Våra Underbara Barn

Idag har vi verkligen haft en helt fantastiskt mysig dag. Allt gick fint ensam med båda barnen denna morgon. Jag och Filippa lämnde av storebror på kalas vid elva tiden. Solen sken så vi passade på att stanna ute en stund innan vi sov ett stycke timmar tillsammans. När mannen spelat klart och hämtat L tog vi en tur till havet tillsammans för mjukglass i solskenet.
 
Efter mycket om och men sover nu barnen. Tänk hur lungt ting kan vara med de små för att sedan förvandlas till hela havet stormar innan vi hunnit säga "nattning".
 
 
 
 
 
 
Lillasyster i storebrors trygga famn innan fotbollsskadan.
 
Älskade barn. Innan ni blev visste vi inte vad sann kärlek var. Ni kom med gåvan att lära oss vikten i livet. Dessutom med en våg av känslor som vi inte visste fanns. Många pratar om en två barns chock men jag vart mer överrumplad när L föddes. Även om det nu är lite mer kring det praktiska känns livet som förälder enklare med några års erfarenhet i ryggsäcken.
 
Känslor som förvånade mig med L...
 
Exakt hur mkt känslor och funderingar som bildas inuti oss när de små föds.
 
Att ingen talat om för oss vad som kan ske kring en förlossning om allt inte går den "naturliga vägen" utan fysiska problem.
 
Att jag inte kände mig sedd. Som gravid var jag i fokus men minuten då L föddes blev jag "osynlig" och fick snällt ställa mig i kö igen.
 
Att As liv fortsatte mkt mer som det vi var vana vid än mitt.
 
Att jag inte längre orkade med alla de sysslor som jag tidigare tagit ansvar för.
Hur svårt det var för A att förstå hur mkt jag gjorde hemma som "föräldraledig".
Att det bara var jag som såg hur tvätthögen växte, dammet la sig i lägenheten och hur inkomstpapprerna aldrig blev inskickade.
 
Att jag inte alls hade ngn egen social kontakt om dagarna. L var världens enklaste baby och medan de andra mammorna diskuterade de ena efter det andra jobbiga med att få baby bakade jag muffins i väntan på att liten skulle vilja umgås med mamma.
Att vi inte hade ngt annat gemensamt i föräldragruppen än våra barn.
 
Hur mitt jag försvann som person.
Hur omvärlden dessutom tycktes förvänta sig att detta var en självklarhet.
 
Att det kan vara väääldigt ensamt att vara hemma med barn.
 
Skuld över alla dessa känslor.
 
Ja mitt liv förändrades drastiskt när jag blev mamma och jag kan inget hellre än att ge oss själva en klapp på ryggen för otroligt starka vi blivit tillsammans.
 
Att vi tog beslutet om planerat snitt.
 
Att A flera ggr per dag ger mig bekräftelse och diverse.
 
Att jag kännt mig sedd och fått förståelse för hur jag upplever ting från omvärlden.
 
Att större delen av vår bekantskapskrets fått barn och kan dela våra känslor kring detta.
 
Att våra familjer är närvarande.
 
Att vi är otroligt samspelta i hur vi väljer att ordna ting här hemma.
Vi delar på alla ansvar.
 
Att jag arbetat så otroligt mkt med mig själv att jag själv och finner trygghet i den jag är.
 
Att jag slutat leta fel och njuter stunden.
 
Oj nu blev det långt.Hade kunnat skriva mycket mer. Om inte mina ögon gick i kors.
 
Hur upplevde ni det att få 1,2,3 eller flera barn?
 

Vacker Morgon

Morgon i ro. Ensam med två små. Mannen spelar tävling. Men hittills går det så bra så. Har hunnit ordna med både praktiska ting och mig själv. Nu ser vi på sommarlovsprogrammen (barndomsminnen) och äter frukost. Om en stund ska vi klä oss för kalas.
 
 
 
 
För blomstercheckarna min farmor (som förresten fyller år idag- G.R.A.T.T.I.S) skickade som en "välkomstpresent när F föddes köpte jag tre solrosor som nu förgyller vårt köksfönster med dess närvaro!

Present

Vi ser på film. Mannens val av titel. Så jag ser med ena ögat. Det regnade så golfen blev inställd. Det verkligen öser ner utanför och vi hoppas att regnet ska ta stopp för att solen ska kunna komma fram. Jag har haft en känslomässigt tung eftermiddag då jag saknat min familj massor. Men njutit av att jag har mina tre att spendera livet här och nu tillsammans med. Ser iallafall verkligen fram till dopet i augusti då mina nära kommer att vara samlade.
 
Funderar på att köpa ett armband till Filippa från Thomas Sabo i doppresentfrån mamman och pappan hennes. Med tanken att fylla på med en berlock var födelsedag. Ett smycke som symboliserar vart år. Och vi skulle såklart börja med en liten kanin.
 
Nu tid att sova imorgon väntar en ny dag som mamma till två!

Smått

 Det gick fint på sjukhuset idag. Så bra att doktorn hoppades av vi skulle kunna ta bort gipset efter fyra veckor istället för sex. Det ger oss två veckor mer med semester utan gips då vi kan njuta sol och bad. Förhoppningsvis. Vädret är ju för tillfället inte det bästa direkt.
 
Efter läkarbesöket med L gick vi inom leksaksbutiken för att handla kostym och present till födelsedagskalas imorgon. Det är en kompis till L från förskolan som fyller år och som bjudit på maskeradkalas. L är inte så mkt för att klä ut sig men ville ha Star Wars t-shirt med tillhörande lasersvärd. Fick bli. Nu har vi slagit in Lego i Star Wars papper och är redo för kalas.
 
 
 
 
 
 
Tips till er som letar galjar till den lilla barngarderoben. Fann dessa på dockavdelningen för 49,-. Perfekta då det fungerar både till bodys, klänningar och byxor.
 
Nu väntar fika med farmor. Mannen spenderar eftermiddagen på golfbanan. Trevligt med sällskap!

Ljuv Musik

God Morgon Världen!
 
Vi har fått sova gott inatt och halva familjen sover fortfarande. Jag och Filippa är vakna. Ser på nyhetsmorgon och dricker Nanis. Snart tid att klä oss och det gör vi med glädje då prinsepressan njuter av sin nya leksak. En sängmobil med snurrande mjukdjur och musik. Fran Nattaou.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mobilen finner ni online hos Bonti.
 
Nu tid för dusch. På schemat för dagen står röntgen på sjukhuset med L. Håll tummarna att det ser fint ut!

ELLOS

Fann denna fina lära gå stolen med rabattkod. Liam älskade verkligen den vi lånat till honom så mycket att vi vågar tro att även Filippa även hon kommer få mycket nytta av denna. Dock dröjer det såklart några månader.
 
För några hundralappar kan vi köpa rosa annars har vi valt allt som kan ärvas i könsneutrala färger. Inte för att pojkar inte kan ha rosa men den diskussionen känns gammalmodig och onödig här.
 
Nu natta. Är galet trött. Ögonen går som i kors!

Promenad Genom Stan

Vi började dagen med promenad. För frisk luft. Dock. När vi hämtat paket och postat brev fick liten ont i magen. Min plan var fika på en parkbänk i solen medan F sov i vagnen men vi gick hem till lugnet istället.
 
Vår lilla stjärna.
 
 
Eftersom vi vill att F ska få sitt snuttbehov tillgodosett mer än den tid det tar att dricka ur flaskan önskar vi att hon vill använda sig av nappen. Men prinsepressan är inte lika väl inställd. Några napp tips?
 
 
Sötaste "overallen" kommer från LaRedoute.
 
 
Vår lilla kanin.
 
 
 De sötaste små lurviga fötterna!
 

Storebror Trött

 
Det tar på krafterna att vara storebror med gipsad arm. Efter dagis igår kröp L upp i fotöljen och somnade. Vaknade vid fotbollen. Åt lite middag och somnade sedan om. Vilket resulterade i uppstigning 05.45 här hemma idag.
 
 
 
 
 
Världens finaste L.
 
Planen för dagen är promenad med barnvagnen. För att hämta paket på Posten. Visar sedan. Vet en liten prinsessa som kommer bli glad. Sedan fika hos barnens gammel-mormor och morfar!
 

B.V.C

Oj va många ni är som sett in här hos oss idag. Det tycker vi självklart är jätteroligt och jag ska försöka svara på era kommentarer ikväll. Blogg.se har uppdaterat verktygen. Nu kan jag svara direkt till er i kommentatorsfältet så se in där igen om ni vill se svar från mig.
 
Idag lämnade vi liten på dagis redan vid nio (kände oss stolta att vi var iväg allesammans utan några större problem), vid elva var vi hemma igen efter storhandling på Coop, därefter besökte jag och Filippan BVC (efter mycket om och men... fel BVC tid är en klassiker som nyblivna föräldrar). Eftermiddagen avslutade vi med fika med finaste gravida Emma (märkligt att jag själv gick med stooora magen för bara tre veckor sedan) och kvällen har vi njutit av tid tillsammans.
 
Den här lilla damen väger nu 3770gram och är 53cm lång. Väldigt mammig är hon (mysigt) och vi spenderar större delen av tiden sjugandes "Lilla Kanin".
 
 
 
 
 
 
Vackraste sessan vi någonsin sett!

Hem Ljuva Hem

Då var vi hemma och någelunda i ordning. Det tar tid att packa ned och upp ting till alla fyra. Desutom anpassa körtider så inte L somnar i bilen (för det är tid att ställa tillbaka till vardag igen vilket innebär att somna vid åttatiden för att orka upp dagen efter), Filippa har ätit och ingen ska bajsa/kissa eller får för sig någon annan humörsvägning precis när vi ska in i bilen. Men. Vi kom iväg. Vid tre tiden. Hemma fem efter middag på M. Mannen har spenderat kvällen i tvättstugan och jag har packat opp. Nu är hemmet i ordning (jag är glad att vi städade innan vi lämnade), båda barnen har badat och sover sött. Vi sitter i varsin sida av soffan. Trötta men lyckliga som få. Bjuder på de bilderna som fanns i kameran. Från vår shopping igår.
 
 
Till F. Sol- och stolsskydd till bilen, mjukdjur och skallra i ljusrosa Miffy, napp 0-2 mån från MAM ( de enda som prinsepressan tar). 
 
Skötbordsunderlägg (tips dela dem på mitten då hela ytan inte krävs), våtservetter och blöjor. Såg att de hade 20% på Pampersblöjor på Coop denna veckan (max 2pkt per hushåll). Skynda fynda.
 
 
Tvätt- och sköljmedel Neutral.
 
Sen fann vi även handtvål, schampoo- och balsam, bindor, skålar, målarbok till L och godis till bra priser.
 
Ojoj. Mina ögon går i kors. Vill verkligen se senaste avsnittet av Gossip Girl på Play. Får nog bli så. Sen måste jag sova. Imorgon ska vi handla, fika med Emma och besöka BVC!
 
 

Veckans Blogg

 
 Å, så roligt att börja dagen till att bli veckans blogg på Blogg.se Det tackar vi för och hoppas att ni som läser uppskattar bloggen så som vi är glada för er. Här kan ni läsa några korta frågor som jag svarat på...
 
 

Veckans blogg

Blogg: HemmaPåVåranGataIStan

Av: Mikaela

Ålder: 27 år

Bor: Lund

Frågor och svar

Hur var det att vara gravid?
När jag blev gravid med vår son Liam (född 08) förvånades jag över hur allting var tvärtom hur jag trott det skulle vara. Jag som skulle känna mig vacker och planera inför bebis ankomst blev istället fylld med oro inför min nya roll som blivande mamma. Dessutom gick jag upp närmare 30 kilo och den där bilden av den vackra gravida kvinnan gick till spillo. Med Filippa (2 veckor) var jag förberedd på hur det skulle kännas att vårt barn skulle växa under mitt hjärta. Dock kunde jag med rätt stöd under graviditeten njuta mer och ta till mig ting bättre. En kontrollerad känslomässig fantastisk bergodalbana.

Vad är roligast med att blogga?
Bloggen började som ett sätt för min familj i Stockholm att följa vårt liv. Det gör mig glad att även de kan följa oss i vår vardag trots avståndet oss emellan. Det absolut mest givande med att blogga är absolut alla underbara läsare som skriver kommentarer och hör av sig via mail. Bloggen är dessutom ett otroligt bra sätt att bearbeta mina känslor.

Vad ska ni göra i sommar?
Njuta. Vi har inga planer. Antagligen kommer vi visstas så mycket vi kan i sommarhuset på Österlen. Med en nyfödd och en 4åring med armen i bandage (fotbollsskada) blir det dagsturer anpassade till ork och väder. Tiden med barnen springer förbi därav vill vi försöka att inte ha för mycket projekt utan njuta stunden. Sen har vi Filippas dop inplanerat i augusti som vi allihoppa ser fram till.

Vad är det bästa med att nyss ha blivit mamma?
För fyra år sedan blev jag mamma för första gången. Jag fick aldrig riktigt chans att ta vara till tiden på bästa sätt. Att vara nybliven mamma är omtumlande på många fantastiska sätt. Positiva och negativa. Det absolut bästa med att bli tvåbarnsmamma är utan tvekan att känna tryggheten i sig själv som mamma, ta vara på det som är nu och sist men inte minst se syskonkärleken mellan våra barn!


R.E.A

Det har tagit mig ett dygn. Att skriva ner några ord till er. Så är det nu. När det icke är prioriterat att bli vid datorn. Dock är det en av de få saker som jag fortfarande håller fast vid sedan jag blev tvåbarnsmamma. Att få koppla av en stund här och reflektera över allt som sker.
 
Gårdagens väder. Fortsatt regn. Vi tog en tur. För att se om vi kunde göra några fynd. Det är bra för Handeln med "typsikt semester väder". Det blev en hel del. Praktiska ting till bebis. Ännu mer blöjor, våtservetter och några lekting. Oj. Vad det går åt både av mjölkersättning, hygienartiklar och ombyten till vår lilla prinsepressa.
 
Ingen kan väl missat att alla sommarreorna är i full gång. I butik skippar vi men online orkar vi se runt lite. Det blir efter större stl till hösten. Mitt tips till er är Oii Design. Där mina favoriter är...
 
 
Noa Noa Baby.
Mini A Ture
 
Mini Rodini.
 
Nu är det tid att ställa iordning frukosten. Hela familjen sover fortfarande. Jag tog tid att duscha och göra mig själv iordning efter morgonmålet till liten. Skönt att vara klar när barnen behöver mig sen. Ingen tvåbarnschock här än men det tar lite extra tid att komma iväg. Och idag ska vi packa för att rulla tillbaka mot staden!

Amatör Fotograf

Idag har det öst ner utanför fönstren ala Saltkråkan regn hela dagen. Vi har roat oss med en tur till Kristianstad för lite babyshopping i form av blöjor, våtservetter och skötbordsunderlägg. Sedan fick vi fika besök av min pappa med sin H & J. Kvällen bjöd på grillat och nu bjuds vi jordgubbar med glass. 20,- asken x fem blir så det finns några dagar.
 
 
 
 
 
 
Mamarazzi har varit framme igen. Kan man ta tillräckligt med bilder? Vill spara varje ögonblick.
 
Inatt blir det tidigt i säng. Mannen har lovat ta först nattpasset. Själv är jag trött efter en tidig morgon och dag utan vila!

Första Tiden

God Morgon Allisammans.
Morgonstund har guld i mun. Inatt har Filippan bytt blöja, ätit och somnat om klockan 11, 03, 07 helt av sig själv. Vågar inte kalla det att vi kommit i rutin för med dessa små liven hinner jag inte ens bokstavera till det hela innan något har ändrats igen men det de senaste dagarna har lill sessan sovit mer nattetid än dagtid vilket vi självklart ser positivt på.
 
 
Å det är så underbart att få lära känna vår lilla flicka. Små egenskaper som jag redan känner igen från magen. Mycket som jämförs med storebror. Men detta är en helt egen liten ny människa på jorden som i vår familj redan har en självklar plats. Några små egenskaper som jag skriver ned för att inte glömma.
 
 
Filippa...
 
Föddes hungrig.
Vill vara nära, nära, nära.
Blir lugn av mammas röst.
Sover själv i sin sleepyhead först efter hon vilat på våra hjärtan en lång stund.
Älskar när vi sjunger "Lilla Kanin, Blinka Lilla Stjärna och Björnen Sover!"
Är oerhört fascinerad över musikmobilen vi fäst över skötbordet här på landet.
Skriker inte lika högt som storebror sin. L ville gärna ha maten serverad innan han vaknade. F vilar en stund innan hon öppnar ögonen och gör tydliga tecken att det är mat som gäller.
Låter som att hon säger "lä" när hon skriker.
Kvittrar som en fågel.
Rapas enklast över axeln.
Tycker om att sova på bröstet.
Senaste vikt 3500gram.
Vi kallar henne... hjärtat, kexet, smulan, Skrållan, Filippa, Filippan, Filippis, prinsessan,prinsepressan,sessan, lillis, sötnos men oftast Gullfia.
Är verkligen våran lilla prinsessa.
 
Sitter nyduschad i sängen och ser på min sovandes lilla familj. De är så otroligt vackra. De finaste som finns. Lite knasiga och trasiga är vårt trasdocksgäng men vi har det helt fantastiskt i bebisbubblan här på landet och vill verkligen ta vara på tiden. Denna sommaren kommer aldrig igen.
 
Nu väntas snart frukost med nybakta bullar från bageriet!
 
 
 

Vila

Idag har vi varit familjen trött här hemma. Sovit, ätit och myst. Precis vad vi behöver. Vädret har varit växlande men en liten solstund på trappan hann jag med medan Filippa sov i vagnen och våra två var på tur i skogen efter årets första svamp (?)
 
 
 
 
 
 
Sommarens snyggaste väska från Lindex!

T.I.L.L.S.A.M.M.A.N.S

Efter en lång förmiddag fick vi äntligen lämna sjukhuset. Jag med livmoderinfektion, Liam med bandage och Filippa med betyget "En jättefin bebis som går upp i vikt, är nöjd och antagligen bara har en liten mage som arbetar hårt för att bearbeta den energin hon får i sig för att behöva växa." Känslan över att vara alla fyra tillsammans igen är oslagbar. Liam tar det hela bra. Det är förstås jättejobbigt och han var lite ledsen över att han inte gjort som han blivit tillsagd med den hemska masken vid narkos men jag försökte förklara att han gjort så gott han kunde. Fasiken vad ont det gör i hjärtat att se sitt barn så liten i en stor sjukhussäng. Nu hoppas vi att han snabbt ska vänja sig vid gipset. Handen ska kunna användas precis som vanligt och vi hoppas att han ska kunna gå på dagis med kompisarna de kommande veckorna eventuellt med lite kortare dagar.
 
 
 
 
 
När vi körde hem såg L på mig och sa "Mamma. Nu är jag glad att få komma hem igen!" Ja det är vi verkligen. Glada att ha vår lilla stora L hos oss där han ska vara. Hemskt va tomt det var i den lilla barnsängen den där sjukhusnatten.
 
Resterande del av gårdagen spenderade vi med att vila,äta och ta hand om varandra. Liam ville gärna mysa lite extra med lillasyster som han saknat så. De är så otroligt vackra våra barn. Världens finaste!

Familjen Annorlunda

En av de lääängsta nätterna i mitt liv. Har sovit max tre timmar icke sammanhängande men det har varit det minsta problemet. Att veta att vårt barn befinner sig på sjukhus utan att kunna vara där för honom. Går inte att beskriva. Inte heller att vara där och tvingas se liten sövas med tårar på kinden och skrik efter hjälp. Att inte heller ha möjlighet att ge varandra en kram i de hela är smärta.
 
Jag och Filippa har roat oss med kräk, bajs och skrikkalas men vi har tat det med ro och myst hela natten. Finns nog inte mycket bättre tröst än en liten baby att krama och lukta på. O mina barn. Jag offrar mig för er vilken dag som helst. Jag önskar ni fick leva era liv utan ont. Vi ska dock göra allt för att era liv ska bli så smärtfria som möjligt. Ibland kan vi dock inte styra över det hela. Det gör ont. Att inte kunna förbereda genom samtal ,packa väskan och vara med för att hålla i handen. Det brast för mig inatt när jag insåg att min lilla stora L inte hade sin Nallis hos sig på sjukhuset.
 
 
 
 
 
 
Operationen har gått bra och L är nu gipsad upp till halva högerarmen. Han har varit vaken. Fått lite vätska men kräkts igen. Får bli med hem när han kissat och fått behålla frukosten.
 
Pratade precis med 1177. Filippan kräker gult och vi har blivit tipsade om att åka in till akuten...
 
GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPPA!
 

Lilla Stora L

Planen var egentligen att lägga mig för att sova efter jag skrivit förra inlägget till er men det blev inte riktigt som jag tänkt mig...
 
Efter dagis igår körde vi direkt ut till landet för att fira midsommar tillsammans med farfar och farmor med familj. Dagen idag har jag och A dock spenderat på Kristianstads Akut Mottagning eftersom mitt snitt inte vill sluta blöda. Diagnosen vart... att såret ska stänga sig själv och att det än så länge är bra att det blodet som står innanför kommer ut MEN min sänka var dålig och de misstänker livmoderinfektion. Har fått med mig meducin hem i förebyggande syfte i väntan på provsvar.
 
Preciiis när vi kommit hem från sjukhuset till L som varit hemma med barnvakt, ätit middag och mina två startat upp kvällens fotbollsmatch på gräsmattan kommer farmor inspringande och berättar att L har gjort illa armen och att de måste åka till sjukhuset nu. Hann ut en kort stund till bilen för att säga hej då och jag älskar dig till L innan de åkte.
 
A ringde precis. Armen är av vid två ställen. Liten har fått stödbandage. Ska sätta dropp senare. Operation under narkos klockan två inatt sedan gips på det. Fick byta några ord med L som lät ledsen men stark.
 
Jag har så OTROLIGT ledsen för Liams skull. Det går inte att beskriva hur ont det gör i mitt mammahjärta att inte kunna vara på plats för mitt vårt barn inatt. Tror jag har lyckats bedöva mina känslor något nu när så mycket sker på en och samma gång. Eller om det är ren överlevnadsinstikt. Tur jag har endorfiner för en hel by. För egentligen vill jag inta fosterställning och gråta under täcket i As famn. Nu är det till att lägg all energi på att orka med detta lilla extra som livet ställt till med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni som följt bloggen vet att jag föredrar att ta bilder från livet. Inte anordna bilder. Utan fånga ögonblick. Imorse frågade jag dock L om lov. Om jag fick ta bilder. Fotbollsbilder. Eftersom han är så otrolig på att spela. Känns viktigt. Eftersom det blir mycket foto på bebis nu. Klart mamma fick ta bilder. Stoltare L får man leta efter.
 
Världens finaste son, storebror och fotbollsproffs. Ord kan inte beskriva vad vi känner för dig. Jag längtar ihjäl mig till jag får krama och pussa på dig imorgon. Just nu känns det som någon slitit ut mitt hjärta tusen gånger om MEN jag ska vara stark för dig. Tänker på dig inatt mitt hjärta. Bli frisk och kom hem till mamman din nu.
 
MAMMA, PAPPA och FILIPPA älskar dig!
 

1:a Badet

Som ni säkert förstår blir det lite mindre blogg nu när vi vänjer oss vid att vara fyra i familjen. Mest beror det på att jag är totalt förälskad i denna lilla varelsen och inte vill lämna för en sekund. Jag låter inget ta egentiden från Liam och Filippa nu. De står först på listan. Även om de där vardagliga även de måste ordnas med. Försöker jag pausa ofta och lääänge. För det gör mig så obeskrivlig L.Y.C.K.L.I.G att prinsepressan somnar när jag sjunger för henne,till ljudet av mitt hjärtslag och att det faktiskt ibland bara är mamma som är den enda. Sen är jag självklart stolt över A som är världens bästa pappa. Men känslan att det är jag som ska trösta är stark och jag är glad över att orken finns där.
 
Mellan inläggen här på bloggen hinner vi med vad som känns som tusen ting. Det mesta handlar dock om de praktiska men denna veckan har vi hittintills även hunnit med...
 
♥Besök från BVC med klart godkänd i betyg. Sessan som hade en födselvikt på 3380gram, som när vi lämnade BB vägde in på 3220 hade nu stigit till 3420gram kärlek som var perfekt i övrigt.
♥Besök på jobbx2 för att visa upp F. Vart vi går ler människor runt omkring och många kommer fram för att fråga några nyfikna frågor och för att utropa några "Nämen ååå söööt!".
♥Mysigaste middagen hos L&S och deras E&A. God mat, presenter, barn som leker på gräsmattan, skratt och tårar. TACK för att ni finns finaste. Vi är glada som har er i våra liv.
 
Ååå jag vill skriva ner varenda detalj. För att inte glömma denna underbara tid. Men det finns det inte tid till. Så jag lever här och nu istället. Njuter av det som är. En annan sak vi hunnit med är att bada Filippa för första gången. Lite mer skeptisk än vad storebror var men tillslut fick badbaljan klart godkänt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vår lilla sjöjungfru!

MorgonGåva

Jag tycker det är en fin tanke att ge den nyförlösta mamman en liten present. Det är trots allt underbart väldigt psykiskt påfrestande att vara gravid, föda och ta hand om en liten baby. Och den biten kan bara vi kvinnor ta. Min man är dock inte av den sorten. Som tänker på de små detaljerna. A är ingen romantiker men så mycket mer. Ibland kan jag bli smått avis på andra relationer där de överlämnas rosor och presenter, serveras vackra middagar och bjuds på resor. Dock vet jag. För jag har haft det så i tidigare relationer. Att det många gånger. Under ytan. Mellan det bra. Finns diskussioner, tårar och brustna hjärtan. A ger mig K.Ä.R.L.E.K dygnet runt. Håller om mig när jag gråter, får mig att skratta och säger "Jag älskar dig iallafall!". Det är vårt sätt att tala om för varandra att vi blir kvar trots våra nackdelar. Kan skriva tusen ting. Det är verkligen underbart att vi efter flera år tillsammans fortfarande utvecklas och gör det tillsammans. Ger och tar. Delar.

Det är otroligt vilken skillnad det är i vår relation nu från några år sedan. Det har tagit tid men nu arbetar vi i team och jäklars va häftigt det är. Även om det blir irritation mellan oss ibland lyckas vi balansera. Den tiden vi är i nu känns lugn och mysig. Den hårda vägen. Har vi fått lära. Att känna sig som en stark förälder inte är någon självklarhet. Nu känner jag mig tillfreds. Jag vet att jag gör rätt för vårt barn och litar till min själv. Hon blir lugn hos mig och det värmer mitt hjärta.

TACK älskling för att du finns där för mig/oss. För att du inte håller mig tillbaka. Det ger mig vingar att flyga med.En liten kärleksgåva. Från Edblad. Som gör de vackraste silversmycken. Längtar tills jag får på mig mina ringar igen!


Tips

Babyshop har verkligen en REA fylld med vackra ting till nedsatta priser. Märkeskläder till barn är en lyx. Därför är det lite extra roligt. Att få något som inte alla andra har. Här är mina sommarfyndfavoriter...Finaste sommardressen till prinsepressan från Petit Batau.


Stiligt till storebror från Ralph Lauren.


Nu har vi haft besök av BVC (uppdaterar mer om det senare) och dessutom fått massor av nödvändiga ting gjort. Det krävs en del pappersarbete för att få barn i detta land. O andra sidan är jag glad över våra försäkringar och fri sjukvård för barn. Nu L.U.N.C.H. Glömmer hela tiden av att äta. Hjälper inte minnet direkt att inte fylla på med energi. Sen ska sessan få bada!


Morgon Mys

God Morgon Världen!

Det är så härligt att vakna till min lilla familj. Även om vi varit uppe och vandrat med liten inatt och sovit med två barn i sängen finns det inget härligare än att vakna upp tillsammans. Idag är det dagisdags för L. Det är verkligen en förmån vi har i Lunds kommun (vet inte hur det är i resten av landet?) att syskon till nyfödda får gå normala dagistider första månaden efter födselen. Det ger oss tid att hämta kraft att finnas där för L och orka med trotset när det anländer.Morgonljus.Mysigare än såhär blir det inte.Vår vackra son.Lilla dockan.
Syskonkärlek.

Jag och L äter frukost framför TV:n. Om en liten stund är det tid att ta hand om dagen. Ordna med flaskor, städa undan lite och kanske hinner jag vika tvätten som fått stå sedan vi kom hem!


Törnrosa

Vår lilla dotter. Hon föddes hungrig. När jag kom upp på rummet. Efter en timme på uppvaket. Visade hon tydligt att det var tutte som var saken. Efter det har hon bytit blöja, ätit, sovit, kissat, bajsat och kräkt lite om och om igen. Oftast sover hon fyra timmar och är vaken tjugo minuter därmellan. På dagarna sover prinsepressan som mest medan på nätterna kan man få ut lite mer av vakentiden. Det är magiskt. När hon öppnar ögonen och ser oss. Det är en fantastisk känsla när det är hos oss hon blir lugn. Ja för sessan får lika mycket ro hos pappan sin. Det är en fördel med flaskmatningen. Att vi kan dela på ansvaret. Att pappa även han får vara nära och skapa den där alldeles speciella kontakten. För en viss liten dam har stulit sin pappas hjärta. Pappas prinsessa är vad hon är. Vi försöker dela lika på tiden tillsammans med liten och lite större för att få ut så mycket som möjligt av kontakten med våra barn. Jag vill vara lika delaktig i L som i F och samma gäller för A. Även om L tycker det är lite mer spännande att leka med pappa som spelar golf, fotboll och fiskar är det viktigt för en aktiv fyraåring att varva ner med mamman sin mellan varven.Förstår ni att vi är helt kära alla tre i den här lilla varelsen!?! Vi kallar henne gullfia, lillasyster, kaninen, Filippa, Filippan, Filippis, hjärtat, sessan, prinsepressan, älskling, sötnos, bebis osv.

Trots att hormonerna spökar, tårarna sprutar, snittet gör ONT (har fått blödningar som vi hoppas inte innebär ngt allvarligt), huvudet dunkar, att jag känner mig som en liten nåldyna och sömnen lyser med sin frånvaro är jag/vi så otroligt L.Y.C.K.L.I.G.A i vår lilla bebisbubbla.

Imorgon får vi BVC besök och på kvällen kommer Stefan med sin Nathalie på besök. Mys,

Nu veckans Gossip Girl på Play!


Hemma Hos Gudmor

Det blir inte mycket tid prioriterad framför datorn nu. Är upptagen med att mata, byta blöjor, ordna med flaskor, tvätta kläder och M.Y.S.A. Allting går preciiis som det ska vara. Lite smått upp och ner sådär men under kontroll och fyllt av kärlek. Idag somnade storebror i tid för första gången på en vecka och vi märker att nu är det tid för rutiner igen. Det har varit mycket för L den senaste veckan men han tar det så fint men nu blir det skönt att återvända till vardag igen. Det går fort att vänja sig vid att det ska hända ngt hela tiden. Känner att det vi behöver nu är att falla tillbaka i mysiga ting som det var då.

Jag har så mycket att skriva till er. Ni får ursäkta om jag kanske skriver en sak om igen. Jag har nämligen inget minne för tillfället eller koncentration. Vi har iallafall haft några super mysiga (och svåra dagar men det hör till!) dagar. Hunnit med lunch i solsken på stan, picknick i stadsparken, haft "välkommen till världen kalas" tillsammans med stolta farmor och farfar, myst med mormor och försökt njuta i varje sekund. Det känns som jag lever i en dröm som blir sann varje gång jag ser på vår F. Igår vilade vi eftermiddag tillsammans med prinsessan mellan oss. L lekte "mamma, pappa och barn" men en flickkompis från dagis i "rummet" sitt. Vi såg på varandra. Jag började såklart gråta. A är den bästa. Som tröstar, peppar och tar om hand om oss alla tre.

Idag har vi spenderat dagen hemma hos underbaraste Gudmor L med H och prinsessan L. Jag är så otroligt lycklig för våra familjer och vänner som finns här för oss. För tillfället är jag så otroligt fylld av lycka. Det är SÅ mycket känslor. Det betyder så mycket. Vad har vi gjort för att förtjäna allt detta?Prinsepressan trivs i Gudmors trygga famn.Leia som är 2 år. Precis lika gammal som L var när hon föddes. Var så försiktig med bebis. Klappade fint, höll i handen och sjöng "Blinka lilla stjärna!"Linn är en av mina äldsta vänner från tiden i Lund. En underbar människa. Fantastiskt på både in- och utsidan.Om vi fick önska får F med sig en del av dig i livet.Mysigaste familjen. Henrik är lite av en idol i Liams ögon. Han kan "allt" om fotboll, har studsmatta i trädgården och arbetar med sport. Sist fick L en personlig tryckt Sverige tröja med namn som har stått högst upp på "vad jag ska bära på dagis" listan sedan dess.

TACK allra underbaraste för god lunch, presenter (fick en superfin berlock med ett par prinsesskor till armbandet mitt!) och för att ni finns i vårt liv!


Storebror och Lillasyster

Det är verkligen underbart att vara hemma. Igår hade vi en riktigt mysig dag tillsammans. Ioförsig med trött mama. För om prinsessan bestämmer att vi ska umgås mellan 11-04.00 på natten och pappan är så trött att han näst trillar baklänges är det bara till att gilla läget. Det är ju dessutom så mysigt när hon är vaken några timmar. Nu har vi släppt bröstet som bara sårade och var utan mjölk. F är nöjd med bara flaskan och napp vilket gör att hon sover väldigt gott och ofta. Vi försöker dela på tiden med henne rättvist här hemma. För alla vill ha sin del med Gullfia.

B.Ä.S.T med att komma hem var självklart att vi äntligen fick vara hos båda våra barn. Det har gått så fint med mormor som barnvakt men efter tre dagar från varandra längtar vi ömsesidigt. Det är svårt nu att finna en balans. Vi vill självklart ge L lite extra uppmärksamhet och bekräftelse samtidigt som vi inte vill ändra rutiner eller skämma bort. Första natten fick han sova tillsammans med oss i sängen. För att vi saknat. Något otroligt. Kanske emot alla "regler" men ett litet undantag bjuder vi på.

Liam är verkligen en helt fantastiskt storebror. Tillsammans med F är han väldigt försiktig, kärleksfylld och vill gärna vara med och hjälpa till. Varje kväll sjunger vi sånger för lilla syster yster. Det blir mycket med pussar och kramar.

Sen är det inte att sticka under stolen med att Liam fortfarande är en 4åring med tonvis av energi i kroppen som dessutom är van att vara ensam om mamman och pappan sin. Än har vi inte sett av någon svartsjuka för att vi tar hand om Filippa. Det som är tungt är att själv mäkta med trotset som kommer med jämna mellanrum och skulle så gjort även utan lillasyster. Än så länge är vi nöjda med fyra års mellanrum mellan barnen och känner oss som starka/stolta föräldrar till våra två."Det är faktiskt min bebis mamma!"

Om storebror fick bestämma skulle han ta alla matningar och sitta med prinsepressan i sitt knä dygnet runt. Igår efter mannen och min supermysiga soliga stadspromenad hämtade vi tillsammans på dagis. L var S.T.O.L.T.

Nu tid att plocka av morgonen här hemma och försöka komma ut på tur alla fyra (!).


Välkommen Hem Prinsepressan

Efter en amningskaos natt där sessan var H.U.N.G.R.I.G trots "rätt mängd" ersättning (var HELT FEL mängd NAN då F behövde det dubbla!) var det S.K.Ö.N.T att äntligen lämna BB. Dock med lite vemod i hjärtat. Denna gång har våran upplevelse varit helt fantastisk. Som en karusell på nöjespark som vi vill åka om och om igen. Lycka är dock att vara i nuet och vi har verkligen försökt att ta till oss alla stunder. Blir varm i hjärtat när jag tänker på hur underbart vi haft det. Och det allra bästa är att DET börjar nu. Verkligheten. Hemma på våran gata på stan och det är fantastiskt att känna att vi vet att vi gör ett bra jobb som föräldrar. Tutte, flaska, napp... och sessan är så nöjd så. Mellan 23 och 04 är det som roligast att hålla igång. Det är blöja,mat, rapar, fisar,kiss, bajs, sång och lek. Igen, igen och igen.Filippa på väg hem. Det är alltid en liten "rymningskänsla" över den dagen man lämnar BB. Får vi verkligen ta med henne? Kommer ingen att säga att vi måste bli kvar eller att det måste blivit något fel! Men personalen bara log, vinkade och önskade oss lycka till. Vi pussades i hisshallen, mannen med mig i ena handen och vår dotter i den lilla lilla bilbarnstolen i den andre. Sedan körde vi i 30km/h genom staden. Stannade till i bageriet och handlade med oss färska bullar. Dessutom var vi inom Apoteket där jag fick känna på min nya amningshjärna för första gången. Vad hade kortet för kod nu igen? Mannen fick rycka in som stöd. Personalen bara log.

Gullfia trivs som fisken i vattnet. Här i mammas och pappas säng.En liten mini Mikaela !?!

Hon luktar så gott. Vill spara doften i en liten ask. Gör ont att jag vet att den försvinner. Vår lilla baby.

Nu tid för att ordna med vatten till flaskorna, förhoppningsvis sova en timme för att sedan försöka ge oss iväg ut en tur på stan!


Prinsessan På Vift

Dygnen tycks inte längre vara 24h. Det finns heller inget natt och dag. I prinsessans värld. Finns nöjd eller icke nöjd. Inatt sov du först hos mamma i fyra timmar. Ett nattamål däremellan. Sedan sov du tillsammans med pappan din. Tills vi blev väckta av ronden klockan åtta. Sammanhängande sömn gör oss alla gott. Vi vet att vi inte ska tro att allting varar förevigt. Men det är ett bra tecken att det börjar bra.Något vi definitivt vet alldeles säkert är att du vill vara nära och att du har ett extremt snutt behov. Vårt bästa knep för tillfället är att låta dig äta, för att sedan få lite ersättning och slutligen snutta lite för att avsluta det hela med att låta dig somna när det fortfarande doftar tutte.Sedan när du snuttat hos mamma. Sover du hos pappa. Innan vi byter. Vi försöker göra det mesta 50%/50%. Måste själv erkänna att jag är stolt över oss tre. Vi gör ett bra jobb tillsammans.Du luktar så otroligt gott. Om du inte ligger hos oss går vi och doftar på dina ting. Din hud är så len och dina kinder så goa. Du skriker nästan aldrig. Utan kvittrar som en liten fågel.Idag sken solen. Vi frågade om vi kunde låna vagn. För en liten tur. Ute i stora världen. Tillsammans med dig. Det blev en promenad till kiosken. För lunch ute. Frisk luft efter många timmar inomhus. Underbart.När vi sovit tillsammans på eftermiddagen kom storebror på besök. Vi beslutade oss för en liten picknick vid sjukhusområdets ankdamm. Du är så duktig L. Klarar dig så bra hemma utan mamma och pappa. När vi skulle gå idag. Ville du dock att pappa skulle följa med. Men nöjde dig med att ni bokade in golf imorgon och om löftet att vi kommer hem till dig igen. Vår lilla kille känns så otroligt stor i jämförelse med syster sin. Där finns så mycket kärlek mellan dem all redan. Jag är stolt över hur otroligt empatisk vår son är. Hjälper mig att äta, säger de finaste ting och hämtar saker utan att jag nämnt att det var precis det jag behövde. Tänk att det är möjligt att bära så mycket kärlek i sitt hjärta som jag/vi gör för våra barn.

Kvällen har varit ett stort amningskalas. Vi har gett ersättning från början men nu börjar aptiten verkligen sätta i. Prinsessan ammar, tillmatas igen, igen och igen. Personalen förundras över hur mkt som krävs för att göra sessan nöjd. Du somnar tillslut. Vid tutten. Nu ser vi på fotboll tillsammans med de andra föräldrarna och bebisarna på avdelningen.

Imorgon åker vi hem. Det ska bli skönt samtidigt som vi verkligen njutit tiden här. Vi fick aldrig möjlighet att njuta såhär med din storebror. Det vart en svår start för vår lilla familj som resulterat i den motsatta upplevelsen denna gång. Lycka!


PartyPrinsessa

Morgon på BB. Vi har tappat greppet om alla tidsperspektiv. Prinsessan har de senaste dygnet fylllt oss med känslor som får våra hjärnor att stanna av för en stund. I rummet finns bara vi. Mamma, pappa och barn. Storebror fattas oss självklart något förfärligt.

Under natten har jag inte varit stor i världen. Snittet började kännas av mer och mer samtidigt som F självklart ville amma/sova hos mamman sin som i sin tur var rädd att prinsessan skulle ramla ur sängen eller kvävas. När man är ett dygn finns inget annat än nära som gäller. När solen stiger. Är jag lycklig. Vi har klarat natten. A har suttit brevid oss i en stol. Sett att liten andas. Själv har jag mått illa av att somna/vakna tusen ggr om. Dessutom går det hemskt ont i op.såret, livmodern drar ihop sig och jag svettas. Men brevid mig ligger den underbaraste lilla varelsen på denna jord. Ena stunden. En liten minikopia av mig själv. För att i nästa se ut precis som pappan eller bror sin. Vår är hon iallafall och vi har svårt att bestämma vems tur det är att få mysa.Morgonstund har guld i mun.Känslan av att känna sig tillräcklig och säker som förälder slår allt. Med Liam var det en helt ny värld denna gången en helt ny människa. Vi tar vara på stunden. Känner mig stark.Mysiga stunder på skötbordet. Filippan har redan bajsat fem gånger. Och kissat på pappa direkt efter födseln. Vi pratar om såriga bröstvårtor till lunch och jag upptäcker att jag sitter med tutten i vädret. Är allt annat än min vanliga standard men precis nu kunde jag inte bry mig mindre. A frågar om jag vill ta en dusch. Jag frågar om jag luktar.I korridorrerna hörs små bebisar med starka röster skrika. Vi ser på vår prinsessa som vilar ögonen på de rosa filtarna. Din lilla personlighet stämmer överens med den som växt i magen min. Nöjd med livet.Du börjar titta mer och mer. Se dig runt i världen. Från din lilla balja. När du hör min röst. Slickar du dig runt munnen. Vi ammar och jag sjunger "Lilla Kanin!" tusen ggr. Det tycker du om och somnar vid bröstet. När du sover tillräckligt hårt. Vilar du hos pappa för en stund. Sen tar jag tillbaka dig. För att inte missa. En enda minut. Av bebistiden med dig. Du luktar så otroligt gott. Sparar precis denna stund i mitt hjärta.

Vad är det för dag idag?


Hipp Hipp Hurra

Låt oss presentera...Prinsessan Filippa. 08.32. 47cm. 3380gr. Kärlek.Trött nybliven tvåbarnsmamma.Mycket STOLT pappa.Storebror och lillasyster.Den obligatoriska brickan.

Den här dagen har varit alldeles perfekt. Mer än vad vi någonsin kunnat drömma om. Nu ska vi fortsätta livet i bebisbubblan på BB. TACK alla underbara för att ni funnits vid vår sida. Lycka!


Ingen Vanlig Dag

Idag är det svårt att sätta ord på känslor. Inte varje dag vi vaknar upp till vår dotters födelsedag och definitivt Filippas första. Ja. Idag sker det. Vi har väntat så länge på denna dag. Om två timmar checkar vi in på avd.44 för operation som kan ske allt mellan 08.00 till eftermiddagen. Vi kommer självklart att försöka meddela er (om allt gått bra) snarast. Nu ska jag skrubba mig med lyxsvampen, väcka (om det räknas som sömn att ligga och blunda på kudden) mannen och sedan kör vi. Behöver kanske inte skriva att våra känslor är lite överallt. Igår gick vi som i en dimma. Oroliga, förväntansfyllda och lyckliga. Obeskrivlig känsla att veta att om några timmar bli vi föräldrar till en liten dotter (?) Det går inte att föreställa sig. Sedan vet vi exakt hur naturligt allting känns när de små tagit sin plats i livet. Galet mycket kärlek. Vill TACKA för alla varma hälsningar vi fått från våra nära. Det betyder så otroligt mycket att ni finns i våra liv. Kan verkligen känna hur ni finns i rummet tillsammans med oss idag. Det är vänskap. Vi älskar er.GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÅR PRINSESSA!!!


In På Livet

Håll i hatten. Nu bjuder vi på "nakenchock" här på bloggen. För att minnas. Har vi förevigat magen. Mannen och jag.Tänk att jag fått bära livets mirakel!


Nostalgisk

Är ni vakna!?!

Det är vi men bara nästan. Jag har sovit inte alls inatt och gav upp när L väckte mig tidigt. Lika bra att stiga upp. Vi tar dock en lugn morgon innan vi ska starta med tvätt och städ. Nästa vecka är alldeles speciell och det är klart vi vill ha lite fint omkring oss. Iallafall för mormor och L som kommer bli här hemma medan vi stannar på sjukhuset. I eftermiddag får vi fikabesök. Ikväll blir det middag på restaurang för mannen och mig. Vi går runt i en liten bubbla nu. A säger att jag strålar. Jag vill bara vara nära mest hela tiden. Vi går verkligen i väntans tider.Sista hela veckan som tre har kommit till sitt slut. Helt plötsligt känns det lite vemodigt att magen som varit så stor del av vårt liv de senaste året kommer försvinna. Ska försöka att njuta sista tiden. Längtar ihjäl mig efter vår prinsessa!


SVAR

Vad använder du för kamera?

En Nikon D3100. Älskar den men önskar ett objektiv för bättre närbilder. Står på önskelistan.

En tävling i gissa babyns vikt, längd och födelsedag?
Se under kategorin Gravid Med Nr 2.

Önskar helhetsbilder på ert hem?
Det stämmer att vi bor Compact Living. 54kvm närmare bestämt. Vi trivs otroligt bra och har inte något behov av att flytta i nuläget. Prioriterar att bo nära staden nu när jag är hemma föräldraledig och att L inte ska behöva flytta från tryggheten på förskolan. Sen får vi se vad som sker när jag börjar arbeta igen. Förhoppningsvis finner vi svaret på när, var och hur det blir med bostadsfrågan innan vi får börja bygga på höjden.


.Under tiden delar vi sovrummet med de små. Vi har löst det med att dela in sovrummet i fyra. Där vi har 2/4 och barnen 1/4 vardera. Till L har vi byggt en vägg för en mer rumsliknande känsla medan Filippas säng står nästintill vår. F vill vi ha ett extra vakande öga på ett tag till. Hoppas Ls nattsömn inte kommer att bli alltförd störd av babyskrik framöver men eftersom vi alltid bott litet är han van vid att sova igenom det mesta. Som barn har jag alltid delat rum med mina två syskon och enligt mina föräldrar är det en vanesak.

Som ni säkert märkt av älskar jag inredning och tycker själv att jag/vi kommit fram till många lösningar som fått vårt hem att fungera väl för våra behov. Sen är det inte att sticka under stolen med att vi även älskar "vårt" sommarhus på Österlen som blir en skön avkoppling från livet i staden. Till vardags är det dock väldigt praktiskt med korta avstånd mellan jobb, dagis och hem.

Är glad om jag kan lyckas inspirera andra till praktiska hemma hos lösningar. Ska försöka ta helhetsbilder till er. Ett tips dock är att se i arkivet!


God Natt

Nej det blir en tidig afton ikväll. Har ätit lite smågodis och myst med mannen i soffan till tända ljus men nu känner jag att orken börjar slita sig.Har några inredningstidningar tillgodo som väntar på mig. Läser alltid innan jag somnar. Men böcker har det blivit lite sisådär med kvällstid. Älskar dock att försvinna in i en annan värld för en stund. Om jag bara skulle orka hålla ögonen öppna länge nog för att hinna bläddra blad!


Dag Vid Stranden

Oj. Timmarna bara flyger förbi. Här är det redan kvällen och jag har väl inte åstakommit något speciellt idag. Vi tog bilen till havet, åt glass och gick på bryggan. När vi kom hem spelade mina två fotboll med pojken i huset brevid medan jag vilade för en stund. Eftermiddagen bestod av golfbanan för mannen. Jag och Liam vi byggde en stad med Duplo, ritade och lagade en klassisk tacos till middag. Nu myser vi i soffan med jordgubbar i magen.Bilder från en annan helg. Strandpromenad vid sommarhuset. På härliga Österlen.

Nu redigera lite bilder,Play och sedan sova!


God Morgon

Då var det lördag och vi har börjat dagen i ro. Mannen är ännu inte uppstigen, Liam ser på film och jag har tonat håret, färgat bryn och fixat med naglar. Jag somnade tiiidigt igår efter en fylld dag. Har dessutom haft en natt utan onödigt ont. Härligt att vakna "utvilad". Näst på schemat står tur till havet för glass, sedan vila för mamman och senare en kväll med tid tillsammans hemma med familjen. Hade ingen ork att ordna med bilder till er igårkväll men nu. Resultatet. Av många månaders pysslande av förberedelser.Nu fattas vi bara gullfia.

Nu tid att starta upp projekt "komma utanför dörren"!


PrinsesseFint

O vilken mysig dag jag haft tillsammans med Emma. När jag väntade Liam var vi fortfarande yngre inom vad som ses som "normalt" för första barnet idag. Våra närmsta var inte riktigt där än och jag saknade någon att tala med alla känslor om. Denna gång har det varit helt annorlunda då nästintill alla våra nära själva fått både ett, två eller tre bebisar. Ja det har hänt en del kring oss de senaste åren. Därav är jag lite extra glad i att få möjlighet att vagga runt tillsammans med en go vän som är i samma situatuion. Klaga på värk, sömnlösa nätter och män som inte riktigt kan förstå. Fika, diskutera bebisnamn och shoppa bebiskläder.Nu står sängen bäddad och klar i väntan på den lilla prinsessan. Jag smyger ofta in till sovrummet. För allt blir lite mer verkligt när jag kan ta på alla dessa små babyting. Mannen han går in. Tittar. Och frågar "Nu har Filippa allt hon behöver eller !?!" A jag älskar dig för att du låter mig pyssla på. Att jag får välja. Skämma bort. Du vet precis som jag hur fort bebistiden gick och i nästa vecka ska vi verkligen försöka NJUTA tillsammans varje sekund. Av det som VI skapat tillsammans. Jag ÄLSKAR dig!


Lilla Syster Yster

Godmorgon. Idag är det fredag. Min sista fredag (iallafall på några år) som gravid. Går runt med ett starkt pirr i hela kroppen. Å prinsessan. Jag ska skydda dig med mitt liv. Du ska få så mycket kärlek. Kan inte vänta tills du är här hos oss. Vi är lite knasiga. Din familj. Fast på ett bra sätt. Jag tror du kommer trivas. Dessutom har vi köpt massor av fina ting till dig. Som jag tror du kommer tycka om. Det är mycket rosa, lila och vitt. Kom ut nu så vi kan sjunga Blinka, Lilla Stjärna för dig.Filippan har fått finaste mattan från Himla tills sin lilla hörna. I eftermiddag tänkte jag visa er det "slutgiltiga" resultatet av nio/tio månaders förberedelser här hemma. Massor av kärlek. I materiella ting.

Läste i tidningen imorse att Carolina Gynning blivit mamma till en liten Alicia. Stora grattis och lycka till önskar vi er.

Nu tid att göra sig iordning. På schemat idag står tur till köpcentrat med finaste gravida Emma. Mysigt!


SVAR

Inskrivning = kejsarsnitt?

Nej vi hade inte tid för snitt idag. Det sker i nästa vecka. Lovar att meddela er när det sker. Inskrivningen idag var ett informationsmöte med barnmorska, läkare och narkospersonal. Där vi blev informerade om allt som kommer att ske innan, under och efter operationen samt fick tid att ställa de frågor vi hade kring det hela.

Var har jag köpt den nya läslamapn till vardagsrummet med klämspot?

Fann den online hos Danska Lamp Kulturen. Finns i flera snygga färger och är verkligen prisvärd.


Livets Små Mirakel

Inskrivningen gick verkligen som önskat. Det märks att personalen på sjukhuset är van vid oroliga föräldrar. Nu känner jag mig innerligt trygg inför nästa vecka och längtar istället för att bära oro. Vi hade turen att se ett helt nytt litet liv som rullades förbi i de obligatoriska plastbaljorna och det kändes rakt in i hjärtat. Så små mirakel. Helt ny i stora världen. Det är verkligen overkligt att vi nästa vecka ska få krama och pussa på vår dotter/lillasyster. Vi har väntat så länge nu.

Nu vill vi ta vara på den sista tiden som tre. Denna helg är vår tanke är att ta ting med ro men göra det lite extra mysigt. På söndag blir det antagligen ett restaurang besök för mannan och mig. Sen dröjer det igen innan det är bara vi. Nästa vecka vänder vi blad och startar ett nytt kapitel i livet här hemma på våran gata i stan.

För några helger sedan. En mysig stund en solig vårdag. Glassbåten i Åhus. Säsongens första mjukglass. Solsken. Som jag älskar min lilla familj. Lycka!


Ordning och Reda

Är så trött att jag knappt kan hålla ögonen uppe. Försöker hålla mig vaken med TV:n på hög volym medan jag redigerar några foton. Om en liiiten stund hämtar mannen upp mig för inskrivning på sjukhuset. Är galet hungrig. Kanske kan charmera mig till en lunch på stan. Medan vi väntar på något gott passar jag på att visa er några fler bilder hemma från våran gata i stan...
Liam har fått en trä låda till sina Schleich djur från House Of Hedda.

Nu sjukhuset!


Lysande

Appropå att läsa. Har ordnat med en ny läslampa till vardagarummet. Tycker alltid det är lika svårt det där med val av ljus.En klämspot från Danska Lamp Kulturen. Tycker de påminner om de liiite dyrare Bestlite lamporna.Snyggelisnyggt.Nöjd!


Morgonstund

Blev lite senare än vanligt igårkväll vilket resulterade i en familj där igen hade lust till att stiga ur sängen idag men tvättstugetid och vardagen knackade på dörren så det var bara till att kliva upp.Mina två är på jobb/förskola, tvätten rullar i maskinerna, sängen är bäddad, golvet dammsugat och hemmet iordningställt. Igen ide att sova nu dock. Måste passa maskinerna och snart är det tid för inskrivning. Tror jag ska vila med lite litteratur. Har kommit in i en skön läsrytm nu. Avkopplande!


För Er Information

När jag väntade Liam funderade jag på att tatuera in hans namn på handleden. Det väckte många åsikter här på bloggen. Denna gång tänker jag inte lyssna.Ett hjärta ska det bli. Ett enkelt litet svart och vitt. Inga konstigheter!


Nationaldag Med Vänner

En dag med höggravid mama är väl kanske inte det mest spännande som hänt i en fyraårings liv men jag tyckte vi underhöll oss fint. Det blev muffins med citron och sedan kalas för Nallis/Pingu i vardagsrummet. I present fick de varsin biobiljett och popcorn som vi smaskade på tillsammans. Mys. A kom hem runt ettiden och jag fick äntligen sova en stund. Inte speciellt spännande kan tyckas men sånt är livet här och nu. Jag är glad att jag fått möjligheten att vila och njuta. Nästa vecka är jag inte gravid längre utan istället trött men förhoppningsvis lycklig tvåbarnsmama. Overkligt.Mama med ny favoritsjal från Provrummet. Jag tycker själv att jag förändrats mycket utseendemässigt denna graviditen. Pigmentfläckar och viktuppgång har välan gjort sitt men ibland känner jag inte riktigt igen mig i spegelen. Kanske är det trettioårsåldern som spökar.Till dig Emelie (Jag har tappat adressen till din blogg... snälla maila mig om jag fortfarande får läsa!) Magen ligger verkligen i knät nu. Tänk att jag fått bära livets mirakel.Nytt i garderoben. När man inte kommer i ngt längre får man piffa det hela lite med ass. Prisvärd var den också.

Nu sitter jag i soffan efter en super mysig eftermiddag tillsammans med Filippans gudmor med familj. Barnen lekte på gräsmattan, männen drack öl vid grillen och mammorna pratade om livets underbara i köket. Preciiis som det ska vara. Är så glada för att ni finns i våra liv.

Nu förlossningskliniken på Play. Imorgon väntar tidig morgon med tvättstuga och sedan inskrivning på sjukhuset. Det innebär INTE att vi får bebis imorgon bara information om nästa vecka!


Le Petite

L ser fortfarande på film men vi ska snart ta tag i dagen här hemma. Det gäller att passa på när vi inte behöver tjata för att komma i tid. "Sovmorgon". Passar fint med en liten med morgonhumör i huset. Det där med att äta frukost, borsta tänder och framför allt välja kläder kan ta tid.Prinsessan har alldeles säkerligen inte så mycket åsikter som storebror om vad som är "rätt" i garderoben MEN hennes mamma tycker det är galet roligt att få shoppa även på tjejavdelningarna. Klädstopp är satt men detta är vad som kompliterats med de senaste veckorna. Vi fattades lite i de minsta storlekarna. Här sötaste sjömansklänningen i rosa- och vita ränder. Från Name It. Ni kan köpa den hos Nelly.Sötaste bodyn med linneband och volang bak. Från HM.Sparkdräkt LaRedoute.Body och klänning Petit Bateau. Pyjamas Noa Noa.Sötaste plaggen fick jag av underbaraste tjejerna som höll babyshower för mig förra helgen. De hade gjort så fint. Dukat i trädgården med jordgubbar och prinsesstårta. Vi" skvallrade" i flera timmar och Filippan fick finaste presenterna från Kapphals Newbie kollektion som man inte kan annat än att älska.

Ett TIPS... Idag får ni 100,- rabatt hos Nelly om ni handlar för 500,- med rabattkoden SVERIGE!


SVAR

Elin frågar vart jag köpt sänghimmelen ifrån?

"Grunden" + ställningen är köpt på Barnparadiset online. Sedan har jag själv sytt på fjärilsvingar från HM och änglavinglar från Panduro samt att jag lagt till extra tyll.


Sänghimmel

O... precis nu drömmer jag om att få sova i sköna sängen igen men mannen har åtaganden på golfklubben så det är bara att bita samman och vara glad om jag kan fuskvila ngn timme till medan liten ser på Disney. Planen är att underhålla med lite klassiskt muffinssmet under förmiddagen innan pappan får ta över. I eftermiddag har vi middagsplaner med underbaraste vännerna.Filippas sänghimmel har pimpats med extra änglavinglar och bröllopstyll från Panduro. Tyckte det gjorde hela intrycket lite mer himmelskt. Pricken över i:et!


God Natt Min Skatt

Lyckades klara mig från att somna vid nattning. Vår älskade lilla prins. Det var precis igår som vi kan hem med dig från BB.
Denna sovpåsen fann jag i butik från Liten Jag. "Godnatt Min Skatt" är precis vad jag brukar säga till L varje kväll innan han somnar. För vår skatt. Det är precis vad han är.

Nu ska jag mysa lite med mannen. Se några avsnitt på Play och hålla händerna på magen tillsammans. Gäller att ta vara på tiden som är NU!


Me&I

Det blir galet mkt uppdatering här nu. Men vi har ju missat så mycket tillsammans under dessa fyra veckorna. Och jag har faktiskt inget vettigare för mig än att sitta vid datorn precis nu.

Ett roligt event jag varit på var Me & I tillställning hos finaste Jenny. Precis efter två veckor hemma tillsammans med L och vattkopporna var det mer än välbehövligt att komma ut från lägenheten för att träffa sötaste tjejerna. Kollektionen var superfin och jag kan absolut tänka mig att få se höstens plagg snart. Tyvärr var där för mkt prints på plaggen i Liams ålder. Där är det bara fotbollströjor, Star Wars och Marint som går hem utan för mycket diskussioner på morgonen MEN jag vart förvånad hur mkt fint de fanns till oss vuxna. Köpte ett par yogabyxor som jag bott i sedan de levererades och ett par trekvarts magic pants som kommer bli kanon med snittet på magen. Dessutom fick denna supersöta byxdräkten alà 70tal med moln på rumpan bli med i beställningen.

TACK Jenny för en underbart mysig kväll. Favorit i repris till hösten kanske!?! Nu ska barn nattas och vi får se om jag återkommer ikväll. Trots att jag sovit hela eftermiddagen är jag redan sömning igen. GÄSP!


Uppe I Det Blå

Mina två hade tydligen planer på att cykla på gården. Då blir det uppdatering till er här istället för att agera lekmamma/fru.Älskar dessa Art Prints från Hagedornhagen och har länge funderat vart/vad jag ska göra med dem.Tillsammans med ramarna från IKEA.Ett litet stileben.Tack älskling för att du hjälpte mig med tavlorna. Jag är så nöjd och de är underbara att vakna till.Älskar helheten.

Nu middagsfix, dusch och nattning av barn!


IKEA

Hjälp va trött jag är. Den här sovstunden mitt på dagen är verkligen värdefylld. För att orka med resterande del av dagen. I nuläget är jag glad i att ha mannen hemma vid för orken är inte stor.Lovade visa er vad jag inhandlat på det stora varuhuset när jag var där sist. För något så spännande som vita servetter för 19,- kan jag inte låta er gå miste om.Och ännu mer spännande vita ramar. Detta hör dock till ett litet projekt här hemma som blev såå fint. Ska fota till er sedan.Vita DVD boxar till Liams annars färgglada filmsamling.Vackraste sängkläderna med tolièmönster.Badbalja till landet. För att slippa ta med ytterligare ting. Tror det kommer bli en del resor dit denna sommaren.

Det var välan det hela. Ja. O beticken som ni såg igår, några tidskriftssamlare till Ls tidningar och ett ny vit klädsel till soffan. Älskar att den blev som ny.

Skönt när man gått runt och stört sig länge och sedan får ordning igen. Det krävs om man ska få plats fyra på femtiofyra. Ärligt är det inga problem. Gäller bara att tänka till. Nu kommer liten hem från dagis. Visar er mitt tavelprojekt senare!


Cravings

Om ni precis såg en väääldigt gravid kvinna, osminkad och iklädd slitna me&I yogabyxor vid stationen i stan. Var det mig ni såg. Jag har nämligen tagit mig till Apoteket och hem igen. Stackars mig. Är nu helt slut i kroppen. Tungt är vad det är förtillfället.Blev en tur inom ICAn. Under den här graviditeten har jag haft tre ting jag blitt beroende av...

♥Jordgubbar.
♥Subways skagen.
♥Gina Tricots duschtvål strayberry champange.

Nu Gossip Girl på Play. Sedan nya Vi Föräldrar Gravid special med finaste gravida Frida Farrhman. Efter vilan tänkte jag visa er mina senaste IKEA köp!


En Rosa Dröm

Idag var det två små här hemma som tyckte att mamma minsann inte skulle hålla någon sovmorgon. Själv är jag galet trött. Blev sent igår. Såg på Arga Snickaren på Play tillsammans med mannen. Tur jag kan sova lite senare. Har dock några ärenden till Apoteket först men sedan. Den där sköna sängen är vår bästa investering alla tider.

Ett annat köp är ett spjälsängsängsskydd till Filippan från Lexington. Ni som följt bloggen vet att jag sytt ett eget i vitt med sidenband. Fick för mig att tvätta det för några veckor sedan. Skulle jag int gjort för stoppningen innuti blev helt klumpig. Då bestlutade jag att det fick bli ett köpes.
Sängen är bäddad. Rummet är klart. Väskorna är packade.

Nu fattas vi bara vår BABY!


Svar

Är så otroligt glad i er som läser bloggen min. Ni är så härligt nyfikna och engagerade i oss och självklart vill jag försöka svara på era frågor.

Har ni fått datum för snittet?
Ja. Först sa vi att vi skulle hålla det för oss. Det gick sisådär. Då sa vi att vi skulle berätta för de närmsta. Detaljen är dock att de människor vi delar livet med är det närmsta. Nu har vi sagt att vi inte vill skriva det på bloggen eller Facebook. Blir lite spännande för er. En liten ledtråd är att vi är inne i "veckan före veckan!". Kommer självklart försöka uppdatera er när det hela sker.

Vart kan jag handla ett Sleepyhead till vår baby?
Online finner du dem hos Mammasshop, Bonti eller Babyexperten. Finns i rosa, blått och vitt.

Var har vi köpt Liams hängslebyxor?
Jag köpte dem hos Oiidesign online från märket Rockefelle. Har varit favoriter i garderoben länge. Passar både pojkar och flickor men finns även i söt modell som hängsleklänning.  

Att jag borde ha en bloppis i bloggen har jag aldrig tänkt på men det kanske kommer. Ska bara ta mig tid att se igenom vad som finns. Oftast kastar jag det som inte är hållbart och det som sparas är tänkt att ärvas. De finaste små babyplaggen är det som är finast i kvaliten och jag kanske inte skulle behöva spara allt eftersom vi alltid vill handla lite nytt men de har jag fortfarande väldigt svårt att skiljas från. Får vi som vi önskar blir fyra eventuellt fem eller tom sex en dag!


Smaklig Spis

Då var kvällens rutiner avklarade och liten sover i sängen sin. Själv har jag spenderat senaste timmen till att skriva ner viktiga nummer och rutiner till min mamma inför BBtiden då mormor sköter marktjänsten här hemma. Tycker det bästa för Liam är om vi kan hålla ngt sådär på rutinerna. Självklar vill vi skämma bort honom och kräver inte att allt är som vanligt men det är fint om han kan gå som vanligt på dagis och komma i säng någelunda om kvällarna. På eftermiddagarna hoppas vi klart att han vill besöka oss på sjukhuset. Vet en mamma och pappa som kommer sakna något otroligt. Vi är vana vid barnvakt max en natt men inte bara det känns i hjärtat utan att vi faktiskt är tre som blir fyra och vi vill inte att L ska känna sig utanför. Mamma blödig är vad jag är. L kommer skämmas bort med presenter, uppmärksamhet och god mat. Vet att det kommer gå fint. Men riktigt lycklig är jag int förrän vi är tillsammans alla fyra igen.Sista IKEA besöket tillsammans med min underbara gravidvän Emma resulterade i en hel del praktiska ting till hemmet. Bland annat dessa bestick till L. De är inte barnbestick utan dessertbestick i namnet Dragon men fungerar utmärkt till de små. 69;- paketet blir mycket billigare än setten de säljer på barnavdelningen med sked, gaffel och kniv för 49;-. Glömde dock att köpa skedar. Får bli kvar på listan.De plasttallrikarna vi haft till L kändes plötsligt både slitna och barnsliga. Köpte istället dessa fina vita i Melanami från Rice. Positivt med ålderskillnaden mellan barnen (4år) är att vi inte behöver köpa dubbelt upp av något och att L blir den som får nytt då lillasyster istället ärver.Min absoluta favorithörna i lägenheten. Dukat i vitt på underläggen Manhattan från Svenskt Tenn.

Nu. Unga mödrar och Gossip Girl på Play. Fast först ska jag svara på några av era frågor!


Ordning och Reda

Ibland är det lite roligare att tvätta...Fast idag har jag bara försökt att vila bort denna dumma förkylningen MEN i veckorna som gått har vi...

♥Tvättat Gullfias alla textilier med Neutral.
♥Lämnat in barnvagnen för reparation och service.
♥Varit hos familjerätten och skrivit under faderskapspapper.
♥Hämtat barnvagnen och bäddat i mjukliften.
♥Steriliserat flaskor och nappar.
♥Köpt pyttesmå blöjor, skötbordsunderlägg och Nan1.
♥Varit på IKEA(visar vad som blev köpt senare).
♥Ordnat de sista här hemma.

Nu är vi så redo för vår lilla prinsespressa. Vi ska bara...

♥Få hem As anställningsavtal.
♥Fästa basen i bilen.
♥Skruva av bågen till sittdelen i vagnen för att enklare kunna ta i och ur liften.
♥Försöka bli med dator igen.
♥STÄDA.

Dock är det jag främst vill göra nu är att VILA. Bara sova och ta ting med ro. Veckan innan veckan!


Storebror Stolt

Måndag idag. Måste medge att veckorna har blitt lite förvirrande sedan påsk. Många röda dagar, vattkoppor och en mamma som är hemma gör att mån-fre resulterar i mer ett virr varr av dagar dock har vi försökt att arbeta fram rutinerna för L igen efter sjukan. Det blir många undantag när de små inte är kry. Sova hos mamma och pappa, äta glass mitt i veckan och sova mitt på dagen.

Tyckte vi klarade oss igenom vattenkopporna med bravu. Hade förväntat mig värre. De två första dagarna bestod av feber. Sedan kom kopporna och då var L nästan som vanligt. Värst var det självklart när det började klia men L var duktig att inte klia tillbaxs. På nätterna var det dock svårast. L sov mellan oss och vred sig som en ål mellan lakanen. Jag som redan har svårt att sova nattetid fick väl sisådär två timmars sömn max åt gången. Tur mannen kunde vara hemma och avlasta större delen av tiden. Två veckor blev liten hemma innan skoporna var intorkade och jag måste ändå säga att tristessen var den värsta. Det är inte lätt att vara en aktiv fyraåring hemma sjuk med höggravid mamma.Första dagen med feber och vi förstod att det antagligen rörde sig om kopporna. Har var lite som sämst med hög feber och vile bara se film i soffan.Som skriviet när kopporna väl kom fanns där energi igen och vi spenderade en del tid på landet. Skönt för L att kunna vara ute utan risk att smitta ned andra barn och vuxna. Det har blivit mycket memory och liten vinner varje gång. Jäklar vilket minne.Som belöning för att L vart så duktig och låtit bli att klia fick det bli en klassiker i present från mamma och pappa. Barna Hedenhös. 4års åldern är verkligen spännande. Fler och fler intressen visar sig. Personligheten växer fram. Liams favoriter är fotboll, djur och berättelser om saker som skett för länge sedan. Tror en viss pappa och farfar är grunden till dessa intressen. Vi försöker vara öppna med vad som kan intressera liten men dessa sitter sedan år säkert.Min älskade lilla stora skatt. Det blir inte alltför många bilder här på bloggen på dig nuförtiden. Mycket för att jag inte vill be dig stanna upp ditt liv. Ibland fotar jag dock utan att du vet. För att fånga så många minnen jag kan. Här har du bett mig ta ett foto av dig. Precis innan nattning. Vi ska snart läsa Alfons och lyssna på Astrid Lindgrens "Karlsson på Taket". Du tycker vi ska kalla Filippa för Gullfia. Som bebisen i sagan. Vi pratar om att det inte är länge kvar nu. Du säger att om jag är duktig hos doktorn tror du att jag kommer få någonting fint. Jag svarar att jag redan fått det finaste i världen. Din pappa, dig och din syster. Du säger att du ändå ska köpa rosor till mig. Rosa och röda ska det bli. Jag frågar om lillasyster inte kommer snnnnaaaart. Du skrattar och säger. "Om tusen veckor mamma!" Fast att du vet exakt hur många dagar det är. Vi längtar ihjäl oss alla tre här hemma nu.Det känns verkligen i mamahjärtat att vi ska gå från tre till fyra. Även om liten är stor behöver du så mycket kärlek. Jag försöker spara varje liten stund som går med dig. Ibland vill du dock inte alls. Vara med mamma. Tråkigt. Pappa är din stora förebild nu. Han som lär dig golfa och tar med dig på fisketur. För att mamma måste vila med bebisen. Dock är det underbart. När du kryper upp till mig. Då vi har vår lilla stund. Du frågar mycket. Om vad olika ord betyder, hur ting fungerar och om hur det var när du var liten bebis.

Vi är så stolta över dig. I förra veckan var det avslutning på förskolan. Med vernissage, picknick på gräsmattan och sång. Är så innerligt lycklig. Att jag kunde ta As hand. För precis där och då. När du stod i din fotbollströja och sjöng högt till tonerna av Idas sommarvisa medan lillasyster sparkade runt i magen min kunde livet inte bli mer perfekt. Sedan blev det vardag igen. Och ibland blir du så himlans arg. Då vill du flytta från pappa och mig. Bara tanken får det att göra ont i hjärtat på mig. Det går oftast över snabbt. På kvartsamtalet berättar din fröken att du beter dig fint på lekskolan. Att du leker och utvecklas som du ska. Att du dessutom är en pojke med väldigt stor empati som tar hand om sina kompisar. Liam VI är så stolta över dig.

I näste vecka blir du storebror. Kan inte vänta tills jag får se dig tillsammans med din lillasyster. En present ska du självklart få. Starwars Lego. Du är stor nu. Och mycket noga med hur du klär dig och vilka leksaker som är roliga. Du vill och kan själv. På dagen. Om kvällarna är du fortfarande min lilla bebis. Som kryper nära och vill att mamma ska läsa sagan en gång till. Och det gör jag. För den stunden kommer aldrig igen.

Mamma och Pappa älskar dig!


Känslostorm

Nu i slutet av graviditeten är det alltid spännande när sms och uppdateringar meddelar att vi blivit ytterligare en i världen. Det är en hel del graviditeter vi följt denna hösten/våren och att nu få se små söta bebisbilder får mig att gråta över hur jäkla vackert livet är. Nu längtar vi ihjäl oss efter vår prinsessa även om tanken är overklig att vi ska få vara med det fantastiska med födsel ännu en gång.

Dagen idag. Utan planer. Blev en fika i byn hos farfar och farmor. För att även överlämna en liten present som TACK för att de alltid finns till för oss. Slutade med att jag somnade på sängen medan mannen hjälpte till i trädgården och L spelade fotboll. Vilket resulterade i att vi blev bjudna på grillmiddag innan vi återvände tillbaka hem till vårt.

Istället för bilder från dagen. Bjuder jag på ett litet kollage från de senaste veckornas besök på landet.Det finns inte mycket som slår att vakna upp till vackert väder och fåglar som sjunger genom öppna fönstren.Detta är verkligen en av världens vackraste platser.Högt på kullen med utsikt över Österlen bor vi. Mitt i ett riktigt  sagolandskap där Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter spelades in en gång i tiden.När hästarna står i hagen. Då är det sommar.Bakom stenmuren i stora skogen går vi långa promenader.För att plocka vitsippor till farmor.Som serverar nygräddade våfflor på trappen när vi kommer hem.Som vi avslutar med svenska jordgubbar.Här är verkligen vår fristad. Där vi sover länge om morgonen, springer utan strumpor och skor, njuter solen, spenderar tiden tillsammans och tar hand om livet.

Till midsommar hoppas vi att vi ses igen.

Nu BB final och ännu mera röda gubbar!


Prinsessan På Ärten

Godmorgon Världen!

Underbart med sovmorgon till halv tio denna söndag. Även om det inte innebär ostörd sömn är det skönt att inte behöva stiga upp för måsten utan mysa i sängen med underbaraste familjen. Tänk om mindre än två veckor är vi fyra som sover tillsammans. Eller vi hoppas självklart att L ska fortsätta sova i sin säng som vanligt men vi vill självklart fortsätta traditionen att mysa tillsammans i stora sängen på morgonen när det är helg.Som ni säkert kan lista ut har de senaste veckorna fyllts med en hel del sista fix till prinsessan. Denna ergonomiska kudden från franska Candide kunde jag inte motstå. Minimerar kvävningsrisk och förhindrar skall asymmetri.

Tanken var att min mamma skulle sy ett babynest till oss men i brist av tid fick vi istället detta vackra Sleepyhed i vitt av snällaste mormorn. Vi som alltid hade L mellan oss i sängen första tiden känner att vi kommer kunna sova lite bättre med trygga kanter runt omkring vårt lilla hjärta. TACK sötaste.

Nu. Frukost och dusch. Tror inte det händer så mycket annat idag. Jag har ordnat så att vi inte har några speciella planer denna veckan. Den senaste månaden har tagit en hel del energi. L fick vattkoppor och var hemma i två veckor. Även om A tagit största ansvaret har det inte blivit vila på rutin som jag behövt. Förra veckan var fylld av besök hos barnmorskan, tid på stora sjukhuset med L för undersökning på öronmottagningen och avslutning på dagis. Nu vill jag bara vara utan inplanerade ting innan vi blir en till här hemma på våran gata i stan!


Saknad

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!

SOM jag har saknat min blogg. Det är galet att jag inte skrivit här på närmare fyra veckor. Vi har haft teknikstrul deluxe. Först med datorn sedan med Blackberryn och när Iphonen inte heller ville som vi bestämde jag mig helt enkelt för att inte lägga ner mer energi på detta. Har i skrivande stund fortfarande inte fått tillbaka vår ASUS från verkstaden utan fått låna en dator av finaste Linnea och Stefan. Efter att ha blivit lovade olika ting i flera veckors tid tröttnade jag helt enkelt på att vänta. Med ett fullt minneskort i kameran övervägde jag/vi tom att köpa oss en ny dator men det är inte riktigt prioriterat dessutom känns det trisst då vi köpt en dyr dator med bästa försäkringen för mindre än ett år sedan. Tydligen glömde vi tyvärr bort att betala för kundservice. Själig tid att vänta på en reparation är tydligen en definitionsfråga. Nu vill jag inte lägga mer tid på detta men jag vill varna för att handla ASUS på EXPERT med FÖRSÄKRING.

Har av förklarliga själ inte varit inne på bloggen och blev chockad att ni fortfarande är så många som fortsatt att titta in här hemma på våran gata i stan. Dessutom vill jag tacka för alla mail och facebooksförfrågningar om när bloggen startar upp igen. Det värmer verkligen att ni är så sött angagerade i vår lilla familj. Det har verkligen varit en saknad att inte haft möjlighet att dela livet tillsammans mer er. Mail, facebook och somliga bloggar har jag kunnat följa i viss mån från mobilen men det är verkligen inte samma sak att sitta med en plutteliten mobiltelefon med sisådär täckning där jag med mina svullna gravidfingrar nästintill aldrig lyckas trycka rätt. Möjligtvis hade vi kunnat lösa det med bilder från mannens mobil men bloggen blir inte densamma utan mina bilder från systemkameran men "den som väntar på något gott"...

Nu har jag över tvåhundra bilder och massor att skriva till er.
Det är såhär vi ser ut nuförtiden. På bild för ovanlighetens skull ioförsig sminkad och med ordnat hår. Påväg till babyshower som bara är en av många härliga stunder den senaste månaden. Ni kommer såklart få en tillbakablick i veckan som kommer. I allafall har jag svullnat som bara den. De senaste varma veckorna har fått mig att inse att jag är innerligt glad att inte gå höggravid genom hela sommaren. Det har blivit många kalla duschar och öppna fönstren. Jag kan inte längre få på mig min förlovningsring ens på lillefingret och har dessutom utan att sola lyckats med konsten att få pigmentfläckar alla Pippi i hela huvudet.Det har speciellt under de varm dagarna varit svårt att klä sig. Om jag ens tagit mig utanför dörren har jag levt i min svart- och vitrandiga maxiklänning från Ralph Lauren som jag piffat med smycken, solglasögon, scarfes och Converse. Mina fötter svullnar dock till gigantisk storlek under dagen vilket resulterar i det enda alternativet flip flopp framåt kvällen. Tur jag inte ägnar senare delen av dagen till annan aktivitet än att gnälla åt att jag är trött, svullen och har ont. Liggandes i soffan framför BB eller i sängen med en bok. Det händer dock att jag tar mig upp. För en promenad. Till toaletten.Magen växer som den skall. Alla proverna visar bästa resultat och om mindre än två veckor blir det bebis. Har onda förvärkar speciellt om nätterna och det känns som att den här lilla prinsessan vill ut till oss inom snar framtid. Med Liam hade jag inga direkta förvärkar förrän förlossningen startade men denna gång känns det kan jag meddela. Min barnmorska talade dock om att det är vanligt som omföderska. Jag tyckte vi kunde meddela sessan om att några förberdelser är behövligt vid snitt.

Nu ser jag att klockan slagit nästintill midnatt och det är hög tid att krypa ner i sköna sängen. Mannen och L sover redan. De har haft en ansträngande dag på golfbanan och hos underbaraste farmor/farfar medan mamman försökt sova bort en envis förkylning. Ska se om jag kan se några missade program på play innan jag gör ytterligare ett försök till en god natts sömn!


RSS 2.0