Prinsessefint

Ljuvliga vårsol som förgyller vår vardag. Mitt i det som känns tungt. En stråle ljus. Jag tror det är min mormor som skänker oss en tanke. Jag saknar henne. Snart är det ett år sedan. Den där vackra vårdagen när solen sken lite extra starkt genom fönstret och himmlen blev en ängel rikare. Jag vill så gärna tro på ett liv efter döden. Kan inte riktigt acceptera att vi bara bär en liiiten om än viktig del i något så stort. Idag tog jag ett beslut om framtiden. Som känns väldigt rätt men tungt i hjärtat.
 
 
 
 
 
 
Minns ni den här spetsduken från HM. Jag tycker den är så otroligt vacker. Alldeles för vacker för att ligga nerpackat till sommaren. Istället får den agera sänghimmel åt vår lilla prinsessa. Och när solen skiner in. Dansar änglarna!

Hortensia

Godmorgon Allihoppa!
 
Idag ska vi vara hemma. Ordna med städ, plock och en massa pappersarbete. Men vi ska även få trevligt sällskap av Amanda och Viggo som ska köpa år Bumbo.
 
 
 
 
 
 
En vit Hortensia fick bli med hem från stormarknadens blomsteravdelning!

Rosa Elefanter

Helt ljuvliga rosa elefanter bland Svenskt Tenns nyheter.
 
Kunde inte bli mer Filippa... Eller Filippas Mamma ;)

Tradera

O. På väg hem från landet i helgen. Gick bilen sönder. På verkstaden blev det konstaterat. Att vår älskade Volvo måste gå till skroten. När vi sedan skulle ta cykeln till dagis. Var den stulen. Varför kan inte folk lära sig vad som är mitt och vad som är ditt? Vi har därav spenderat de senaste dagarna med polisanmälan, försäkringsärenden, verkstadsbesök, samtal till skroten och andra tidskrävande ärenden som hamnat inför brevinkastet senaste tiden. Pang säger det och vardagen känns plötsligt övermäktig. På kvällarna sitter jag mest och stirrar rakt in i skärmen. Tom på ord. Inspiration på noll. I chock av exakt hur stort livs pusslet är just nu. Men sen till den underbara detaljen som små barns familj. Det kan vända så fort. Helt plötsligt är vi där igen. När allting flyter på av sig självt. Underbara rutiner. Under tiden håller vi andan och promenerar ;)
 
 
 
 
 
 
De senaste dagarna har dock inte enbart bjudit på trissta ting. Vi har även hunnit med att glädjas tillsammans med våra vänner. I måndags besökte vi badhuset med Emma och Ebbe vilket blev en riktig succè för både mammor och barn. Idag har vi spenderat förmiddagen med brunch hemma hos sötaste Iris och hennes mamma Renata med pappa Magnus som egen personlig kock ;). Dessutom har Filippan har fått den sötaste blusen och byxdressen från HM. Såg nu även att denna ursöta hatten finns till.
 
Nu har dock mamman fastnat på Tradera om kvällarna. VARFÖR har jag inte hittat hit tidigare? Det har väl hänt att jag handlat en eller en annan sak där men aldrig textilier. Inte förrän jag nu själv börjat sälja av de av barnens kläder som jag klarar av att skiljas från och som fortfarande är något av värde. Har jag insett att det finns riktiga guldkorn där ute. Sen tycker jag dock att vissa priser trissas upp till orimliga nivåer. Som i vart fall inte jag vill betala för begagnade plagg men ibland finns där verkligen bra saker till kanon priser. Vilket passar vår plånbok alldeles utmärkt för tillfället. Ny cykel och bil står numera högst upp på listan. X-jobb?

Voilà

Vill ni lära er att vika pappersrosetter klickar ni in hos mig HÄR.
 
 
Söt, sötare, sötast!

Välkommen På Kalas

Så. Nu har jag bestämt mig. Tror jag. Jag fortsätter blogga här "Hemma På Våran Gata i Stan" dock utan några fler krav på mig själv mer än att blogga när jag har tid, lust och ork. En paus för tid till eftertanke är behövligt ibland. Jag tror och hoppas att de ni läsare uppskattar min blogg som den är. Att ni vill komma tillbaka hit utan att "lockas" utav det ena eller det andra. Efter en tid av reklam och tävlingar här på bloggen är min slutsats att det tar för mycket tid från mig. Tid som jag istället vill spendera på andra ting som jag i sin tur skriva fler inspirerande inlägg om till er. Det kan hända att jag fortsätter med någon enstaka bloggtävling. För att jag tycker det är till fördel för er. Jag har många sidor och väljer för egen del att dela med mig av mina positiva egenskaper här. Tror jag har kommit fram till en gräns gällande familjen och privatlivet som känns bra för oss. I övrigt får ni fortsätta läsa om livets ytligheter i all enkelhet.
 
MEN jag tror att det kommer vara positivt att fortsätta mitt kalas bloggande på en sida för sig. För att läsaren lätt ska kunna leta sig vidare till receptet på en riktigt lyckad dag. För att läsa mitt senaste inlägg klicka  HÄR!

Beach 2013

Mamman med lite motivation utan ork eller lust till ordentlig träning får nock bada i vassen i år igen. Köpte denna baddräkt från Lindex i veckan. Nu kanske jag dock vågar mig i och plaska med de andra för en stund.
 
Tänk att även jag skulle bli tant och köpa baddräkt en dag!

SötasteBaddräktenNågonsin

Det kliar i fingrarna. Måste bara visa er denna super söta baddräkt som Kapphal preciiiis fått in i butik. Vilket passar oss alldeles utmärkt som ska till badhuset med Emma och Ebbe i nästa vecka.
 
Till Filippa Från Mamma!

Saknar

Jag tänkte länka till min eventuella nya blogg... HÄR men jag velar fortfarande jag. Saknar livet Hemma På Våran Gata i Stan och även om där var kalas kändes det väldigt ödsligt inne på den nya sidan. O. Var ska jag ta vägen?

Blogg PAUS

Det är lite mycket just och jag tar en paus från bloggen den här veckan. Jag återkommer med besked om bloggens fortsätta historia. Behöver fundera över vissa ting. Det är otrOligt roligt att bloggen blivit "stor" samtidigt som det stressar mig att leverera. Ni som läser vet att jag är perfektionist och därav inte vill publicera inlägg bara för att. De inlägg jag gör kräver stort engagemang. Samtidigt vill jag inte skriva alltför sällan. Den där balansen. Kanske blir det en annan sorts blogg för mig framöver med mer fokus på inredning och dekoration. En nystart där ingen förväntar sig inlägg flera ggr per dag. Där vi är lite mer anonyma som familj men det kreativa fortfarande finns kvar. Jag vill respektera våra vänner och familj genom att inte posta bilder när vi ses. Det händer extremt sällan och de jag skriver om är alltid tillfrågade. Vill inte att någon ska behöva känna att de ska fotograferas för världen när vi umgås. Det är dessutom så att barnen blir äldre och deras liv privat. Det faller sig snart väldigt naturligt att det jag bloggar om inte längre är vår livsstil utan mina intressen. Vi får se!

Me & I Moln

Här hemma börjar vi bli bättre. Bara Filippan som är fortsatt något förkyld och en mamma som är väldigt trött. Hoppas på att vi ska vara helt friska efter helgen så att nästa vecka i mamma land kan njutas till fullo.
 
 
När jag var gravid köpte jag denna byxdress till prinsessan från Me & I hos finaste Jenny. Har helt glömt bort den i garderoben tills jag fann den för någon dag sedan. Älskar molnet på gumpen.
 
 
Tyvärr är den redan något liten och får kanske snart gå i arv till någon annan liten rosa dam (Emma)?
 
 
Trots massvis av leksaker är det ändå bas som är det roligaste. Köksredskapen. Finns inget bättre.
 
 
Förkyld men lika glad ändå.
 
 
Kan aldrig se mig trött på dessa små runda armarna.
 
 
Nu tid för dagis för Liam medan vi andra tar vara på fredagen här hemma. Kanske, kanske tar vi oss ut för en promenad i eftermiddag. Efter fem dagar inne i lägenheten står frisk luft högt på önskelistan. Sedan sätter vi punkt för denna veckan med tacos och popcorn till obligatoriska Wild Kids!

Stor&Liten

Bägge barnen kommer behöva skor till vår/sommaren. Vi har alltid köpt Adidas till Liam. Kostar runt 300;- och har alltid varit perfekt för hans lite bredare fötter. Detta året blir inget undantag och lillasyster syskon matchar i ett par mindre och lite mer rosa.
 
Till Filippa.
Till Liam.
 
Jag fann dem inne hos LaRedoute.
 
O till er med lite större barn där ute. När lärde sig era barn att knyta skosnören själva?

Alla Hjärtans Dag

Hemma i sjukstugan tager vi vad vi haver och bakar kakor till vår man/pappa i alla hjärtans present. Det är tanken som räknas. Vår Home Made stämpel blir pricket över i:et.
 
 
Glad Alla Hjärtans Allihoppa!

Vårjacka

Filippa behöver en vårjacka. Dessa tycker jag är fina...
 
 
 
HM
ZARA
LINDEX
 
KAPPHAL
 
Vilken tycker ni vi ska välja eller har ni några andra tips på ytterkläder till våren?
 

Alla Hjärtans Dag

Imorgon den 14 februari är det Alla Hjärtans Dag. En dag som jag och mannen gjort till vår eftersom vi annars inte riktigt har ngn speciell dag. Snarare ett år. Men det är en annan historia. I alla fall brukar vi göra något lite extra denna dag varje år men i år måste jag medge att jag helt glömt av denna dag och inte ordnat ngt alls vilket är väldigt olikt mig. I influensa tider är livet inte så glamoröst som småbarnsförälder så visst skulle vi verkligen behöva en dos romantik just nu. Det får dock vänta. Under tiden fortsätter jag drömma mig bort här hemma.
 
 
Vad är era planer för Alla Hjärtans Dag?

Vardag

Tillbaka till vardagen igen och 75% av familjen är förkylda med feber förutom den aktiva snart 5-åriga sonen. Hoppas L slipper och vi blir friska snart. Under tiden får ni hålla till godo med bilderna från babyshowern. Tack för alla söta kommentarer här och på Facebook. Det gör mig så otroligt glad!

BabyShower

Igår var det ä.n.t.l.i.g.e.n dagen för att fira vackraste Linn med stOra magen. Lillebror är väntad till i slutet av mars och vi längtar med hela familjen. Det blev en helt fantastisk eftermiddag tillsammans med underbaraste vännerna. Är så otroligt glad att alla kunde komma speciellt med tanke på alla influensor som går nu. Vi fikade, pratade och öppnade presenter i flera timmar.
 
 
 
På kalasbordest vänstra sida.
 Petit Choux med skagenfyllning, Coca Cola, Citron- vatten.
 
 
På kalasbordets högra sida.
Fruktsallad, Marshmellows, Hembakta Chocolate Chip Cookies, Chokladpraliner med mjuk fyllning, Cup Cakes med frosting och strössel.
 
 
 
 
Coca Cola flaskorna dekorerade jag med sugrör som jag tejpade fast på baksidan av flaskorna. På varje sugrör fäste jag party picks it`s a boy.
 
 
Enkelt Citron vatten släcker törsten efter allt socker.
 
 
 
Varje Cup Cake dekorerades med toppers som jag själv klipp och klistrat av inbjudningskort, nappar och skallror.
 
 
 
Trumman vart pricken över i:et på kalas bordet. Den har jag självt pysslat sammans av papper som jag köpt hos Panduro Hobby. Chokladpralinerna blev perfekta som trumpinnar.
 
 
Marshmellows och Choclate Chip Cookies i vackra glasburkar.
 
 
Hemgjorda petit chouxi formar och toppers som jag gjort själv med material från Panduro.
 
 
 
Fruktsallad med bläbär, kiwi, banan, vindruvor och lime.Serverades i barnmatsburkar med stjärnor och siffror i papper från Panduro som fick symboliserar de nio månaderna av en graviditet. 
 
 
Blått, blått, blått. Mugg, tallrik och servetter i ljuvliga blåa pasteller.
 
 
Till välkomst drink serverades alkoholfrit bubbel i champangeglas. Bordsduken är egentligen presentpapper som jag fann i matbutiken.
 
 
Hos Celebrations finner ni det allra senaste av dekor och tillbehör till festen.
 
 
Efter att vi ätit socker, socker och druckit lite mer socker var det tid för lekar och presentöppning.
 
 
Självklart ville vi överösa den blivande mamman med massvis av vackra gåvor.
 
 
Ett tips är att inte slå in alla presenter utan låta några stå i sin enkelhet som dekoration på presentbordet.
 
 
 Ballonger är lycka.
 
 
 
Den söta baby Maileg kaninen blev pricken över i:et på blöjtårtan. Vi fann den hos Små ting som utöver ett brett sortiment av Maileg och tillbehör även erbjuder ett handplock av personliga favoriter till det romtantiska och lantliga hemmet.
 
 
 
 
 Det har länge varit en dröm att få skapa en blöjtårta. Tårtan gjorde jag av ett paket blöjor av de minsta, papper och sidenband.
 
 
 
Sedan dekorerade jag tårtan med fantastiska nappar från Namnnappen. Namnnappen graverar er självvalda text på nappar av hög kvalitè. Perfekt för att förhindra problemet med försvunna  och ombytta nappar. Inte minst den ovälkomna spridningen av bakterier barnen mellan. Och så gör det såklart ingenting att ditt barns napp är unik och fin att se på.
 
 
 
Den absoluta IT-leksaken är Sophie The Giraffe .
Sophie som är handmålad, tillverkad i 100% naturgummi och piper glatt när ditt barn trycker på dess mage. Storleken och formen är dessutom idealisk för det lilla barnets händer att hålla i. Sophie är sedan 1961 älskad utav över 50 miljoner barn världen över och är ett säkert val för ditt barn att älska.
 
 
 
 Lifefactory är nappflaskor fria från bisphenol, ftalater och pvc. Flaskan är gjort av glas och omges av ett silikonhölje. Nappen som medföljer är även den gjord i silikon. Både flaska, hölje och napp kan diskas i maskin. Finns i flera olika färger.
 
 
 
 
 
Natursnutten är en helt naturlig napp. Gjord av 100 procent oblekt naturgummi. Stöpt i en enda form utan smådelar. Den anatonomiska natursnutten smakar godare än vanliga plastnappar, ventilationshål förhindrar fastsugning och hjälper till att förhindra hudirritation.
 
Sophie the giraffe, Life Factory nappflaskor och natursnutten och massor av andra fina produkter finner du hos Big Small Company`s återförsäljare...
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta ljuvliga quiltade lapptäcket från Gripsholm finner ni hos Barntyger. Passar utmärkt som överkast till den lilla sängen, lektäcke eller filt till barnvagnen. Hos Barntyger finner ni barntextilier och accessoarer för barnrummet. Barntyger står för kvalitè, design och ett stort utbud av textilier som gör både stora som små glada.
 
 
 
 
 
 
Delta Flytbädd finner ni hos 4mom. Flytbädden gör det lätt att bada din bebis. Eller för er att bada tillsammans. Hos 4mom finner ni allt för er graviditet, förlossning och tiden därefter. Shoppen drivs av Katarina som är legitimerad barnmorska och säljer produkter som är mycket noggrannt utvalda  för er/er baby.
 
I samarbete med Pampers finns BabyBox som du som väntar barn kan beställa kostnadsfritt. Boxen innehåller bland annat... blöjor, våtservetter, present från Fisher Price, erbjudande från Go Boken, rabattkuponger etc.
 
 
 
 
 
MAM erbjuder högkvalitativa produkter för ditt barn. Sugnappar, flaskor, dinappar och mycket annat inom amning, matning och skötsel. Bakom varje produkt från MAM står ett nätverk av medicinsk och tekniks expertis. För att ditt barn ska få det absolut bästa produkterna på marknaden. Vårt start paket till Linns pojke innehöll napp, nappflaska, rengörings- och amningsprodukter.
 
 
 
O. Det är verkligen fantastiskt att välja ut ting till en helt ny liten baby. Linn fick allting med sig hem i de fina förvaringsburkarna från Färg & Form som jag skrev om tidigare i vår.
dessa finner ni hos Sovtex.
 
 
 
Sist men inte minst. Självklart ville vi även ge en liten present till den blivande storasystern. Att baka vet jag är en favoritsysselsättning och en bra sådan när mamma är höggravid. Dessa helt fantastiska cup cake formarna från kalasform kommer göra L stolt.
 
Hos Kalasform hittar du "Årets Produkt" hos Designtorget i ett brett urval av bland annat  cupcake formar, färgglada bakformar, och färgglada picknickpapper. Kalasform designar traditionella pappersbakformar på ett sätt som inspierar till bakning.
 
TACK alla underbara som fått denna dagen att bli till den absolut bästa för Linn!
 

Ett Litet P.S

Hur G.L.A.D. blev jag när jag läste inne hos Ellen&Jag att Pomp de lux nya katalog nu finns på webben och att Filippa kommer att kunna använda flickkläderna för de minsta till sommaren. Nu kan jag äntligen syskon matcha med stil till våra två!

Blomster

Vår promenad till Herr Bloom resulterade i tre buketter med krispiga tulpaner, efter lunch vilade vi tillsammans i sköna sängen och efter dagis stod storhandling på schemat. I affären inhandlade vi ytterligare blomster. En vacker vit hortensia som blev gåva till kvällens värdpar Stefan och Nathalie som bjöd in oss på middag i deras vackra nya hus. Kvällen blev i småbarnsföräldrars mått sen men mycket trevlig innan vi körde hem vid med två trötta barn iklädda pyjamas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon startar vi upp dagen med frukost i byn. Resterande del spenderas med storstädning och bak av muffins, chochlate chip cookies och petit choux till söndagens mycket efterlängtade babyshower!

Sol

Godmorgon Solstrålar!
 
Idag är det Ä.N.T.L.I.G.E.N fredag och vi har en hel mysig helg tillsammans att se fram till. En helg som innehåller middag hos Stefan och Nathalie, lekdejt i Veberöd och en söndag med mycket efterlängtad Babyshower. Nu hoppas vi alla sjukor håller sig långt borta. Peppar, peppar.
 
 
T.A.C.K för alla fina kommentarer ni lämnar här på bloggen. Det gör mig så glad och får mig att vilja fortsätta blogga till er.
 
Nu ska jag och Filippa ned till stan för att inhandla tulpaner!

Le Petit Dress

Nu ska jag visa er vad jag pysslade ihop igår kväll. Ett stycke klänning till prinsessan. O det är så roligt att sy. Har inte haft en maskin på flera år och nu Ä.N.T.L.I.G.E.N kan jag börja skapa igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blev riktigt nöjd med resultatet. Ska kanske prova på att sy mer barnkläder. Prinsessklänningar!

HM

Fann ett par riktiga Filippa byxor hos HM. Tänker så mycket på Annika i Pippi Långstrump. Gula byxor och rosa topp.
 
 
Ikväll har jag pysslat med något som jag vill visa er men det blir imorgon för nu väntar Mr Grey på mig i sängen!

Inventering

Gårdagens besök på BVC visade att vår prinsessa nu väger 8700gram och är 67cm lång. Detta innebär att vi numera befinner oss på stl 68 men att jag redan sedan ett tag tillbaka handlar stl 74 till vår. Vid vissa tillfällen har tom stl 80 fått komma med hem. Jag har handlat en del på REAN och fått ärva kläder för att fylla upp vårgarderoben. Nu fattas...
 
- Kortärmade bodys
-Strumpor
-Mockasiner
-Tshirts/Pikè
- Några roliga klänningar
 
 
 
 
Söt blus från HM som först får agera klänning. Tycker inte alls utbudet i butikerna är något speciellt. När vi nu lämnat baby avdelningarna och är mitt emellan innan vi börjar handla på flickavdelningen finns endast ett liiitet utbud med starka färger och tryck i massor. Tur mamman i familjen köpt sig en symaskin!

Februari Önskningar

Såhär i min PMS grå februari vardag är det lätt att drömma sig bort i den materialistiska världen.
 
 
 Familjens mamma önskar sig ett kamera stativ, vas "Ekollon" Svenskt Tenn, quiltad jacka Gina Tricot, tulpaner, ranuklar och vide i bukett och andra delen i triologin av E.L. James "Femtio Nyanser"!
 

Toliè

Senaste veckans sy projekt här hemma. Tyg från Panduro. Blev tre kuddar till Filippans prinsessäng.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En dröm i rosa!

Syskonkärlek

Har startat denna dagen hos doktorn. Ett av fyra (!) läkarbesök denna vecka. Nu är vi hemma igen och Filippan har vilat medan jag har spenderat tiden med att ringa en del samtal som stod på att göra listan. Mycket att ta tag i men skönt när det är avklarat och vi dessutom tjänat in 5000;- i försäkringar varje år utan att minska på säkerheten. Tvärtom faktiskt. Det lönar sig verkligen att noggrannt se över vad vi egenltligen betalar dyra pengar för. Sen får vi självklart hoppas att vi inte behöver använda oss utav dem.
 
I eftermiddag är ännu ett sjukvårdsbesök inbokat. Denna gången är det Filippas tur. Tid till BVC och idag ska även storebror med. Vi ska hämta tidigare på dagis idag och efter doktorn ska vi fika tillsammans. Som jag älskar våra barn. Att se dem tillsammans är underbart. Jag är verkligen glad över att de är tid mellan dem. Även om de inte blir självklara lek kamrater hoppas jag att de alltid kommer finna sig till varandra under livet. Liam är precis nu Filippas stOra glädje. Hon hoppar och skriker av lycka när vi hämtar på dagis, kan sitta och se på honom leka i timmar och när storebror bjuder på lite bus skrattar lillasyster så hon inte vet vart hon ska ta vägen.
 
 
 
 
 
 
Ibland är det dessutom väldigt praktiskt att leva med en 5åring och en 1åring. De kan nämligen vara väldigt användbart med ett extra par armar ibland. Som kan hämta, plocka upp och hjälpa till. Även om det inte alltid är roligt med en syster är det oftast väldigt spännande att hjälpa mamma med bebisen.
 
Eftermiddagen spenderar vi med tvätten!

Ofrivilligt Blogg Avbrott

Nu ska vi se om jag orkar finna inspiration, ork och lust till att pränta ned några ord här. Den här helgen fick bli en blogg fri helg. Jag har helt enkelt varit på ett sju j-a humör. Allt började när min kropp kom igång igen efter graviditeten. Jag som trodde jag skulle slippa hormoner blev helt plöstligt överkänslig två gånger i månaden gånger x antal dagar. Eftersom jag aldrig reagerat såhär tidigare tog det mig lite tid att komma fram till varför min kropp reagerade som den gör. Nu efter några månader har jag kommit fram till att detta måste röra sig om PMS. Jag blir trött, får huvudvärk, mår illa, blir lättirriterad, ledsen, arg, har ingen ork, nedstämd och tappar lust till allt. Det är inga lätta egenskaper att matcha samman med livet som aktiv tvåbarns mamma och mitt liv i övrigt. Jag har en husläkartid nu i veckan och jag hoppas att doktorn kan hjälpa mig med detta så jag kan återgå till att bli mitt vanliga sprudlande jag.
 
Trots mitt ytterst dåliga humör har jag i vart fall startat upp mitt nya mat liv denna veckan. Enligt Bodylicious är kosten 70% av dina resultat. Ät rätt mat INTE mindre mat. Tänket är 80/20. Äter du bra mat större delen av dagen spelar inte den där lilla delen någon större roll. Din kost ska bestå av 40% proteiner, 35% kolhydrater och 25%fetter. Välj rätt mat. Proteiner som ägg, kyckling eller magert kött, fisk och skaldjur, kesella och keso, bönor.Kolhydrater som havregryn och fiberhavregryn, fullkornsbröd och pasta, bönor och linser, quinoa, frukt, bär och grönsaker. Fetter som fet fisk, avokado, nötter och frön, kokosolja och linfrö. Tänk dessutom på att äta rätt mat vid rätt tid på dygnet. 
 
Jag har handlat hem några ting som hjälper kroppen en bit på vägen. Mandlar, Grönt Te, is Te, Blåbär, Sparris och kokosnötsvatten. Kokosnötsvattnet innehåller nästan inga kalorier och fungerar kanonbra i smothie istället för yoghurt eller mjölk.
 
Efter många är med VV har jag en bra insikt i hur mycket jag ska äta av olika ting för att nå min målvikt. Det fortsätter jag mig att använda mig utav men jag skriver inte ned och räknar inte. Älskar tänket att detta är en livsstil ingen diet.
 
Min dag idag har sett ut som följer:
 
Frukost: Lättifil och cornflakes.
(Light produkter rekommenderas inte MEN när det gäller mejeriprodukter är det ett bättre alternativ än fullfeta produkter vars mättade fetter ät farliga för kroppen. I light produkterna har man bara dragit ned på fettet. Skippa dessutom alla produkter med tillsatt socker. Står det mer än 5% socker ta en annan sort!).
Lunch: Fullkornsbaugette med skinka/kalkon och grönsaker. Tre skivor ost.
Mellanmål: Hallon med kesella.
Middag: Lax i citronsås med potatismos och vitlöksmarinerad sparris.
Kvällsmål: Mandlar.
 
Min egen meny är bara en egen verison av det jag läst om och inget jag rekommenderar någon annan. Jag skriver ned detta här för att själv kunna analysera vad jag ska äta annorlunda och hur jag kan förbättra min kost.
 
Nu ska jag och min PMS lägga oss i sköna sängen tillsammans med Mr. Grey. Till alla er som ännu inte läst denna. Jag sträckläste 200 sidor första kvällen!
  

Star Wars Stjärnor

Egentligen hade jag tänkt skriva mattips till er idag utifrån min nya diet MEN eftersom denna dagen har startat med tur till videobutiken för inhandling av film och godis plus lunch på Burger King känns det sisådär att predika om något nyttigt just nu. Startar helgen med något annat istället...
 
K.A.L.A.S.T.I.P.S.
 
 
Du behöver. Coactail pinnar, eventuellt grill pinnar, en form att rita runt, ett papper (jag fann detta lite tjockare pappret i skumgummi med glitter på Panduro Hobby) en penna, en sax och tejp.
 
 
Rita sedan runt formen mot pappret med pennan. Klipp sedan ut figuren. Sätt en tejpbit på vald pinne och fäst figuren. Längd på pinne efter användningsområde. Svårare än så var det inte. Färdigt och du har dina egna dekorationer. Gör hjärtan, blommor, flaggor eller bokstäver/siffror. Bara fantasin sätter gränser. Dessa hade du tex. även kunnat använda som bordsdekoration, fästa på glasen eller hänga i sytråd i tillsammans med ballongerna. O där kom jag på ännu en idè!

Alla Barn Har Rätt Att Se

 
Jag fick ett mail.
 
Idag får mång barn i Sverige inte glasögon. Trots att de behöver det. Därför skänker Smarteyes glasögon till alla barn under åtta år som har synfel genom deras initiativ Ögonstenen. På deras kampanjwebbkan du läsa mer och skriva på för att alla barn i Sverige ska ha rätt till kostnadsfria glasögon från landstinget.
 
Ni är flera hundra personer som läser här inne. Nu gör vi något bra tillsammans. Klicka HÄR och hjälp våra barn!

RSS 2.0