Pomp De Luxe Drömmar

 
 
 
 
 
 
Om jag kunde. Hade jag handlat ALLT inne hos Pomp De Luxe MEN trots bra priser måste man ju välja. Ovan. Mina absoluta favoriter. Tur vi ska på bröllop i Oktober så jag har en anledning till att köpa klänningen med paljetter och tyll. Älskar`t!
 
 
 

Dop

I helgen har vi haft äran att fira Alexanders dopdag tillsammans med våra vänner och deras familjer.
 
Självklart hade vi med oss present. I form av kopp, skål och tallrik från Design Letters/Arne Jacobsen.
 
 
Istället för blommor. Macarons.
 

Storasyster fick såklart paket hon med.
 
 
Jag var på plats lite före de andra gästerna. För att hjälpa till med dekorationerna. Att jag dessutom fick agera fotograf under dagen gjorde mig lycklig. Ni vet ju hur mycket jag älskar dessa två ting.
 
 
Vi bjöds på god mat och ett efterättsbord som inte var att leka med.
 
 
Jag hade bakat chokladmuffins med blåbär och toppers med Emil motiv.
 
 
Älskar servisen.
 
 
Sötaste paret. Behöver jag säga att jag hoppas dessa två gifter sig en dag.
 
 
Stackars Filippa har varit sjuk hela helgen men orkade med en stund för tårta hon med.
 
 
Liam har själv bestämt klädsel. När blev min lilla kille så stor?
 

 
Världens finaste L.
 
 
Världens finaste Alexander.
 
Idag är jag hemma md två sjuka barn. Så mkt blev det av den inskolningen. Ingen feber idag dock så jag hoppas att vi kan fortsätta redan imorgon!

Girlang

Blir SÅ glad när något jag pysslat kan glädja andra. Se så fint Linda dekorerat med min namn girlang till hennes dotter Selma Luna Olivia.
 
 
Är ni intresserade av en mailar ni mig till [email protected]

Nu är det tid att lämna prinsessan på förskolan. Första dagen utan mamma idag. Känns i hjärtat!

Happy Birthday

Hipp Hipp Hurra...
 
Bild: We Heart It
 
 
1år kvar till 30!

The Corner Shop

Andra dagen av inskolningen fortsatte i samma positiva anda. Förutom en stund av dagen då Filippa hade lite ont i magen. Somnade gjorde hon bums efter maten. Imorgon är sista dagen jag är med henne och jag kan inte sluta tänka på hur det kommer gå när jag inte är där?
 
Ikväll är jag T.R.Ö.T.T. Har fortfarande ont i mitt öra. Min hörsel är så dålig att jag anstränger mig för att höra vilket gör att jag är väldigt spänd och går runt med huvudvärk. Det här med att skola in på dagis tar ju ut sin rätt det med. Tur jag fortfarande kan sova en timme mitt på dagen med prinsessan.
 
Ikväll har jag pysslat med Filippas födelsedagsalbum...
 
 

SÅ fina papper från Panduro!

Min stOra Tjej

Idag packade vi väskan för Filippas första dag på förskolan.

Namnnappar.
 
 
Snutten.
 
 

Filt till vilan.
 
 
Mockasiner.
 
 
Ryggsäck från Fjällräven.
 
Vi började dagen utomhus. Filippa sprang runt på gården. Undersökte den nya miljön och lekte. Bollar, sandleksaker och trappan upp till avdelningen var mest spännande. O de andra barnen såklart. Efter utelek gick vi in. Dockhörnan blev snabbt favoriten men även byggrummet. Det var tid för fruktstund och samling. Filippa ÄLSKADE sångstunden och imponerade på fröken genom att snällt tacka för varje ny äppelklyfta som delades ut. Efter ytterligare lek och blöjbyte var det tid för lunch. Filippa satt fint och åt med gaffel. Efter maten var prinsessan SÅ trött. Vi hämtade napp och snutte. Tid för vila. Detta har varit mitt största orosmoment men det gick hur fint som helst. Vi gick in i rummet. Jag la mig ned på madrassen. Filippa gick några rundor runt sedan la hon sig bredvid mig och somnade. Vi sov en timme och läste sedan lite bok innan det var tid att säga hej då för dagen och hämta storebror på avdelningen bredvid. En riktigt bra första dag. Nu har jag en eftermiddagstrött tjej här hemma. Blir en tidigt läggning idag!

Ice Cream

Vi har spenderat helgen på landet. Men fick lämna tidigare än planerat. För ett besök på vårdcentralen. Jag har tydligen åkt på någon inflammation i hörselgången vilket jag fått droppar för nu. Får hoppas att det går över fort för det gör ont. Har inte sovit på hela natten. Och jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Väskan är packad och imorgon skolar vi in vår lilla dotter på förskolan.
 

Ibland får man!

Min Älskade Dotter

Så kom vi till den dagen. Sista dagen hemma som föräldraledig tillsammans med min dig. Ett avslut på vår första tid tillsammans. O tiden som varit känns för kort. Har gått alldeles för fort. Men jag har njutit varje minut. Tagit vara på tiden. Tillsammans med dig.
 
Det var som igår. Den där höstmorgonen då ett litet plus visade att du startat växa under mitt hjärta. O jag var så otroligt rädd. Att jag inte skulle bli den mamman som du förtjänar. Om jag bara visste då. Exakt hur mycket jag skulle komma att älska. Att dina första skrik skulle få mig att gråta tårar av lycka. Att jag där och då skulle förstå obeskrivlig kärlek. O jag lovade mig själv. Att aldrig mer tvivla. För du visade mig. Att jag var precis den mamman som var din.
 
I nästa vecka ska jag vinka till dig i fönstret och stänga grinden till förskolan efter mig. Utan dig. O det känns. Som om mitt hjärta ska splittras. I tusen bitar. Men jag ska vara stark. För dig. Min dotter. Vår Skrålla. Pappas prinsessa och storebrors Gullfia.
 
FILIPPA
 
Du är mer än vad vi någonsin kunnat önska...
 
 
 
TRUE LOVE!

Ett Litet Hus

En sån söt bokhylla Ellos fått in i nya höst sortimentet.
 
Perfekt i ett prinsessrum!
 

Dagis Tips

God morgon Vardag!
 
Ett litet tips till er som har små som startar förskolan. Mjukaste innerskorna från Lindex. Finns i två färger. Upp till storlek 21-22.
Nu ska vi ordna med ärenden på stan och sedan luncha med Renata och Iris. För att krama ur det sista bästa ur denna mammaledighet!

Dansa Min Docka

Här är en liten flicka som är väldigt nöjd med att vara Hemma På Våran Gata i Stan. Roligast är att leka med alla leksaker igen och speciellt dockvagnen som hon nu är tillräckligt stadig att rulla själv.
 
 
Sötaste prinsessan i hela världen.
 

Dockor är saken just nu. De ska matas, klappas, bytas, kläs av/på och självklart åka vagn.
 
 
För bara några månader sedan satt hon. Nu går och springer hon fram. Så fort det går.
 
 
Mammas flicka. MEN hon älskar bilar, bollar och andra av stOrebrors ting med så klart.
 

Nappflaskan var en riktig succè. Måste gå och se om vi hittar blöjor till dockorna också. O lite nya kläder.
 
 
Barndomsminnen. Min gamla docka. Som legat i förvar på landet. Fick nu bli med hem.
 

Filippas nappar är nya och kommer från Elodie Details och ni hittar dem HÄR. Älskar att de är neutrala . Utan tryck. Matchar Filippans garderob ;). Till alla er andra som tycker om Elodie Details och har turen att bo i Stockholm har jag ett tips nedan...
 
 
Happy Shopping!

Borta Bra Men Hemma Bäst

Idag vinkade vi hej då till landet för denna sommar. Ja. Vi kanske återkommer. Redan nästa helg. Men för sommar semestern 2013 ses vi inte mer. För nu är det vardag igen. Eller på måndag i alla fall. Vi valde att åka hem en dag tidigare än planerat för att hinna ordna lite här hemma i lugn och ro. Storhandla och sånt. O så skönt det är att vara hemma igen. I natt ska jag få sova i min underbara säng. Som jag längtat. Tänk att vakna en morgon utan ond rygg. Härligt. Så har jag en del projekt jag vill göra klart här hemma innan jag börjar arbeta igen. Plocka fram Liams ytterkläder i små storlekar till Filippa, lägga ut barnens för små kläder på Tradera, fotografera innergården och huset inför eventuell kommande försäljning (till våren) , göra färdigt Filippas 1 års album och måla på alla våra svarta möbler med en mer slitstark lack svart färg.
 
När vi var i Stockholm kunde jag inte låta bli att köpa med mig några av Estrid Ericssons elefanter med hem. Denna gång i form av en stOr rund bricka. Passar perfekt i vårt vardagsrum.
 
 
Nu natta barn och sedan en påse godis och hyrfilm från Hemmakväll!
 

Boots

En dagislista efterfrågades bland kommentarerna och jag gjorde en i våras HÄR. Ett tips är att även läsa kommentarerna som kompletterar listan en del.
 
Kanske borde jag även göra en "Jobb Lista". På ting som jag behöver när jag ska börja arbeta. I och för sig inte så svårt. Jag behöver allt. Grunden är dock ett par nya skor. Helst två par. Ett par stövlar och ett par låga skor. Toppar har jag en del men byxor är där inga.
 
Jag har alltid jätteproblem att finna stövlar. Har nämligen stOra vader. Oavsett min vikt. Får jag inte på mig vanlig storlek i boots. Att jag även är mycket kräsen när det kommer till utseende och inte vill ha för höga klackar gör inte det hela enklare. Under min mammaledighet har jag växlat mellan Converse och mina Ilse Jacobsen men jag kan inte gärna klampa runt i butiken i svettiga gummistövlar. Dessutom vill jag inte betala flera tusen kronor för ett par stövlar utan de får gärna kosta runt tusenlappen. Nu ligger mitt hopp hos dessa med extra bredd i skaftet som jag klickat hem med rabatt från Laredoute...
 

Sen är det alltid svårt att veta hur bilder motsvarar verkligheten. Bara att vänta och se. Nu ska jag ägna kvällen till att framkalla foto. Måste få klart Filippas 1års album innan jag börjar arbeta. Sen blir det nock aldrig tid till det kan jag tänka mig!

Nyheter

Inte riktigt än. MEN snart. Är det tid för vardag igen. Vi är inne i vår sista semester vecka. Innan L börjar dagis och A börjar arbeta. Jag och Filippa är hemma tillsammans en vecka till. Sedan är det inskolning två veckor och den 1 september börjar jag arbeta igen.
 
Vi har verkligen haft/har en underbar semester. Tungt ibland med två små och inte mycket vila för oss föräldrar men även så otroligt värdefullt med tid tillsammans som fyra. Sommaren 2013 har varit den soligaste sommaren på de senaste tio åren (?) och vi har njutit/tagit tillvara på varje sekund. Precis nu är vi till och med lite trötta på stranden. Då vet man att det har varit en riktig sommar. O när hösten kommer med mörker, tidiga mornar, trötta barn- och föräldrar kommer vi se tillbaka och minnas denna semester som fantastisk.
 
Det här med att börja arbete igen. Det ska bli så otroligt roligt. Att vara annat än mamma om dagarna. Dock är det med blandade känslor jag skolar in vår lilla prinsessa. Tiden har ju gått SÅ fort. Men jag vet att hon kommer få det så bra. Det är en otrolig trygghet att ha storebror på samma förskola och känna personalen sen tidigare.
 
Just nu ser jag över barnens garderober inför kommande höst och det fullkomligt väller in nyheter hos butikerna. Synd att vi är på budget bara och att även mamman behöver nytt denna terminen. Hjälp. Jag har verkligen ingenting att ta på mig. Kan inte gärna komma till butiken i slitna Converse, håliga leggings och för stora mamma toppar.
 
Mer om mig senare. Här är några nyheter från HM som jag skulle älska till Filippan. Fast nu är det mer praktiska dagiskläder som står på listan....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosa, Rosa, Rosa!!!

Stockholm i Mitt Hjärta

O vilken vecka vi har. Schemat är fyllt med roliga ting. Cosmonova, glass i Gamla Stan, shoppat på Svenskt Tenn, åkt Djurgårdsfärja, lunchat i Kungsträääädgården,  promenat på Östermalm, besökt Vasa Museèt och haft en dag av skräckblandad förtjusning på Gröna Lund. Allting alà typiska turister. För även om Stockholm är min hemstad känns det inte längre som mitt hem och trots att mannen påstår att man måste vara född Skåning känner jag mig mer tillhörighet dit än till stOrstaden. Dock älskar jag att hälsa på. Leva cityliv för en stund och sedan återvända till lugnet i Lund.
 
 
 Vatten, vatten, bara vanligt vatten.
 
 
Klassisk båttur.
 
 
Förväntansfull Liam.
 
 
Skeppsbron.
 
 
Söders höjder.
 
 
 
Gröna Lund.
 
 
"Insane" rekommenderas INTE.
 
 
 
Åka karusell och äta karamell.
 
 
VASA.
 
"Grönan"
 
 
Några tusenlappar fattigare.
 
 
Barn Tivoli.
 
 
Prinsessan.
 
 
Kör bilen.
 
 
Lycka.
 
I en liten ballong.
 
 
A är koncentrerad.
 
 
 L
 
 
Radiobilarna omgång tjugofem.
 
Nu vilar vi ut i morfars "Pettson- och Findus" stuga en bit utanför stan!
 

RSS 2.0