En sockerbagare

Här bor i staden.Efter dagis idag blev det pepparkakor. Nu ska jag springa iväg på smink kväll på Make Up Store med jobb. Lyx!


Film

Liten är nattad. Mannen är ute och springer. Själv har jag bäddat ner mig i soffan med sorbet och en riktig tjejfilm.Sov Gott!


Vecka12

Hemma efter måndag på jobb. Har fått lite mat i magen, duschat varmt och krypit i myskläderna. Varje måndag sedan +:et är lite extra speciel eftersom vi då går in i en ny vecka.

Text från Babycenter med kommentarer från mig i markerad stil.

Nu är du tolv veckor gången (eller gravid i trettonde veckan, om du föredrar att räkna så ). Det betyder att du är i fjärde månaden (början av andra trimestern) och dina hormonstormar borde nu ha börjat lägga sej (Nja inte riiiiktigt kanske!). Förhoppningsvis kommer även illamåendet att minska (Mår enbart illa vid lukt eller tanken på en viss sort mat!). De flesta börjar må bättre vid den här tiden, även om illamående kan återkomma periodvis under hela graviditeten (Nej, snälla kom inte igen!). Din bebis ansikte ser nu mycket mer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra och öronen har hamnat på ungefär rätt plats. Den är nu definitivt en liten människa (snarare än ett embryo) och är i en fas då vävnader och inre organ växer fort. Och bebisen kan faktiskt redan suga på tummen därinne.
Graviditeten brukar vara mer njutbar i andra trimestern (fjärde till sjätte månaden) — diverse besvär tenderar att klinga av och risken för missfall minskar kraftigt (Skönt!) . Vi hoppas detta stämmer för dig och kommer att fortsätta finnas här för dig under kommande veckor.

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Ikväll har vi spätt på vår ålder med en sisådär fem år här hemma.

Barnet har blivit nattat. Mannen slår sig ner i soffan för lite lugn och ro. Kvinnan plockar upp en kasse från Kapphal ur handväskan. Där i gömmer sig en helt perfekt liten tygapa som kvinnan inte kunnat motstå att handla till bebis i magen. 

Mannen: "VAD är det där!?!"
Kvinnan: "En apa"
Mannen: "Vi skulle inte köpa några onödiga ting!"
Kvinnan: "Det är ett fynd!"
Mannen: ?
Kvinnan:" Den kostade bara oss 49,-. "Orginalet" som jag önskat kostar flera hundra."
Mannen: "Jaha!"

Några minuter senare. Kvinnan plockar fram sin kamera. Slår sig ned brevid mannen i soffan. Börjar fota i olika vinklar. Ställer om ljus, inställningar och byter diverse positioner. Efter att antal minuter och försök att fånga apan.

Mannen: "Vad gör du?"
Kvinnan: "Fotar apan!"

Mannen ser skeptisk på medan kvinnan fortsätter försöka få till den där perfekta bilden. Kvinnan laddar in bilderna i datorn. Under tiden bilderna lastas in ser kvinnan runt på andra sidor på internet.

Kvinnan: "Jag har så himla svårt att förstå folk ibland."
Mannen: " Säger du med din APA!"

Okey det kanske var ett sånt där ögonblick som man behövde vara med om för att det skulle vara roligt. Jag har iallafall skrattat mig till tårar. Åt att jag egentligen inte har en enda godtagbar anledning till varför jag köpt apan, envisas med att fota den i tid och otid eller hur jag kan ifrågasätta hur andra faktiskt tänker om ditt eller datt. En av många anledningar till att jag älskar min man. Att han väljer att skratta med mig åt mig. Som tidigare skrivet. "Lotta på Bråkmakaregatan". I ett nötskal.

Får jag lov att presentera...
Snutte apa till Liten i magen från Kapphals Newbie kollektion!


1A ADVENT

Första advent idag och det mesta med pyntet är ordnat med. Det som fattas är en lingonkrans till dörren och en ljusslinga till julgranen sen tror jag att vi julat färdigt för i år här hemma. Riktigt mysigt är det med alla ljus och slingor när mörkret ligger på ute. I veckan hoppas vi få tid att besöka Vellingeblommans julutställning. Får alltid lite extra julstämning där. 
Jättemysigt för barnen.
 


Idag har vi besökt IKEA och ätit adventsfika med delar av släkten. Planen för eftermiddagen var julskyltning i stan men på grund av stormen håller vi oss inne.
Är så trött för tillfället. Tror jag ska vila mig en stund innan det är tid för middag. L ser på Bilar som tomtenissarna lämnat i strumpan imorse. Lycka!


Familjetid

Härligt är att efter sovmorgon äta frukost hela familjen tillsammans och sedan ta det riktigt lungt innan dagen startar. Det är precis vad vi gjort idag. Mannen stannade i sängen, L har lekt och jag tonat håret och målat naglarna. Nu har vi plockat undan och ska snart bege oss iväg för lunch och bio. Det blir Nalle Puh för hela familjen. Sedan är planen storhandling och att få upp julstjärnorna inför morgondagen.

Mamma och svullen bebis mage i vecka 11+ 6 = 12!


Odd Molly

Det är bortskämt att efter endast två dagar med jobb få hålla helg MEN jag har varit sjuk och innan dess arbetat fyra helger i rad. Då tycker jag att jag förtjänar lite lugn och familjetid. Precis vad jag behöver eftersom min huvudvärk tyvärr kommer och går. Enligt min barnmorska. Som jag till slut fick tag på. Kan det vara hormonerna som spökar. Iallafall unnar jag mig själv en riktig mysfredag med mina två (tre!) här hemma. Vi har köpt hem mat, film och godis. Snart börjar Idol. Perfekt start på en härlig helg T.I.L.L.S.A.M.M.A.N.S.  På lunchen idag var mitt uppdrag att ordna med julaftonsklädsel. Eftersom jag arbetar inom handel och av egen erfarenhet vet jag att det inte är en god ide att vara ute med detta i sista minuten. Som jag vanligtvis av någon anledning alltid är.

Har sedan tidigare provat igenom hela HMs sortiment. Hjälp. Verkligen inte det lättaste. Har aldrig tidigare i mitt liv varit i den storlek som jag är nu. Att ligga plus på viktkontot redan innan bebis blivit till i magen är verkligen inte att rekommendera. Känner redan nu att det börjar bli tungt och hoppas att jag ska kunna hålla mig från att lägga på mig ytterligare kilon än behövligt. Iallafall har jag inte lyckats hitta en enda klänning som sitter någorlunda. Efter att ha sett över utbudet i liknande kedjor beslutade jag mig för att det fick bli en Odd Molly tunika jag spanat på länge. Den kostade hela fickpengen trots 20% rabatt men det var det värt. Det krävdes helt enkelt "det där lilla extra" för att jag ska känna mig lite extra vacker. Tror mannen min håller med mig att det var ett bra köp när han slipper trösta gråtande klädhysterisk fru över jul. Dessutom blev tre mamma leggings tillsammans med ett par mjukisar med mig hem och 1 par manchester jeans i blått är beställda. Nu fattas endast lite långa linnen i olika färger och större storlekar så är grunden satt!


Julmys

När huvudet inte dunkar och världen inte snurrar då är det riktigt skönt att få saker och ting gjort. Idag vaknade jag upp utan huvudvärk för första gången sedan en vecka tillbaka. Om det är järntabletterna som hjälpt eller något annat. Oviktigt. Håll tummarna för att det här håller i sig.Sedan jag blev gravid igen har jag varit riktigt lat. Med L i magen var jag i full gång om inte annat i tankarna dygnet runt. Denna gång har jag fallit in i någon koma. När jag kommer hem från jobb. Då sätter jag mig i soffan. Tur jag har en underbar man som inte suckar när jag ber honom om mat, disk, nattning av barn osv. Fast idag när jag bad honom hämta upp julgranen (plast) ur källaren var han inte riktigt med på noterna. "I november !?!" Nu avslöjar jag liiite för mycket men inte det färdiga resultatet. Idèn kom till mig i dagarna. Att jag i år vill ta julkort när L klär granen. Ja, om det ska hinnas ordnas med då måste de ske nu,nu, NU. Så efter dagis klädde jag och L granen medan A såg till att jalusierna var neddragna. Det är så härligt med A. Han vet exakt hur envis jag är och låter mig (oftast) hållas men vi skrattar båda gott åt alla mina påhitt. Han kallar mig ju inte "Lotta på Bråkmakaregatan" utan anledning!


Sängläge

Fortsätter med ännu ett spännande inlägg om min mycket händelserika vecka. Ironi. Iallafall har jag idag fått tag på en barnmorska (dock inte min egen eftersom de har ställt in sina tfntider två dagar i rad nu) som svarat mig att det inte är någon som helst fara att testa lite järntillskott för att se om det hjälper. Nu så gjort. Hoppas innerligt att det tillsammans med de senaste dygnens vila och lite hederliga Alvedon kan få mig på fötter igen. Idag har jag haft en hemsk yrsel och inte vågat mig på att gå några längre sträckor.Som jag älskar vår lilla söta brevbärare som ofta levererar de även lite större paketen direkt i brevlådan istället för att vi ska behöva ta oss ända ner till Posten. Idag ville jag ge postis en extra kram för att ha lämnat mitt efterlängtade paket från Adlibris direkt hem. Nu har jag något att njuta av mellan sovstunderna.

För tillfället lyssnar jag på julmusik och gråter. Mycket hormoner. Det kommer bli en lång graviditet detta!


Blåbär

Fortfarande med huvudvärk. Arbetade hela dagen igår. Slutade med dunkande huvud i fosterställning ett mörkt rum resterande delen av kvällen. Mitt hopp låg i att få kontakt med min barnmorska idag men telefontiden var inställd. Tog istället en mindre plågsam promenad ner till Apoteket för råd. Blev dock inte så mycket klokare bara fattigare. Iallafall köpte jag hem järntabletter och håller tummarna för att imorgon få kontakt med min bm. Jag vill gärna att sjukvården ska kunna ge ett svar och meducin på det. Tyvärr vet jag sedan länge att ibland är det bara till att acceptera att vila är det som krävs. Nu vilar jag och dricker blåbärsoppa, fruktsoppa och äter kräm. Kan inte med mat. Dessutom inte att laga den. Från att ha ätit allt till inget. Nu är det bara enkelt som gäller. Ska försöka mig på fisk till middag ikväll. Vi får se om det passar bebis.Denna veckan har jag sett fram till länge. Vi har nu nått fram till vecka 12 och risken för missfall minskar betydligt. Dessutom har jag även sett fram till 1a advent som infaller redan på söndag. Vi ska göra julefint både hemma och på jobb. Tur det är flera dagar kvar. Håll tummarna för att jag iallafall ska orka stå på benen!


Barnrum

Det blir mycket prat om bebis här på bloggen nu. Vilket jag ioförsig inte tror ni har något emot ;) Det är svårt att låta bli att se efter bebiting när det var så länge sedan sist. Längtar tills det känns som tiden är inne för att plocka upp Liams bebisplagg från källaren. Vet en storebror som är väldigt glad i att få dela med sig av sina saker till liten.Bild lånad från Sköna Hem.

Jag har fullkomligt förälskat mig i tyget från Sandbergs med luftballonger. Finns även som tapet. Passar både flicka och pojke!


Värk

Idag har jag stannat hemma i sängen och tyckt synd om mig själv. Det spelar ingen roll att jag vet att jag borde passa på att njuta. Det är svårt med migrän och illamående. Jag nöjer mig med att jag är lycklig inombords. Det är svårt att vara gravid. Fysiskt och psykiskt. Det som har chockat mig mest både gångerna är det dåliga samvetet. Det lilla nya livet som växer tar sin plats från första början. Det är omöjlig att längre vara 100% på jobb, hemma och för sig själv. Bara till att acceptera att naturen har sin gång.På måndag går vi in i vecka 12 (11+0). Med Liam kändes det som en evighet innan vi nådde "den gyllene gränsen" då missfallsrisken minskar. Denna gång har tiden gått fort även om det fortfarande känns som en evighet kvar till maj/juni. Denna gravidbola med formen av ett hjärta planerar jag bära runt min hals tills dess att bebis kommit till oss.
Det är verkligen en nervös väntan fram till det privata ultaljudet i början av december. Första bekräftelsen på att allting står rätt till. Vill inte tänka på något annat. Försöker att inte oroa mig. Vet att det hela tiden kommer nya ting att oroa sig över. Det är en del av föräldraskapet. Oron. Vi klarar det tillsammans.
Älskar verkligen mina smycken som jag bär varje dag. Halsbandet och armband av Amanda Egilson. Klocka Armanis Herrkollektion och förlovningsring Schalins. Och nu ett nytt litet hjärta!


Huvudvärk

Blev tidigt hem från jobb idag pgr av huvudvärk. När jag blir av med det ena (illamående) får jag något annat istället. Hade jättemycket huvuvärk med Liam och hade hoppats att slippa det denna gång. Har spenderat eftermiddagen i fosterställning i ett mörkt tyst sovrum. Det är dock inte så lätt att få bli där med entusiastisk tre åring som kommer hem från dagis och vill att fredagsmyset ska starta nu, nu NU. Mannen står i köket och lagar kyckling i spenat med vitlök och soltorkade tomater. Kan huvdvärken bero på järnbrist?  Igår kväll fick jag en känsla av att det ligger en liten Charlie i magen. Jag har älskat det namnet sedan länge men A är inte lika glad i e`t. Övriga namnfunderingar är Lucas, Ebba eller en Elin. Vad tycker ni?


Jul

Tänk att en fika på stan med en god vän kan ge så mycket energi. Det är precis vad jag pysslat med idag. Ätit kaloririk frukost tillsammans med en av mina närmsta på mormors cafè. Efteråt tog vi en tur på stan där alla butiker laddat inför jul. Känns märkligt att det är så snart men jag välkomnar`t. Älskar julen. Presentpapper, snöre och sigill fick bli med hem.
Klassiskt i vitt och rött.

Väl hemma rensade jag bland posten och sorterade upp räkningarna. Suck. Vi som vill spara pengar. Kanske blir nästa månad istället. Även om vi drar ner på allt som hör julen till går det inte att komma undan att bilen vill ha nya däck, A fyller år, alla behöver gå till frisören, julkort ska skickas och L s julklappar ska inhandlas. Iallafall fick vi mycket positiva besked från mäklaren igår som ger oss trygghet i framtiden. Nu ska vi bara läga kronor i spargrisen under tiden och fundera på när, var och hur!


Väntan

I väntan på att jag ska fyllas av energi igen har jag spenderat dagen i sängen med mobilen på ljudlös. Tagit igen lite sömn och läst "bibeln"...Helt fantastisk kvinna. Denna samling av blogginlägg och krönikor ska läsas en stund i taget. För att riktigt kunna ta till sig alla ord som sitter precis på rätt plats.

Nu är det tid att ordna upp både hem och mig själv. Klockan sju väntar vi besök. A har tagit hit en mäklare för gratis värdering av lägenheten. Jag vill inte flytta men A säger att det är bra att se vad vi har för möjligheter. Tydligen står människor i kö för att flytta in i hus som dessa. Jag kan förstå dem!


Utvilad

Sov två timmar på eftermiddagen idag och det verkar ha gjort sitt. Synd bara att det är trisst på TV och att jag absolut inte orkar med att ta mig för något annat än att sitta i soffan. Eftersom jag sett igenom alla mina favoritbloggar som inte uppdaterat de senaste timmarna får jag väl själv göra ett bidrag till bloggvärlden genom en liten lista på saker vi kommer behöva till bebis ankomst.Nappar och nappflaskor DR Brown. Vi använde dessa till Liam första tiden och var nöjda.


Även om det inte gick med amningen sist känns det som att en amningsbh får följa med första tiden på BB OCH bröstvårtskräm.


En mjuklift till vår Emmaljunga skulle verkligen underlätta för att slippa väcka bebis när vi ska upp för trapporna.

Idag tar vi allt mer sällan med oss vagnen när vi är iväg kortare turer med L men eftersom jag både kommer lämna och hämta på dagis skulle det kännas bra med en ståplats till vagnen den första tiden.


Med nummer två är det så mycket enklare att avgöra vad som är viktigt och vad vi verkligen behöver. Ett stort skötbord som vi hade till L känns inte prioriterat. Delvis på grund av brist av utrymme även eftersom det verkligen inte krävs mer än en liten yta och mycket på grund av att det är enkelt att sköta om på natten utan att börja stöka runt med diverse. Ett skötbord direkt på sängen från Brio står definitivt på listan.

Känns lite lyxigt att vi redan har ting. Då kan vi koncentera oss på det där lilla som fattades förra gången och dessutom unna oss att välja till något litet om vi verkligen vill. Bebiskontot denna gången kommer inte upp i närheten av summorna med Liam!


Moderlig

Hjälp. Jag är helt slut på energi. Ioförsig inget nytt de senaste månaderna. Positivt är att det värsta illamåendet har lagts sig och jag hoppas det håller i sig. Dock drabbas jag av tillfälligt illamående ofta precis efter mat. Direkt omvänt till hur det varit de tidigare månaderna. Då har jag velat äta allt som kommit i min väg och mycket. Under tiden jag ätit har illamåendet gett med sig. Annars varat konstant hela dagen. Nu är jag lycklig att det bara är för stunden dock har min aptit helt lagt om. Från att ha lust till allt är det nu extremt svårt att göra magen min nöjd. Kan vara toksugen på något för att i nästa sekund känna extremt illamående mot just detta. Något annat som svänger är mitt humör. Kan komma på mig själv att brinna upp i en diskussion för ingenting. Eller helt enkelt få totalt slut på tålamod sekunden jag kommer innanför dörren och har därav avsagt mig allt som har med hushållet att göra. Dock går jag och är irriterad för att det behövs städas, tvättas och handlas. Fast jag orkar inte göra något åt det och istället blir det mannen min som får dra det stora lasset medan jag sover. Han är en hjälte den karl.Köpte hem Burt Bees Body Lotion till magen häromdagen. Nu ska jag endast finna lite tid och ork. Det känns som det är en trend med nummer 2. Jag har slängt det dåliga samvetet och istället är jag nöjd om jag orkar med livet i sig. Allt annat får ta sin tid. Eller så får vi helt enkelt anlita städhjälp innan bebis kommer ut. Under tiden njuter jag av att Liam viskar hemligheter till sitt syskon i magen och att A tycker jag är vacker!


Frilufsliv

Idag tog vi premiärtur för årets overall från Mini Rodini. Det blev en tur till skogen för hela familjen. MysHärligt med frisk luft, picknick och tid tillsammans.

Nu har vi städat av här hemma. Jag ska ta en varm dusch och sedan väntar middagsfix för snart kommer våra efterlängtade gäster!


Jul

Idag är en dag då jag inte kommit någon vart. Ioförsig har jag/vi både tvättat och handlat men därmellan har jag sovit. Som törnrosa. Varje steg har kännts tungt och jag har funnit mig själv anse mig vara värd ytterligare en liten paus. Sparade städet till imorgon då vi får middagsbesök av underbaraste L, H och L.Kunde inte motstå nya Lantliv Jul & Pyssel. I år längtar jag riktigt efter att få pynta här hemma. Dock är jag glad över att vi beslutat oss för present stopp för vuxna. Vi ska bara ha det gott, umgås och äta.På väg upp från tvättstugan idag kunde jag inte hålla mig från källarförrådet.Två fyllda kassar med juleting och ändå finns där fortfarande lite kvar att ta upp. I år blir det inga nya inköp. Utöver julstjärnor då för våra tidigare har gått sönder.Ljusslingor har jag året om här hemma. A tycker det hör julen till. Jag envisas med att det är mys.Förra årets julgran. Är SÅ glad att vi investerade i en lite finare plastgran för så skönt det är att slippa alla barren i hela hemmet.

Nu är det tid för lite fredagsmys med familjen!


Den som spar han har

För några veckor sedan fick Liam en present av oss. En sparbössa i form av en elefant av MK tremser.

Sedan tidigare har L en liten pippiplånbok där han får en liten peng var helg. En övning i att förstå att ting i butik kostar. När pengarna inte finns där får man vänta. Nu tar vi det steget längre och försöker oss på ett långsiktigt sparande.Det är spännande att räkna alla kronorna innan de stoppas i elefanten för att sparas till något stort. Vi brukar skramla ur våra plånböcker på mynt någon gång i veckan."En, två, tre!"Sparande är högaktuellt här hemma nu. Ni är kanske många som undrar över om vi ska bo kvar i vår lägenhet i stan nu när vi blir fyra? Svaret är att vi inte vet. Allt vi vet för närvarande är att vi sparar allt vi kan för att ge oss fler valmöjligheter. Sedan vill vi inte sätta några spärrar i eventuell kommande utbildning genom att skaffa oss ett alltför dyrt boende. Vi låter tiden visa och ser oss omkring vilka valmöjligheter som passar oss bäst. Under tiden har vi det familjärt här hemma på våran gata i stan och njuter av den tid vi har över att spendera tillsammas.

Nu luktar det gott av köttfärssås och spaggethi som mannen lagar i köket. MUMS! 


Storebror

Ä.N.T.L.I.G.E.N
hemma i soffan iklädd mysdress med mat i magen och många timmars sömn att se fram mot. Vår älskade lille store L. Var dag kommer du hem med nya erfarenheter. Din pappa och jag hade aldrig kunnat föreställa oss exakt hur stort varje steg i din utveckling skulle vara.Förnärvarande älskar du att rita. Du målar streckgubbar, flygplan och traktorer. Nu kan vi se utan att gissa vad dina teckningar föreställer och vi sparar dem i din pärm.Ett annat ting du tycker om är att spela spel. Du har tålamod till att lära dig regler och är noga att ingen gör fel. Att vänta på sin tur är viktigt.På dagis lär du dig massvis med nya ting. T.ex. Säger ni "Alla händerna i knät. Varsegod och börja ät!" före varje måltid. En ny rutin även här hemma.Igårkväll blev det ett parti fågelmemo tillsammans innan nattning. En svullen kvällsmage. Vi undrar så. Vem är du som växer därinne?


Bebis

Hemma efter en händelserik dag på jobb. Trött i benen. Illamående. Underbart att komma hem, ta en varm dusch och slå sig ner i TV-soffan med en tallrik fylld av mat. Denna aptit. Med Liam var den obefintlig. Dessutom kräkte jag. Denna gång är det "mat nu eller aldrig!". Försöker äta lite och ofta men vad gör man när hela kroppen skriker efter ny energi? Har redan blivit tillfrågad om jag ska orka arbeta hela julen? "Ja eftersom jag ska föda tidigast i MAJ är det antagligen inga problem!" blev mitt svar. Puh... ser tydligen ut att vara mot slutet av graviditeten redan nu. Inte så roligt. Fast innerst inne. Om vår bebis där inne mår bra av ett lite större utrymme att simma runt i gör det inget. Det är magiskt att vakna varje dag och veta att "Jag är gravid!"Miffy bilderbok Adlibris


Little Giraffe Fransa And Friends

Sängpuckar BRIOSophie The Giraffe

Moln Spjälsängsskydd

Mysigt är tanken att få inreda och ordna garberob för bebis igen. Vi har mycket kvar efter Liam. Skillnaden denna gång är att vi är medvetna om preciiis vad som behövs och vad som är onödigt. Självklart kommer vi vilja välja ut några ting till bebis som är bara dennes men det mesta blir till att ärvas. Är glad att vi alltid valt kvalitet framför kvantitet och att det mesta går att använda om igen. Som ni ser på ovanstående bilder ligger färgtemat blått mig varmt om hjärtat. Blir det en lillasyster får vi ta och lägga till lite rosa eller rött. Mest av allt längtar jag efter en varm liten nykläckt bebis att lukta på. Ååå bebisdoft!
Vila

Vilket mörker det har varit idag. Ioförsig har jag sovit bort 50% av dagen men den tid jag varit vaken har det varit alldeles grått ute. Det märks att vi kommit in i November. Inte mig emot. Tycker om denna årstid. Speciellt innan jul. Längtar redan fyra veckor fram i tiden då vi får plocka fram juldekorationerna ur källaren. Lite extra längtar jag i år eftersom vi idag bokat tid till en privatklinik där vi kommer göra ett tidigt UL vid ungefär samma tid.En sliten mama kan behöva lite lyx. Ny kofta i kashmir från Gina Tricot. Igår när vi hämtade upp L på dagis frågade ett av barnen "Är det din pappa och din farmor L?" Som vi skrattade. Jag som annars brukar uppfattas som mycket yngre. Den senaste tiden har dock slitit hårt. Som jag skrivit är jag mer eller mindre konstant illamående men utan att kräkas. Ibland önskar jag att det hela kom upp för att slippa känslan för en stund. Idag har jag njutit av att få vila. Hela dagen. Det krävs för att orka med den kommande arbetsveckan.Kanske är det myskänslan och den stundande julen som gört. För tillfället är jag inne i en period där jag älskar vårt hem. Ibland är det precis motsatt och allt känns fel. Icke.  I affären igår inhandlades en extra ljusslinga till köksfönstret som lite extra piff.Tid att tända ljus och krypa ner i soffan tillsammans med en bit melon och en skål med vanilj yoghurt.Mia min Mia. Kom med Posten för ett par veckor sedan. Bästa avklopplingen.  Nya Elle Interiör. Snart fylls inredningstidningarna av julhem.

Glömde föresten en fråga här igår. En oviktig i sitt sammanhang men samtidigt spännande att spekulera kring.

Pojke eller Flicka?
Före vi fick L. Spådde A och jag oss med det såkallade ringtestet. Testet visade pojke, pojke och flicka. Vi har vant oss vid den tanken. Dessutom är den enkelt att tänka att det är en lillebror i magen eftersom vi är vana vid L, jag är ensam tjej bland "mina killar" och storebror är helt inställd på att få en lillebror att spela fotboll med. Den som lever får se. Allt vi önskar är att liten är frisk.

Nu börjar snart  "Drömmen om ett barn!" med Renee Nyberg på TV3!


TACK

Vi vill tacka alla er underbara människor för grattis kommentarer både här och på facebook. Det värmer att ni finns i våra liv.  Ni är många som gissat att det kanske var en bebis i magen min. Roligt. Frågade mannen igår om vad han ansåg om att berätta offentligt tidigt. "Självklart ska vi göra det!" fick jag till svar. Kunde inte annat än att hålla med om att vi ska vara glada över detta och det som sker det sker. Aldrig kommer vi ångra att vi njuter av glädjen. Nu vet ni. Det har varit otroligt svårt att skriva här när hela vårt liv kretsat kring något alldeles speciellt utan att få dela. Självklart berättade vi för familj, bland våra närmsta vänner och på jobb innan. Måste säga att det känns underligt att berätta. För som jag skrivit tidigare. Har vi både gått igenom en graviditet, fött och uppfostat vår L ändå känns det märkligt att det faktiskt är en bebis som växer under mitt hjärta. Vår 2:a.  Ni är många som har frågor. Ska försöka besvara dem här. 

Var det planerat?
Nja det kunde skett andra månader. Vi har inte försökt. Inte använt ägglossningstester. Eller räknat på det. Känns som om detta hände preciiis när det var ment att bli. Hur mycket vi än vill styra våra liv tror jag starkt att det som blir blir av en anledning precis som det som inte blir. Det känns helt otroligt bra i tiden. Vi är redo att bli fyra nu.

När plussade vi?
Självklart visste vi att det fanns en chans att det var en bebis i magen. Samtidigt som jag skrev ovan. Det kunde ha skett andra månader. Första gången jag riktigt kände att något var på gång var då jag plötsligt slogs av en helt oväntat stor aptit. Jag är annars ganska liten i maten medan jag nu ville äta allt som kom i min väg. Helgen innan bm var jag nyfiken och kunde inte vänta längre. Hade ett paket med två RFSU test hemma. Tog ett test på lördag eftermiddag. Blev teststreck och ett till streck precis under plastfliken alldeles för långt ner på stickan. Började vända runt på de och plötsligt var där ett streck där det var ment från första början. Kändes inte riktigt som ett 100% trovärdigt resultat. Morgonen därefter var det tid för det andra testet med lika papperssticka. Teststrecket var där och även ett annat märkligt grått streck. Googlade runt lite och kom fram till att det antagligen var ett "spökstreck"= ett streck där färgen skulla ha kommit upp om jag varit gravid. Bestämde att om mensen inte kommit på måndagen blir det en tripp till Apoteket för inhandling av test av en annan sort. Som ni förstår blev det så och på Kanelbullens dag den 4 Oktober fick vi besked att vi hade "en bulle i ugnen!".

Hur berättade jag för A?
Vaknade tiiidigt på morgonen dagen det var tid för test. Tror klockan var omkring fyra tiden. Smög upp. Kissade på stickan. Fick ett starkt plus innan jag hann lägga ner testet på vänt. Var lite svårt att somna om sedan. Väckte A precis innan det var tid att promenera till jobb med ett "Det är någon som vill säga hej till dig!" varpå jag fick svaret "Är du gravid?".

När berättade vi för L?
Först ville vi vänta med att berätta för L. Mest för att det är svårt att förklara för en liten om det inte går vägen. Dock kunde vi inte hålla oss utan berättade för cirka en vecka sedan.  L har tidigare berättat för sina fröknar på dagis att han ska bli storebror då A har fått avfärda ryktet. Denna gången riktigt lyste det ur ögonen på honom när han fick tala om att denna gången var det på riktigt. Det känns så fantastiskt. Att även han väntat och längtat. Tror inte det blir några problem att välkomna ett syskon. Känns som att L är i en perfekt ålder. Om det nu finns någon sådan. För att själv förstå och uppleva det som mysigt att få en lillebror eller lillesyster. Det är kärlek att se hur han redan nu tänker mycket kring detta. Vi försöker att inte prata alltför mycket om lillebror eller lillesyster eftersom månaderna som kommer är långa men det dyker titt som tätt upp små frågor som vill besvaras. Syskonkärlek.

Vilken vecka är du i?
I vecka 8 plus 3 vilket betyder att vi är i vecka 9 och BF blir den 11juni. Dock har vi beslutat för kejsarsnitt och räknar med bebis i maj.

Får man välja ett kejsarsnitt?
Tvivlar inte på att vi på grund utav olika privata anledningar skulle få ett kejsarsnitt. Om det är en rättighet? Har hört lite olika.

Har ni gjort UL?
Nej det är inget som man gör tidigt i en graviditet om det inte finns specifika anledningar. Men självklart är vi nyfikna och vill kunna släppa tanken vid att något skulle vara på tok. Därav har vi idag bestämmt oss för att gå privat och smygtitta på bebis förhoppningsvis redan i vecka 12-13.

Varit hos barnmorskan?
Idag var vårt första möte. Blev så otroligt glad att vi fått en helt fantastisk barnmorska. G kan vi kalla henne. Jag är inte skriven på samma vårdcentral nu som när jag väntade L. Dessutom har det skett en hel del med mödravården i stan. Därav visste jag att högst troligen blir det inte samma som tidigare. Var lite orolig att vi inte skulle trivas. En känsla som helt försvann när vi på direkten kände igen G som tidigare höll i vår föräldrakurs. En riktig mys kvinna som brinner för sitt yrke och värnar om att familjerna ska ha det bra. Det känns så otroligt rätt. Hela jag kunde plötsligt slappna av i att det här kommer gå bra.

Vilken vecka är inskrivningen?
Det skiljer sig stort inom landet och kommuner tom inom olika vårdcentraler. För oss var det inte så viktigt med en tidigare inskrivning. Vi var väl pålästa sen tidigare. Har vänner som skrivit in sig redan i vecka 6 och dom som enbart fått information vid ungefär samma tid men inte skrivit in sig förrän vecka 12. Vårt inskrivningssamtal var idag. För mig känns det som det kvittar. Bara man får rätt information i tid. Sen är det klart mysigt att luta sig tillbaka hos barnmorskan och prata om bebis. Sticker inte under stolen med att jag blev lite besviken över att vi inte ska ses förrän i februari igen.

Hur mår du?
Illa. Dock har jag bara kräkts en gång under denna graviditet. Med L kräkte jag sex månader. Varje dag. Det var svårt. Helt enkelt är det dock inte att istället gå runt med konstant åksjuka. Bär alltid med mig en plastpåse. Utifall att. Konstigt nog släpper illamåendet när jag äter. Det tillsammans med ökad aptit gör självklart att jag är lite rädd för att öka alltför snabbt i vikt. Min mage är svullen och ser redan ut som i vecka 16 med L. Hur var det för er andra som har flera? Försöker äta nyttigt och sällan. Trött är jag såklart också och illamåendet blir värre destu mer jag anstränger mig. Dock känner jag mig tillfreds. Lugn. Med L innebar plusset en helt ny värld. Förvisso en spännande värld. Denna gång njuter jag dock av att slippa allt fix runt omkring. Om jag inte orkar behöver jag inte fokusera på beslut. Vi har allt en bebis behöver. Dessutom är jag så otroligt glad i att vi har arbetat fram en lika fördelning här hemma. Där jag kan komma hem. Äta lagad mat. Diska och vi hjälps åt med nattningen. Eller som vissa dagar. Komma hem och lägga mig på sängen. Och samtidigt lita till att A sköter alla måsten. En stor skillnad från vår första graviditet är att den kärlek jag såg i As ögon den dagen L föddes. Den såg jag denna gång redan vid det positiva beskedet. Känns som om vi är två hela vägen denna gång.

Har skrivit här lite av och till hela dagen. Nu har klockan blivit hög tid att krypa ner i nybäddade sängen. Vi fick ett ryck och började storstäda här hemma i eftermiddag. Imorgon är planen vila hela dagen för att orka med ännu en vecka på jobb. Hoppats att jag svarat på några av era frågot här annars är det bara till att fråga på i kommentarerna!


3 Blir 4

Har väntat så länge på att få skriva detta inlägg till er. Nu när tiden är inne. Fattas jag ord. För även om vi tillverkat en helt underbar son tidigare är det svårt att förstå att vi skapat ytterligare ett litet liv. Nr2. Lillebror eller lillesyster. Vi vet inte än. Vi håller tummarna att allt ska gå vägen. Om det blir som vi hoppas. Är vi 4 i maj.
RSS 2.0