Julafton











Äntligen framme hos gammelmormor. L var lite blyg till en början för alla nya människor men det lossnade efter en stund och han stortrivdes med alla nyfunna vänner. ;) Efter lite lek ;) med gammelmormors kyrkby bytade vi om till matkläder för nu var det till de vuxnas stora glädje dags för julemat. Köttbullar, korv och smörgås var Ls favoriter som slank ner fort i lilla magen medan vi vuxna åt länge ;) Efter mat var det dags för gröt och efter gröten var det godis bord och efter godisbord var det dags för kaffe och kakor. Behöver jag säga att vi åt så det nästan sprutade ur öronen på oss. Tur vi fick en liten julklappspaus mellan målen. För efter gröten ringde tomten på dörren. Farmor och gammelmormor sjöng "midnatt råder" och L dansade av glädje när tomten kom och paketet han hade med sig blev SUCCE. I två timmar och i ett hav av julklappshysteri brydde sig L enbart om sin nya dammsugare och medan vi andra öppnade, glädjes och organiserade gick L runt och runt i lägenheten. Oerfarna julaftonsföräldrar som vi är hade vi dock glömmt att köpa batterier så det ska inhandlas idag. För dammsugaren ser inte bara ut som en dammsugare den kan låta också ;)

Vi lärde oss ett eller två ting igår om att fira jul med barn. Nästa år köper vi mindre paketer, öppnar fler hemma i lugn och ro. Dessutom får vi inte glömma att montera dem innan. Inte jättespännande med paketer som man inte kan leka med direkt utan man måste VÄNTA på att de ska ordnas med. ;)

Då vi öppnat alla paketer (som jag skriver ett separat inlägg om senare eftersom det skulle ta alldeles för lång tid att göra nu) var det som skrivet dags för ännu mer att äta. L lekte som under hela kvällen massor med de andra gästerna. Vi är glada att han är så social. Inga problem att ha med på kalas dock började humöret tröttna lite vid halv elvatiden. Helt förståligt för en liten kille som brukar somna klockan sju. Vi tackade för oss. Fick hjälp med alla paketer ner till bilen och fick skjus hem av farmor. Kanske skall tillägga att As bilnycklar som ett mirakel har blivit hittade i en snödriva ute i en av byarna. Otroligt snälla arbetskollgor hade letat och letat. De ska få en ask choklad som tack för SÅ lättade vi blev då de ringde igår eftermiddag. Svårt nog ändå att få ihopa livspusslet utan att behöva vara utan bil i en vecka eller två.

Summan av kardemumman. Vi kom hem proppmätta, med massor av paketer och framför allt var vi LYCKLIGA över att vi fått uppleva ännu en underbar julafton tillsammans!


Kommentarer
Postat av: Jennie

God Jul hela familjen! (lite i efterskott :))

Håller helt med om det där med att montera julklapparna innan... Ha ha!

Kram J

2009-12-26 @ 00:26:19
URL: http://www.jempie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0