Inne








Förr i världen var söndag en vilodag ment att göra just ingenting på. Idag håller både köpcentra, affärer och andra aktiviteter öppet utifall vi skulle få långttråkigt. När vi var små och rastlösa sa mamma alltid att det var bra att inte ha något att göra ibland och först idag förstår jag vad hon menar. Att vi behöver stanna upp och tänka till. Njuta av att bara vara, inga krav bara lugn och ro. Tycker faktiskt vi borde ta och slå igen alla affärer och köpcentran på söndagar. En dag i veckan kan vi faktiskt hålla oss köpfria. Vi får mer tid tillsammans med familjen, våra vänner som arbetar inom handel får lediga söndagar ;) och dessutom sparar vi kanske en slant eller två i plånboken. De enda som skulle förlora på saken är de som tjänar på att vi inte kan stanna upp och ha ingenting att göra ibland.

När vi vaknade idag var planen en söndagspromenad med lek i parken men utanför fönstret var mörkt och trist. Eftersom det regnat i stort sett hela dagen blev våra planer inställda och istället har vi myst hemma. Började dagen med att laga köttfärssås i storkok medan Liam ritade, sedan lekte vi lite innan vi städade iordning oordningen i min garderob sedan var det dags för lunch innan 2 timmars skön vila tillsammans. Vid två kom A hem och vi har spenderat eftermiddagen med att fika, leka och jag har även hunnit med att få iordning på lite papper här hemma. Sett över julen och allt som skall inhandlas. Avbeställde faktiskt min jacka. Insåg att även det var ett onödigt köp. Jag har andra jackor och nu är det annant som behövs. Som kläder till julafton t.ex. En sak är säker och det är att detta året ska jag inte stå i sista minuten med panik över att jag inte har några festliga kläder i garderoben. Nej på onsdag är det jag som i god tid går ut och handlar mig något stiligt att fira i. Har fått önskemål från A att ha någon annan färg än svart. Tips mottages gärna.

Nu sover snart L och vi ska se på Arga Snickaren på Play. Världens bästa uppfinning det där för oss småbarnsföräldrar som nästintill aldrig hinner i tid till TV:n. Tills A kommer tänkte jag hinna se något avsnitt av Halv Åtta Hos Mig på TV4. Så mysigt kvällsprogramm som jag brukar varva ner vardagen till här hemma. Det har allt. Mat, inredning och spännande personligheter.

Imorgon bär det av till jobb igen. 9-17 jobbar jag plus fyra timmar på resande fot. Denna vecka är det jobb måndag, tisdag, torsdag och fredag. Onsdag ska jag fylla med massor av måsten men belöna mig med en liiiten shoppingtur. På lördag ska jag julstäda och pynta här hemma för på söndag då ska vi tända ljus och äta lussekatter för då är det JUL!


Kommentarer
Postat av: emelie&hugo

För festkläder till en bliig peng rekommenderar jag H&M och KappAhl! Är du medlem på Kappahl och får rabattkuponger kanske? Brukar få 25% rätt ofta!



Annars vet du ju att jag rekommenderar begagnat... ;-).



Kram,

emelie

2009-11-23 @ 07:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0