Färg










TACK för alla krya på er önskningar och tips om ting att göra hemma idag. Som ni ser blev vattenfärger "vinnare" och L tyckte det var riktigt roligt i cirka tio minuter innan han tappade koncentrationen och helst ville kasta penslar i hela lägenheten men tio minuter av icke gnäll och stillasittande skall icke underskattas ;)

Har en fråga till er alla därute. Har försökt att googla detta men all info säger olika och även så de personer jag talat med. Detta är vad jag fått fram men jag vill gärna veta mer.

1, Magsjuka är när man har diarre. Kräksjuka är när man kräker. Vinterkräksjuka är när man har diarre och kräker.

2, Smittan sprids via kräkning eller diarre. Dålig handhygien eller nära kontakt med smittad gör att smittan sprids vidare.

3, Bara de som redan haft diarrer eller kräker kan smitta vidare.

4, Magsjuka, kräksjuka och vinterkräksjuka kan smitta 48 timmar efter senaste diarre/kräkning och det är så länge barnet bör vara hemma från förskolan.

Med sjuka som återkommer varje år tycker jag det skulle vara bra med tydliga enkla råd angående detta. Detta är vad jag fått fram på webben men inget tydligt står ens hos sjukvårdsupplysningen. Tycker det är synd eftersom många antagligen inte skulle drabbats om vi visste mer. Funderar på att starta en insamling för att forska fram vaccin mot denna hemska sjuka. Vad tror ni?

Här hemma spritar vi vidare. L undviker kontakt med de andra barnen genom att inte vara på förskolan idag och vi som ännu inte haft sjukan håller tummarna att slippa för imorgon har det gått näst tre dygn sedan sista och vi är "fria". Ska bli skönt att komma till jobb och dagis igen och det hade varit ytterst drygt att behöva stanna här hemma ytterligare tre dygn. I eftermiddag blir det nog en tur ut med bilen. Vi behöver se något annat än våran gata här hemma på stan en stund!


Kommentarer
Postat av: Jenny

hihi, så mitt förslag vann;-)

Har mailat dig gumman! KRAM

2010-02-01 @ 14:03:02
Postat av: Nickan

Vad kul med vattenfärg! Ni kanske kan åka lite pulka också:)? Passa på nu innan snön försvinner, skönt med frisk luft också. Kram

2010-02-01 @ 15:53:39
URL: http://nickansdagbok.blogg.se/
Postat av: Emma

Vad jag vet om hur vi behandlar patienter med GE (gastroenterit, alltså ett eller annat problem från magen, spelar liksom inte så stor roll vad det är, kärkningar eller diarre) så är det isolering i 48 h. Vinterkräksjukan ger diarre och kräkning (eller bara kräkningar) och ofta muskelvärk. Magsjuk är väl liksom mer symtomet på t ex vinterkräksjukan. Så oavsett om du har diarre (okej, man kan måste se VARFÖR man har diarre), kräkningar eller både och så ska man stanna hemma i 48 h! Bra handhygien är a och o, handsprit är inte mer effektivt än att tvätta händerna, vinterkäksjukeviruset är känsligare mot tvål och vatten ( vad jag hört).



Gud vad jag svamlar, men alltså, har man kaskadkräkningar (och som kommer plötsligt), diarre och muskelvärk är det vinterkräksjukan. Har man lättare symtom så är det en gammal hederlig magsjuka!



Ring om du undrar nåt! Kram!!

2010-02-01 @ 16:54:32
URL: http://lillaemmasdagbok.com
Postat av: emelie & hugo

Hej M,

Du som är duktig på att måla om möbler - har köpt en liten furusoffa som jag vill måla svart.... Vad ska jag använda för färg? Vill att den ska ha lite lackstuk i färgen....



Kram på, hoppas ni mår bättre nu!



kram kram

2010-02-02 @ 10:33:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0