Operation



Film idag The Back up Plan med Jennifer Lopez och Alex O Loughlin.



Många har säkert läst Eat Pray and Love av Elisabeth Gilbert själv väntar jag på att filmen kommer på DVD den 9:onde denna månad.



Life As We Know It med Katherine Heigl och Josh Duhamel. Måste se film senare i vår.

Då var jag hemma igen efter operation.

Gårdagen startade tidigt. Halv sex ringde klockan för att jag skulle kunna svälja ner mina medeciner med ett halvt glas saft sedan fick jag inte dricka något mer innan det var tid för operation. Äta och röka fick jag inte göra sedan efter midnatt kvällen innan. Klockan sju lämnade vi av L på dagis. Vi trodde det skulle bli struligt eftersom han inte brukar behöva gå innan halv nio men det gick enkelt både hemma och att lämna. Dock kom tårarna när vi sa hej då. Både mamma fick en puss och en kram innan vi sa "I love you!" och stände dörren till förskolan. Genom fönstret kunde vi se hur L utforskade alla "nya" spännande leksaker på avdelningen för de tidiga morgonbarnen.

Strax efter åtta ringde vi på dörren för operation. Ganska snabbt kom Herr doktor och jag fick ta farväl av min älskade A som hållt handen hela morgonen. Det var svårt att se i ögonen men kyssen sa mer än tusen ord. Väl inne på operationsavdelningen informerade doktorn om ingreppet, tiden efter och målade en ledsen liten mun över min navel där ärret senare skulle läggas. Därefter kom syster in. Fick någon slags tablett, byta om till sexiga operationskläder (osmickrade rock, sjukhusunder och knästrumpor och just då var jag glad att A inte var med ;)). Efter detta ordnades det med "spruta" i handen inför narkos. Sedan var det tid att promenera till ett annat väntrum.

Där fick jag vänta i en timme tills en annan syster kom och jag fick följa med till ytterligare ett undersökningsrum. Lite mer information om vad som skulle komma och sedan ut i vänrummet igen. Efter ytterligare en timme kände jag mig kräkig och yr. La ner min medhavda bok i knät. En syster kom ut med dropp för att jag inte skulle svimma. Var väldigt nervös nu och spännade mig något otroligt. Frös. Droppet och en liten samtalsstund med syster gjorde humöret lite bättre och nu var det äntligen tid. Tid för det jag fruktat mest. Narkosen.

Efter ett besök på toaletten tog jag med mig Herr droppställning och tillsammans med syster promenerade vi genom en lång hall till operationsavdelningen. Jag slogs över hur otroligt nytt allt på avdelningen var och hur trevlig bemöttande jag fick. Inne i operationssalen fick jag säga mitt personummer, lägga mig på operationsbritsen. Fick några olika medel i handen. Små pratade lite med operationsteamet och sedan efter att ha andads tre gånger i "masken" var de sista jag såg det starka lamporna som riktats över mig. Sen sov jag.

Vaknade lite förrvirrad. Minns att jag tänkte på "Vem har lämnat/hämtat Liam på dagis?" Frågade syster vad klockan var. 11.30. Operationen och uppvaktningstiden hade gått fort och allt bra. Efter ett snabbt besök på toaletten gick jag tillbaka med darriga ben till min säng. Ringde A för att meddela att jag var "färdig" och att han kunde hämta mig om en timme. Doktorn kom och meddelade ytterligare en gång att allt gått fint och betonade vikten av vila den närmsta tiden med ett sjukintyg. Jag tackade för hjälpen.Därefter fick jag två smörgåsar med ost till ett glas saft. Sedan somnade jag igen tills syster väckte mig.

Fick gå tillbaka till det rum där jag bytat till operationskläder. Förbandet var alldeles blodigt och behövdes bytas. Jag fick klä på mig och sedan vänta i dagrummet. Syster gav sista information om vad jag skulle hämta ut för värkstillande på Apoteket, vad jag inte får göra vilket är allt som gör ont och lyft i fyra veckor och sedan drog hon bort "sprutan" ur handen. Vi sa hej då och äntligen fick jag kramas med min älskling.

A var så fin hela dagen igår. Kramade, höll handen, köpte dricka, handlade kycklingssallad, hyrde film, hjälpte av och på med skor, gav pussar osv. Klockan tre hämtade mannen min upp liten på dagis som ville komma hem till mamma innan fredagens planerade övernattning hos farmor och farfar. Jag som fortfarande var hemskt yr, trött och illamående vaknade av ett "Plåster mamma?" Sen fick jag vissa mitt stora plåster och L såg på med stora ögon medan jag förklardade att plåstret var bra för nu mår mamma bra igen. Vi vinkade hej då till liten som avlslutade med "Vila nu mamma!" innan han stolt tog pappa i handen för en kväll med favorit farmor och farfar. Min lilla och stora älskling vad jag älskar er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0