Lillebror



Nu kommer här äntligen fortsättningen från resan till Storstaden. Ber om ursäkt för väntetiden men jag har inte haft den minsta stund till att blogga dagarna som gått.

Mamma och lillebror kom som skrivet för att möta upp oss på flygplatsen. Här har vi  precis kommit fram till älskade lillebror. Det blev en sväng inom Macdonalds för middag och sedan parklek tills sent på kvällen.



Min helt fantastiska mamma. Det glädjer mig att Liam är så trygg direkt vid hennne. Precis som om de träffas var dag. Dessutom värmde det i hjärtat att hon trots lång resväg tog sig tid att möta upp oss vid flyget och spendera några timmar tillsammans innan hon åkte hemmåt igen.



Markus är den stora idolen. Här spelas det TV spel med bilar.



Vi fick låna lillebrors supersköna Carpe Diem säng medan Markus själv sov på soffan. De är kärlek det.



På fredagen steg vi upp tidigt för på planerna stod en tur till Junibacken. Bilbarnstolen gick inte att vända bakåt i bilen därav fick L sitta framåtvänd med mig i baksätet. Det var spännande. Vi hade kunnat vända stolen även här hemma nu med men vi kan likväl vänta tills L är lite äldre. Helt underbart var det iallafall att lillebror agerade privat chaufför för oss hela helgen. Det hade tagit på krafterna att ta oss fram kommunalt och vi hade inte hunnit med alls på samma sätt som nu.



Framme vid Junibacken var det redan kö men vi kom in relativt snabbt och hann leka mycket innan det blev totalt för mycket folk därinne. Här besöker vi Mumminhuset.



Lagar mat vid Mummins spis.



Här bor favoriterna Pettson och Katten Findus.



L sprang runt i de olika små husen som var så fint uppbyggt och trivdes riktigt bra.



Hos Pippi var det föreställning men vi såg bara på för en liten stund eftersom vi var lite sparsamma med tiden. Sötaste Emma och Super Charlie var nämligen i stan och väntade på oss. De skulle egentligen mött upp oss vid Junibacken men det gick av förklarliga själ inte att ta in barnvagnar. Lite synd men vi hade trots allt inte kunnat få någon ro här inne för efter en timme fylldes lokalerna med allför mycket folk. Kulisserna är byggda för barn med små stegar och rutschkannor. Det gick inte att komma verken upp eller ner för att hjälpa honom i leken. Dessutom var det skrämmande lätt att tappa bort varandra. Tur vi var två vuxna på ett barn.



Efter en stunds lek var det tid för Sagotåget. En stund åker vi genom en magisk värld av Astrid Lindgren. Det började hemma hos Madicken.



Sedan kom vi till Emil.



Sedan tog det trevliga tyvärr slut. Här kommer vi till den eldsprutande dracken i Törnrosdalen, sedan till den stora läskiga råttan i Nils Karlsson Pyssling och slutligen till vildvittrorna i Ronja Rövardotter. Allesammans vackra men sorgliga sagor som vi valt att inte läsa eller se tillsammans med L eftersom han är på tok för liten för att förstå meningen med dessa. Stackars liten såg helt förskräckt ut och vi försökte låtsas som att det var ingenting farligt. Förstår att de valt dessa sagor eftersom de är en stor del med "de mörka" i Astrids sagor men samtidigt är det lite ogenomtänkt eftersom de flesta barnen som är redo för dessa lite läskigare sagorna antagligen inte uppskattar Junibacken lika mycker som de små barnen.



Roligast var att köra traktor.



Och något så enkelt som att bygga klossar.

Junibacken får ett sådär betyg av oss. Kulisserna var underbara men tyvärr släpptes de in alltför mycket människor för storleken på lokalerna. Till slut gick det inte att leka och kön till sagotåget blev en timme lång. Inget att rekommendera för treåring med mycket spring i benen. Trodde de skulle vara lite lugare eftersom vi dessutom var där mitt i veckan och inte under högsäsong. Vill inte ens tänka på hur de skulle vara då.

Vi kom därifrån helt slut och L var trött och trotsig efter alla intryck. Efter en kvart lyckades vi få med oss honom in i bilen för att köra de få minutrarna in till City där Emma och Charlie väntade. Det märks verkligen att jag är ovan vid storstaden för helt stirrig efter bilköer och svårt att få parkeringsplats kom vi äntligen fram till Gallerian. Mitt uppe i allt glömde jag helt att ta kort trost att kameran annars har varit som klistrad i handen på mig dessa dagar. I vilket fall blev det en trevlig lunch och jag fick äran att gosa lite med helt underbara Charlie. Efter ett besök på BR och en sväng inom NK (För toalettpaus. Jag har inte fått någon tid alls att se efter ting denna helg. Tro inte att vi kom billigt undan ändå för vi kom hem med större delen av de sju (!) leksaksaffärerna vi var inom!). var det tid att säga hej då för att fortsätta ut på "landet" till underbara mormor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0