Museum





Sista dagen på resan till storstaden stod Naturhistoriska på schemat. Det var en förväntansfull liten kille vi hade med oss mamma, lillebror och jag. Vi skulle ju få se dinosaurier.



Tyvärr var det alldeles för mörkt för att få några bra foton på dinosarna men där var många. Snälla och farliga. Små men flest STORA!




Naturhistoriska var verkligen att rekommendera. Överallt i utställningarna har det små ting för barnen. Dessutom är det inte fyllt med folk och inträdet lågt.



Här önskade vi att A varit med.



Liam kör båt.



Till en början gick Liam lugnt för att se på alla djuren. Glad och uppspelt tog han sig sedan snabbt runt utställningarna på en timme.




Det blev två varv för oss med mysig mat mellan. Ett tips är barnmenyn i restaurangen. Prisvärd både för stora och små. Liten åt köttbullar och mamman hans kycklingspett. Till efterrätt skumraketer.



Det fanns farliga djur på museet.



Men Liam säger att "De är inte på riktigt, mamma!".



Att klättra på en jättepadda var populärt hos barnen.



Ytterligare en station för barnen (eller deras föräldrar som kan tycka det är minst lika roligt). Att sortera småkryp var Liams favorit och vi blev där en stund innan vi tackade för oss. När Liam blir 5 kommer vi absolut tillbaka för att se på film på Cosmonova. Det är en riktig upplevelse det.



Eftersom det var en stund kvar tills det var tid att stiga på flygplanet hem tog vi oss till Bromma Blocks. Liam var trött och därav trotsig. Så även jag som inte ätit en enda måltid utan L i knät, inte fått gå på toaletten i fred på fyra dagar och varit vaken med förkyld L om nätterna. Det tar på krafterna att resa ensam. L är väldigt stor ibland men samtidigt så liten. När vi var på resa kände jag att det var extra viktigt att han kände sig trygg i de nya omgivningarna. Att jag var där med honom när det blev för mycket nya intryck.



Roligast i Stockholm var iallafall att åka rulltrappa. Något som aldrig sker här hemma eftersom det bara finns 1 rulltrappa i vår stad och där är vi aldrig men har vi tråkigt någon dag så.



Flygresan hem gick smidigt. Planet gick enligt tid och personalen ombord på Malmö Aviation var super hjälp samma. Ett plus i kanten att de låter barnfamiljer boarda först. Speciellt då de inte har bestämmda platser. Då vi steg av planet pirrade det ordentligt i magen. Äntligen fick vi träffa A och berätta om vårt äventyr i den stora staden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0