Den som spar han har

För några veckor sedan fick Liam en present av oss. En sparbössa i form av en elefant av MK tremser.





Sedan tidigare har L en liten pippiplånbok där han får en liten peng var helg. En övning i att förstå att ting i butik kostar. När pengarna inte finns där får man vänta. Nu tar vi det steget längre och försöker oss på ett långsiktigt sparande.



Det är spännande att räkna alla kronorna innan de stoppas i elefanten för att sparas till något stort. Vi brukar skramla ur våra plånböcker på mynt någon gång i veckan.



"En, två, tre!"



Sparande är högaktuellt här hemma nu. Ni är kanske många som undrar över om vi ska bo kvar i vår lägenhet i stan nu när vi blir fyra? Svaret är att vi inte vet. Allt vi vet för närvarande är att vi sparar allt vi kan för att ge oss fler valmöjligheter. Sedan vill vi inte sätta några spärrar i eventuell kommande utbildning genom att skaffa oss ett alltför dyrt boende. Vi låter tiden visa och ser oss omkring vilka valmöjligheter som passar oss bäst. Under tiden har vi det familjärt här hemma på våran gata i stan och njuter av den tid vi har över att spendera tillsammas.

Nu luktar det gott av köttfärssås och spaggethi som mannen lagar i köket. MUMS! 


Kommentarer
Postat av: Emelie med Hugo&Vilma

Hugo har också en sparbössa där det samlas pengar :-).



Hur stor är er lägenhet nu igen, du har säkert sagt det förr men minnet sviker... Vår är 76 kvm, på 2 plan, och den börjar väl blir lite liten tycker vi. Klart det fungerar bra, det som stör är att vi knappt är på nedervåningen - bara när vi sover.



KRAM

2011-11-10 @ 21:15:21
Postat av: mamma och mormor

Å, vad mormors kille börjar bli stor. Ni har visserligen ett litet hem, men det har ni verkligen format till något så fint och hemtrevligt så jag förstår att ni trivs i ert lilla hem. Kramis mamma

2011-11-11 @ 18:49:17
Postat av: Elin Gabriella - Mops, chihuahua och bebis i magen

Vilket bra tips. Den ska jag köpa! :-)



Jag förstår hur ni tänker ang boende. Som mammaledig kan jag känna att det är skönt att bo centralt, men efter det vill vi allra helst till hus. Så här sparas det också för fullt ;-) Det är ju riktigt mysigt att ha husdrömmar också, hihi.



KRAM!

2011-11-12 @ 16:22:14
URL: http://elingabriella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0