1a September

Drar rundor på en förkylning som irriterar men aldrig blommar ut och släpper. Kan vara mitt dagliga intag av Echinagard som spökar? Har fått tips av min läkare att ta E vid tecken på förkylning. Dock verkar det inte göra saken verken bättre eller sämre. Det är verkligen förkylningarnas månad detta. När alla möts upp igen efter semestern blandas alla baciller och immunförsvaren verkar nere på noll.



När höstmörkret nu faller på får duschcreme från Kicks mig att minnas underbara sommardagar med de mina.
Det sägs att december är den månad då vi handlar mest. Jag tippar på att augusti/september står strax därefter. Långa listor på kläder som måste inhandlas för att klara en ny kyligare termin, inredning för att göra våra hem mysiga inför vinterhalvåret och i hets om att inte bli utan köper vi allt tidigare. Förra året var vi ute sent för att handla overall till L och stod helt handfallna för det utplockade sortimentet. Med rabattkod klickade vi i veckan hem en Mini Rodini från Oii Design . I år står vi laddade.



Det är svårt att mostå när butikerna fylls med höstnytt. Speciellt när vädret är som det är. Hösten kommer tiiidigt i år. Igår kväll efter ett svettigt pass i tvättstugan rensade jag ut Ls garderob. Det mesta passar ett bra tag till. L har dragit iväg på längden och nästa stl är fortfarande lite för långt. Några fler jeans står på önskelistan tillsammans med nya långärmade tröjor samt kalsonger. Det går åt en del till aktiva dagisbarn. Dessutom hjälper det kanske inte att jag avskyr kläder med fläckar och urtvättade plagg. De åker i insamlingen eller sopporna direkt.



Ett skärp från POP hjälper byxorna att stanna kvar där de ska. Gillar att det inte är en hel massa tryck på. Kan tyckas fånigt. Denna utseendefixering. Som barn växte vi upp med ärvt, lappat och köpt på de stora billiga varuhusen. Idag tjänar industrin mångmiljoner på oss småbarnsföräldrar. I allafall gillar jag inte plagg med alltför mycket reklam. Betalar gärna för kvalitet men bara för att L älskar bilar behöver vi inte lägga extra pengar på kläder där större delen av vinsten går till Disney. HM lanserar en kollektion i samarbete med Unicef i höst där 25% av varje sålt plagg går till att stödja barns rätt till utbildning och trygghet. Sånt gillar vi.



Bland alla overaller, skaljackor, termobyxor, understäl och olika sorters skor är det lätt att glömma bort att vi föräldrar även vi behöver ordentliga kläder till höstrusket. Denna månad har jag satsat på bra basplagg (som slits mycket med tiden), varmare koftor och skor. De där lite roligare plaggen som sätter pricken över i:t får vänta.





Avslutar med en bild på mina nya höstkängor. Fynd från Skopunkten för 399:-. Jag avskyr att shoppa skor och speciellt höstskor eftersom mina vader alltid tycks vara för stora för stövlar. Förra året prövade jag varenda stövel i stan utan lycka och klarade mig igenom vintern endast med raggsockor i mina Ilse J. gummistövlar. Behöver jag förklara att det var lycka när jag fann en ordentlig stövel till ett billigt pris där jag kan justera stl efter mina små knubbiga ben?

Nu ska jag steka pannkakor. Det står på Ls önskelista inför kvällen. Liten har somnat i soffan. Misslyckades totalt med att hålla honom vaken efter dagis idag. Det kommer bli en SEN kväll!




Kommentarer
Postat av: Linnéa

Jätte snygga kängor!

2011-09-05 @ 09:28:06
URL: http://linneaturner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0