Emmaljunga

Vi har hunnit med mycket idag. Dagens allra mysigaste stund var när jag och Filippan sov tillsammans några timmar. Därefter fick vi frisk luft på utegården medan maskinerna tumlade i tvättstugan. Efter tvätten var vikt blev det sen lunch innan storebror kom hem från dagis med pappa. Jag och Liam byggde en Duplostad för att sedan klippa håret med efterföljande dusch. Till middag blev det enkelt. Gravad lax med färsk potatis och creme fresch sås. Därefter. Disk. Bada bebis. Natta fyraåring. Jag tog en tur till närbutiken för att få testa livet lite på egna ben. Därefter målade jag naglarna och la i en toning i håret. Nu känner jag mig som en trött men helt ny människa. Ska sova snart men tänkte fortsätta på ett inlägg till främst Liams gudmor Emma. Som är en av de mest barnvagnstokiga människor jag känner (möjligtvis efter Jennie ;). Så på beställning...
 
Vår Emmaljunga köpte vi för fem år sedan då vi väntade L. Denna gång hade jag först funderingar på en cityvagn med svängbara hjul fram MEN nu är jag glad att vi beslutade oss för att behålla. Mondialen är verkligen klassisk, i tålig kvalitet och lätt att köra. Dock har vi köpt till några tillbehör som vi fattades när L var baby. Bland annat ett solskydd från Aussie Finest som jag är larvligt lycklig för. Fann den hos mammashop online och det är utan tvekan en av våra absolut bästa babyköp.
Att inte behöva riskera att väcka bebis när vi varit på promenad och ska ta oss upp för trapporna är vardagslyx. Vi har därför valt att inte använda oss av liggdelen denna gång utan bara köpt till denna mjuklift från Jollyroom. Ngn skrev och frågade om vi inte kan ha mjukliften i liggdelen? Det går alldeles säkert eftersom Emmaljungas vagnar är stora i utrymmet men vi tyckte det kändes bekvämare och minst lika mysigt med mjuklift+sittdel.
 
 
 
Emmaljunga Duo Mondial.
 
 
 
Skönheten med solskydd på landet.
 
 
Ja Emma jag vet inte riktigt men du önskade bilder ur alla vinklar.
 
 
Inuti vagnen har vi bäddat med kudde, täcke och filt efter väder. Mysigaste vagnelefanten kommer från Teddykompaniet.  I vinter har vi en åkpåse till sittdelen men jag tror att vi kommer behöva köpa en som är lite mindre och mer ombonad eftersom Filippa är några stl mindre än storebror sin och högst troligen kommer försvinna i den tillhörande åkpåsen som var stor redan till L som dessutom är född tre månader tidigare på året.
 
 
Älskar det vita prickiga tyget i suffleten.
 
 
Och det rutiga på sidorna.
 
 
Vi har haft vagnen inne på verkstad för service. Väl investerade pengar. Känns som ny.
 
 
Regnskydd.
 
 
Skötväska med tillhörande skötbädd. Bästa med mjukliften är att den med har en hel del fack att använda. Älskar att var sak har sin plats. Annars reder jag inte ut det praktiska i livet med "amningshjärnan".
 
Emma. Hoppas du fick lite behov tillgodosett när det kommer till barnvagnar. Och ni andra. Önska gärna vad ni vill att jag ska skriva om. För tillfället blir det av förklarliga själ väldigt mkt bebis och barn här på bloggen men tipsa gärna om annat om det är av intresse!

Kommentarer
Postat av: Den vagntokiga (Emma)

Va fiiiiin den är!!!! Sån där solskärm har vi inbyggd på kronan, det är verkligen toppenbra att slippa skydda med filtar och dylikt som gör det jättevarmt. Förstår hur du menar med vagntänket, är ju jättesmidigt när man går i affärer med små hjul men annars, not so much.... Men blir det inte knepigt att få i och ur liften med bågen på sittdelen, kanske den går att ta bort? Det var jag som skrev kommentaren om liggdelen och det är klart, funkar ju jättebra i sittdelen, blir ju lika ombonat och mysigt. Den ser ju superfräsch ut, väl investerade pengar då liam var liten med andra ord!

Tack för fina bilder på vagnen, nu är jag nöjd... ;) och de måste ni (och filippa) också vara, med den fina vagnen!!! :D kram

Svar: Bågen på sittdelen går att skruva av men vi saknar just preciiis en sån mejsel o så har det inte blitt att vi ordnat med det eftersom det går fint att ta ut mjukliften genom att fälla ner suffleten ett steg längre.
Glömde skriva hur glad jag är att vagnen kan vändas fram och bak. Vi började använda vår MacLauren tidigt till L och saknade ha honom vänd till mig. Mysigt att se de små och stora (!) i ögnonen och prata om ting. Kan faktiskt inte tänka mig att använda ngt annat läge än vänt mot oss föräldar (iallafall för lite längre promenader) de närmsta åren.

Nu ska jag gå och handla i närbutiken. Alldeles ensam!
VISA HELA MIN PROFIL

2012-07-03 @ 12:33:53
URL: http://lillaemma1984.blogg.se
Postat av: Zarah - mamma till lilla O och Ludwig

Vagnen är superfin! Klassisk, enkel men såå snygg. Skönt att slippa väcka bebis när hon sover. Vi bär upp vår liggdel ibland vi med, men det är en hårdlift. Oftast vaknar han inte även om vi bubbar och bär på honom, men när de blir äldre kan de kanske bli mer lättväckta. Det blev iallafall storasyster.

Svar: Vi har hårdlift till vagnen men den väger mer än mjukliften och är mindre praktisk att bära med sig. Tror de blir lite mer lättväckta med tiden för att sömnbehovet minskar men å andra sidan har man vant dem vid lite liv och rörelse runt omkring (som blir automatiskt med syskon i familjen) brukar de sova igenom det mesta!
VISA HELA MIN PROFIL

2012-07-03 @ 13:25:28
URL: http://zaraholine.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0