PartyPrinsessa

Morgon på BB. Vi har tappat greppet om alla tidsperspektiv. Prinsessan har de senaste dygnet fylllt oss med känslor som får våra hjärnor att stanna av för en stund. I rummet finns bara vi. Mamma, pappa och barn. Storebror fattas oss självklart något förfärligt.

Under natten har jag inte varit stor i världen. Snittet började kännas av mer och mer samtidigt som F självklart ville amma/sova hos mamman sin som i sin tur var rädd att prinsessan skulle ramla ur sängen eller kvävas. När man är ett dygn finns inget annat än nära som gäller. När solen stiger. Är jag lycklig. Vi har klarat natten. A har suttit brevid oss i en stol. Sett att liten andas. Själv har jag mått illa av att somna/vakna tusen ggr om. Dessutom går det hemskt ont i op.såret, livmodern drar ihop sig och jag svettas. Men brevid mig ligger den underbaraste lilla varelsen på denna jord. Ena stunden. En liten minikopia av mig själv. För att i nästa se ut precis som pappan eller bror sin. Vår är hon iallafall och vi har svårt att bestämma vems tur det är att få mysa.



Morgonstund har guld i mun.



Känslan av att känna sig tillräcklig och säker som förälder slår allt. Med Liam var det en helt ny värld denna gången en helt ny människa. Vi tar vara på stunden. Känner mig stark.



Mysiga stunder på skötbordet. Filippan har redan bajsat fem gånger. Och kissat på pappa direkt efter födseln. Vi pratar om såriga bröstvårtor till lunch och jag upptäcker att jag sitter med tutten i vädret. Är allt annat än min vanliga standard men precis nu kunde jag inte bry mig mindre. A frågar om jag vill ta en dusch. Jag frågar om jag luktar.



I korridorrerna hörs små bebisar med starka röster skrika. Vi ser på vår prinsessa som vilar ögonen på de rosa filtarna. Din lilla personlighet stämmer överens med den som växt i magen min. Nöjd med livet.



Du börjar titta mer och mer. Se dig runt i världen. Från din lilla balja. När du hör min röst. Slickar du dig runt munnen. Vi ammar och jag sjunger "Lilla Kanin!" tusen ggr. Det tycker du om och somnar vid bröstet. När du sover tillräckligt hårt. Vilar du hos pappa för en stund. Sen tar jag tillbaka dig. För att inte missa. En enda minut. Av bebistiden med dig. Du luktar så otroligt gott. Sparar precis denna stund i mitt hjärta.

Vad är det för dag idag?


Kommentarer
Postat av: Elin Gabriella - Matte & mamma ♥

Åh mina ögon tåras. Det finns inget mer fantastiskt! STORT grattis till er alla fyra :-) Kram från grannen ;-)

2012-06-13 @ 08:36:48
URL: http://elingabriella.se
Postat av: Linnéa

Känns som det var igår, nätterna, settningarna såret som gör ont, liten som ammar ammar ammar och jag som är trött. Allt känns igen och ändå minns man det med glädje. Fick inte A en säng? Det fick Stefan!!!KRAMAR OM ER

2012-06-13 @ 09:58:53
Postat av: Madde

Galet lik dig, Mickis! :) Kram Madde

2012-06-13 @ 10:14:50
URL: http://ljuvligmat.blogg.se/
Postat av: Linda - LindaBrie.se

vad vackert du beskriver! grattis till er dotter. kram

2012-06-13 @ 19:27:36
URL: http://www.lindabrie.se
Postat av: Zarah - mamma till lilla O och gravid i vecka 39

Åh hon är sååå söt! Vad jag längtar efter våran nu. Kram

2012-06-13 @ 19:54:09
URL: http://zaraholine.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0