BabyShower

Igår var det ä.n.t.l.i.g.e.n dagen för att fira vackraste Linn med stOra magen. Lillebror är väntad till i slutet av mars och vi längtar med hela familjen. Det blev en helt fantastisk eftermiddag tillsammans med underbaraste vännerna. Är så otroligt glad att alla kunde komma speciellt med tanke på alla influensor som går nu. Vi fikade, pratade och öppnade presenter i flera timmar.
 
 
 
På kalasbordest vänstra sida.
 Petit Choux med skagenfyllning, Coca Cola, Citron- vatten.
 
 
På kalasbordets högra sida.
Fruktsallad, Marshmellows, Hembakta Chocolate Chip Cookies, Chokladpraliner med mjuk fyllning, Cup Cakes med frosting och strössel.
 
 
 
 
Coca Cola flaskorna dekorerade jag med sugrör som jag tejpade fast på baksidan av flaskorna. På varje sugrör fäste jag party picks it`s a boy.
 
 
Enkelt Citron vatten släcker törsten efter allt socker.
 
 
 
Varje Cup Cake dekorerades med toppers som jag själv klipp och klistrat av inbjudningskort, nappar och skallror.
 
 
 
Trumman vart pricken över i:et på kalas bordet. Den har jag självt pysslat sammans av papper som jag köpt hos Panduro Hobby. Chokladpralinerna blev perfekta som trumpinnar.
 
 
Marshmellows och Choclate Chip Cookies i vackra glasburkar.
 
 
Hemgjorda petit chouxi formar och toppers som jag gjort själv med material från Panduro.
 
 
 
Fruktsallad med bläbär, kiwi, banan, vindruvor och lime.Serverades i barnmatsburkar med stjärnor och siffror i papper från Panduro som fick symboliserar de nio månaderna av en graviditet. 
 
 
Blått, blått, blått. Mugg, tallrik och servetter i ljuvliga blåa pasteller.
 
 
Till välkomst drink serverades alkoholfrit bubbel i champangeglas. Bordsduken är egentligen presentpapper som jag fann i matbutiken.
 
 
Hos Celebrations finner ni det allra senaste av dekor och tillbehör till festen.
 
 
Efter att vi ätit socker, socker och druckit lite mer socker var det tid för lekar och presentöppning.
 
 
Självklart ville vi överösa den blivande mamman med massvis av vackra gåvor.
 
 
Ett tips är att inte slå in alla presenter utan låta några stå i sin enkelhet som dekoration på presentbordet.
 
 
 Ballonger är lycka.
 
 
 
Den söta baby Maileg kaninen blev pricken över i:et på blöjtårtan. Vi fann den hos Små ting som utöver ett brett sortiment av Maileg och tillbehör även erbjuder ett handplock av personliga favoriter till det romtantiska och lantliga hemmet.
 
 
 
 
 Det har länge varit en dröm att få skapa en blöjtårta. Tårtan gjorde jag av ett paket blöjor av de minsta, papper och sidenband.
 
 
 
Sedan dekorerade jag tårtan med fantastiska nappar från Namnnappen. Namnnappen graverar er självvalda text på nappar av hög kvalitè. Perfekt för att förhindra problemet med försvunna  och ombytta nappar. Inte minst den ovälkomna spridningen av bakterier barnen mellan. Och så gör det såklart ingenting att ditt barns napp är unik och fin att se på.
 
 
 
Den absoluta IT-leksaken är Sophie The Giraffe .
Sophie som är handmålad, tillverkad i 100% naturgummi och piper glatt när ditt barn trycker på dess mage. Storleken och formen är dessutom idealisk för det lilla barnets händer att hålla i. Sophie är sedan 1961 älskad utav över 50 miljoner barn världen över och är ett säkert val för ditt barn att älska.
 
 
 
 Lifefactory är nappflaskor fria från bisphenol, ftalater och pvc. Flaskan är gjort av glas och omges av ett silikonhölje. Nappen som medföljer är även den gjord i silikon. Både flaska, hölje och napp kan diskas i maskin. Finns i flera olika färger.
 
 
 
 
 
Natursnutten är en helt naturlig napp. Gjord av 100 procent oblekt naturgummi. Stöpt i en enda form utan smådelar. Den anatonomiska natursnutten smakar godare än vanliga plastnappar, ventilationshål förhindrar fastsugning och hjälper till att förhindra hudirritation.
 
Sophie the giraffe, Life Factory nappflaskor och natursnutten och massor av andra fina produkter finner du hos Big Small Company`s återförsäljare...
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta ljuvliga quiltade lapptäcket från Gripsholm finner ni hos Barntyger. Passar utmärkt som överkast till den lilla sängen, lektäcke eller filt till barnvagnen. Hos Barntyger finner ni barntextilier och accessoarer för barnrummet. Barntyger står för kvalitè, design och ett stort utbud av textilier som gör både stora som små glada.
 
 
 
 
 
 
Delta Flytbädd finner ni hos 4mom. Flytbädden gör det lätt att bada din bebis. Eller för er att bada tillsammans. Hos 4mom finner ni allt för er graviditet, förlossning och tiden därefter. Shoppen drivs av Katarina som är legitimerad barnmorska och säljer produkter som är mycket noggrannt utvalda  för er/er baby.
 
I samarbete med Pampers finns BabyBox som du som väntar barn kan beställa kostnadsfritt. Boxen innehåller bland annat... blöjor, våtservetter, present från Fisher Price, erbjudande från Go Boken, rabattkuponger etc.
 
 
 
 
 
MAM erbjuder högkvalitativa produkter för ditt barn. Sugnappar, flaskor, dinappar och mycket annat inom amning, matning och skötsel. Bakom varje produkt från MAM står ett nätverk av medicinsk och tekniks expertis. För att ditt barn ska få det absolut bästa produkterna på marknaden. Vårt start paket till Linns pojke innehöll napp, nappflaska, rengörings- och amningsprodukter.
 
 
 
O. Det är verkligen fantastiskt att välja ut ting till en helt ny liten baby. Linn fick allting med sig hem i de fina förvaringsburkarna från Färg & Form som jag skrev om tidigare i vår.
dessa finner ni hos Sovtex.
 
 
 
Sist men inte minst. Självklart ville vi även ge en liten present till den blivande storasystern. Att baka vet jag är en favoritsysselsättning och en bra sådan när mamma är höggravid. Dessa helt fantastiska cup cake formarna från kalasform kommer göra L stolt.
 
Hos Kalasform hittar du "Årets Produkt" hos Designtorget i ett brett urval av bland annat  cupcake formar, färgglada bakformar, och färgglada picknickpapper. Kalasform designar traditionella pappersbakformar på ett sätt som inspierar till bakning.
 
TACK alla underbara som fått denna dagen att bli till den absolut bästa för Linn!
 

Kommentarer
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH så fint du ordnat det! Jag ska själv hålla en baby shower i börjar an mars så det var toppen att få lite tips :D

Svar: Tack snällaste. Å då har du mkt roligt framför dig. Själv ska jag starta upp prinsessans ettårskalas. Längtar. Kramar!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 15:14:11
URL: http://fikamed.wordpress.com
Postat av: ellenojag

Gud så fint du fixat!! kan du inte skänka bara lite av din pysslighet till mig ;)

Svar: Skickar lite på posten ;)
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 16:41:51
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Mathilda

Wow, du är fantastisk duktig och vilken lycklig vän du måste ha som fått en sån här fin babyshower ordnad till sig. Och ja, vilken fantastisk vän DU är som fixar!

Svar: Tack SNÄLLASTE. En riktigt fin vän är bara värd det bästa. Att hon blivit lika taksam för en köpetårta och en skallra i present får mig att vilja ge ännu mer. KRAMAR
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 16:43:34
URL: http://mammamix.se
Postat av: Nickan

Ojojojo vad du pysslar! Du är verkligen jätteduktig på att fixa inför stora dagar! Du borde hålla på med sådant, bröllopsfixare, babyshowerfixare, dopfixare m.m
Hade gärna anställt dig :)

Svar: Tack Nickan. Tror dock det är bättre att en hobby får vara just en hobby så fort det blir jobb tar lusten lättare slut. Det var verkligen SÅ mysigt att träffa er alla i fredags. KRAMAR
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 20:22:33
Postat av: Lina

Du är verkligen helt fantastisk Mikaela. Nu vet ju inte jag vad du jobbar med, men är du inte festfixare bör detta vara ett yrke du överväger starkt! Du gör ju fantastiska saker!!!!

Kram

Svar: Hej snällaste. Jag jobbar som bitr. butikschef. Har lärt mig at hålla mina hobbies som hobbies de blir mer glädje i det då och jag tycker verkligen detta är SÅ roligt.
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 20:32:49
URL: http://bubblanochjag.blogg.se
Postat av: Amanda

Wow så fint!! Så duktigt!

Kanske kan vi mötas upp i nästa vecka, ang bumbon?:-) denna vecka är vi förkylda och snuviga dessvärre! Kram!

Svar: TACK snällaste. Ja det kan vi absolut. Ngn dag som passar bättre? Vi är också sjuka denna veckan. Tröttsamt. KRam
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 20:34:23
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Linda

Oj så fint ordnat! Måste blivit väldigt lyckat :)

Svar: Tack snällaste. Det blev riktigt lyckat och jag är så glad att alla var friska. Kram
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 20:49:32
URL: http://linchisblogg.blogspot.se
Postat av: Sara

Superfint❤ tänk att få så fina saker fixade på sin babyshower!

Ja usch det är verkligen jobbigt med sjukdomar. Nu längtar vi efter vår och friskare tider!

Svar: Tack vännen tycker det är så roligt att ordna med kalas. KRAM
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-11 @ 22:18:10
URL: http://saranicolina.blogspot.se
Postat av: Alexsandra, mamma till Nils 120514

Wow vad ni har fixat! Jätte fint och många fina presenter :)

Svar: Tack snällaste. Tycker sånt här är SÅ roligt. KRAM
VISA HELA MIN PROFIL

Postat av: Mathilda

Jag var tvungen att länka till det här inlägget från min blogg, tyckte om det så himla mycket. Hoppas att det är Ok. :)

Svar: Men SÅ snällt. Tack så jättemkt. KRAMAR!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-12 @ 11:48:08
URL: http://mammamix.se
Postat av: Kristina Wallin

Tack Mikaela för att jag fick vara med och dela denna fina eftermiddag med dig, Linn och alla tjejerna :-). Allt är så proffsigt gjort, du är helt otrolig! Puss & kram/ Kristina

Svar: Tack själv Kristina. Det var så roligt att träffa dig. Lika vacker som alltid. Kramar!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-12 @ 14:26:53
Postat av: Anna

Jättefint! var det jobbigt att planera? skulle gärna ha en babyshower men då jag aldrig gått på nån eller riktigt vet hur det går till känns det lite läskigt...

Svar: Nej jag älskar ju att planera kalas så för mig var det inte jobbigt alls bara roligt. En babyshower handlar ju om att uppmärksamma mamman och bebismagen för en stund. Det innebär oftast fika och någon present. Man kan själv välja helt utifrån sin vän vilken sorts babyshower. Celebration.se har verkligen ett bra färdigt sortiment med produkter om man inte har tid och lust att pyssla eget. Lycka till och hör av dig om du har fler frågor. KRAMAR!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-12 @ 14:59:59
URL: http://fotografannastrand.blogg.se
Postat av: camilla

Men gud så fint du fixat!!! Helt otroligt vad du är duktig!

Kraam

Svar: Tack snällaste SÅ glad jag blir.
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-12 @ 19:22:12
URL: http://camillasrum.blogg.se
Postat av: Madde - Mamma till Liam

Jättefint och påhittigt! Du är verkligen jätteduktig:) Jag fick en hel del inspiration nu till Liams kommande ettårsdag:)

Svar: O tack snällaste. Roligt att kunna inspirera. 1år. Tänk vad tiden går fort. Kramar
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-12 @ 20:22:54
URL: http://maddecarlssson.blogg.se
Postat av: Shopaholic ♥ Livet som nybliven mamma till tre!

jag smäller av så fiint!

Svar: Tack sötaste så snällt. Kramar
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-13 @ 22:39:34
URL: http://majbebis08.blogg.se
Postat av: Pernilla

Men SOM du fixat! Vad fint!
Är så impad och låter mig inspireras då jag snart tänkt fixa något för en vän ;-)

Stor kram!

Svar: Tack snällaste. Glad att kunna inspirera. Kramar
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-14 @ 05:04:36
URL: http://www.storiesbyp.blogspot.com
Postat av: Hanna

Helt galet var du fixar och donar alltså! Och SÅ fint. Jisses! :) Kram

Svar: Tack snällaste det värmer. Kram
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-14 @ 18:11:21
URL: http://fruedholm.se
Postat av: Elinor

Wow så fint ordnat. Vilken dröm-babyshower!

2013-02-14 @ 22:54:24
URL: http://elinorludvigsson.se
Postat av: KADRI

Så gulligt o fint

Svar: Tack så mkt. Så roligt med dessa tillfällen.
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-17 @ 09:03:56
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se
Postat av: kerstin

ser ut som mor och barn fick den kärleken från er som sig bör Lycka till!

Svar: Tackar var snällt sagt. Hon blev jätteglad och det är hon verkligen värd.
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-17 @ 09:20:42
URL: http://lenaelisabeths.blogg.se
Postat av: Caroline

Mycket tjusigt! Rent redigeringsmässigt skulle jag nog vilja säga att det var lite dåligt med kontrast i bilderna, men det kan lika gärna vara min skärm som är dassigare än vanligt :)

Svar: Det är inte din skärm. Jag hade tyvärr alldeles för lite tid att fota inför kalaset och dessutom inget bra ljus omkring mig vilket är A och O. KRAMAR!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-17 @ 09:43:04
Postat av: Elin

Så himla fint ordnat. Vilken mysig baby-shower :)

Svar: Tack så mkt.
VISA HELA MIN PROFIL

2013-02-17 @ 09:49:40
URL: http://livinginthesilversity.blogg.se
Postat av: Erica

En helt bedårande fantastiskt fin babyshower! Så sjukt inspirerande :) Jag ska anordna en babyshower om två veckor och tänkte fråga dig lite råd. Babyboxen från pampers kan jag beställa den åt henne eller vet du hur det fungerar? :) Även hur du lyckades få till den mest perfekta blöjtårtan?

Tacksam för svar!

Många kramar
Erica

Svar: Hej Erica och förlåt för sent svar. Mkt i December. Tack för dina fina ord. Babyboxen från _Pampers är egentligen personlig men jag skrev till dem och frågade/berättade om Babyshowern och då skickade de en till mig. Blöjtårtan gjorde jag genom att först ta toapappersrullar i mitten, blöjor runt om, hårt papper i mellan. Avsluta med sidenband runt om. Lycka till och hoppas ni får en mysig babyshower!
VISA HELA MIN PROFIL

2013-12-25 @ 18:02:16
Postat av: Thindra

Wow säger jag bara. Måste bara fråga något som kanske är helt off. Jag läser ofta din blogg och tycker den är suverän. Jag är gravid i 4 månaden nu och har precis blekt mina tänder med Stellawhite strips, jag är jätte nöjd och har inte fått några problem alls men efter jag blekt mina tänder pratade med en vän säger hon att man absolut inte ska bleka sina tänder när man är gravid. Vad tror du, stämmer det? För det handlar ju om en sådan pass liten mängd och man sväljer ju inget. :/ Kommer inte göra det igen men tänkte bara kolla om någon vet något mer om detta?

2014-07-20 @ 11:54:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0